Prof.Timothy Noakes har börjat äta LCHF-kost!

augusti 14, 2012 kl. 8:44 f m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

  

Professorn som är upphovsman till pastaladdningar inför energikrävande idrottstävlingar har börjat äta LCHF-kost. Varför? Jo, han är insulinresistent och riskerar att få diabetes om han fortsätter att äta kolhydrater. Se och läs intervju i Runners World.

Så alla ni som laddar inför Vasaloppet med berg av pasta ni gör det därför att Professor Timothy Noakes en gång skrev en bok som heter ”Lore of Running”. I den boken beskriver han hur man kan pastaladda och få ut mesta möjliga energi med den kosten. Inför kommande bok uppmanar han folk att riva ut den delen som handlar om kost i hans gamla bestseller-bok och istället lägga till det nya med Low Carb High Fat. Det du Paulo Roberto!

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Det finns de som tror att de är osårbara och de står över naturens lagar. Detta är bara ett ex på att verkligheten kommer ikapp så småningom.

  Gilla

 2. Reblogged this on Kreativa Dalkullan and commented:
  När ”uppfinnaren” till metoden Kolhydrat-laddning inför idrottsprestationer dissar sin egen metod och går över till LCHF, ja då är det som om Hin Håle själv bytt sida och flyttet till himlen. Men vill man leva och må bra, så är det ju kolhydraterna man måste ta en fajt med. Precis som Mats, bloggaren I ”Fet Hälsa” gjorde och flera andra gjort och därmed ökat chanserna till ett friskare liv.

  Gilla

 3. Har lyssnat på Jimmy Moores intervju med Tim Noakes flera gånger. Verkligen intressant att triathlonmästarna Paula Newby-Fraser och Mark Allen åt paleo (LCHF utan mjölkprodukter) när de vann alla tävlingar. Det du, Paulo Roberto!
  http://livinlavidalowcarb.com/blog/the-llvlc-show-episode-588-south-african-running-legend-tim-noakes-embraces-high-fat-low-carb-living/14565

  Gilla

 4. Verkligen roligt! Tänk vilken fantastisk person som kan ändra sig och inte (som vissa ej nämnda personer…) suger sig fast i en åsikt och vägrar ändra sig; no matter what!

  Gilla

 5. Imponerande kille som kan ändra sig. 🙂

  Gilla

 6. […] på LCHF-kost är intressant och alla är inte övertygade om detta. Senast förklarade Professor Tim Noakes att hans tankar om att kolhydratladda inför ett Vasalopp eller långdistanslöpning inte längre […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: