Det är helheten som räknas!

augusti 20, 2012 kl. 9:34 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

Läste just ett inlägg på Kostrådgivarna om kokosfett. Där påstods att kroppen inte kan tillgodogöra sig mer än 2-3 matskedar kallpressat ekologiskt kokosfett per dag. Om man äter mer så kan inte kroppen tillgodogöra sig detta och det går ut genom tarmen utan att tillföra bra energi och smörjning till kroppen. Detta tror jag är helt riktigt och faktum är att det nästan är omöjligt att äta mer kokosfett för smak och mättnadskänsla säger ifrån. Tanken med inlägget på Kostrådgivarana uppfattar jag som att det hjälper inte att vräka i sig kokosfett för att bli ännu friskare eller att bli det fortare genom att äta mer.

Det är helheten som räknas, enligt mitt sätt att se på saken. Det hjälper självklart inte att äta massor av kokosfett om din mathållning innehåller mängder av kolhydrater. Det gör saken ännu värre. För att kokosfett ska kunna fungera optimalt ska du ha en röd tråd i din kosthållning. Beroende på om du har utvecklat metabola sjukdomar eller vill förebygga sjukdomar genom att äta en icke inflammerande kost så ska du äta en kost som till övervägande delen består av naturliga fetter och en mindre del protein och en ännu mindre del kolhydrater. Vet du med dig att du är på väg att få eller om det redan hänt, du har en metabol sjukdom, så är det än viktigare att ta tag i helheten med kosten.

I helgen valsade en artikel om ägg och rökning i medierna. Där påstods att äta ägg var farligare än att röka. Jag tror att folk genomskådar sådana artiklar. Eller är vi så dumma att vi går på dessa rubriker? Att äta mycket ägg är självklart bra under förutsättning att man har en genomtänkt kosthållning även i övrigt. Det duger förstås inte att vräka i sig kolhydrater och på toppen vräka i sig ägg. Ägg är vårt mest nyttiga livsmedel när vi äter det tillsamman med en genomtänkt LCHF-kost.

Det gäller att hitta balansen i kroppen och den balansen går via ett starkt immunförsvar. Med en icke inflammerande kost slipper immunförsvaret att jobba dygnet runt för att försvara oss. Då blir också den läkande effekten från ekologiskt kallpressat kokosfett mycket tydlig. Enligt mig är det det mest effektiva läkemedlet på marknaden och det finns inte ens på apoteket. Du kan heller inte få det på recept av din doktor, än så länge.

Andra undermedel sägs vara blåbär, gojibär m.m. som påstods vara bra för synen och immunförsvaret. Det kan så vara men det ger bara effekt om du också ändrar din kosthållning från kolhydratrik till fettrik. Det finns tyvärr inga enkla lösningar om du ska bli en frisk människa som kan stå emot attacker från allehanda infektioner. På sätt och vis är LCHF-kosten en enkel och tydlig lösning men inte alldeles lätt att genomföra.

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Nå har jag i 50 år läst och bantat på de märkligaste sätt.Gått ned gått upp.Dagsvikten ligger runt 102 kg.Mat måste man ha på nåt sätt,och den skall vara nyttig.Javisst,men orkar man inte gå längre sträcker så blir det ett moment 22.Min kropp värkar inte behöva mera än ett salladsblad om dagen.Ena veckan skall man inte äta ”så” och nästa ögonblick är det nyttigt.Vem skal man tro på??Någon som kan ge en bra och nyttig veckolista som går å leva på när man har GÅ-problem.??
    Jag vill INTE ha en massa erbjudande om bantartabletter,kosttillskott etc.Det brukar ”hagla” inn sådana om man svarar på något inlägg.

    Gilla

    • Hej Thorill! Har du prövat LCHF-kost? Här finns massor av information och inlägg på Fet hälsa-bloggen om hur du skall gå tillväga. Du kommer verkligen inte få några kosttillskott av mig eller några sådana råd. För övrigt rekommenderar jag kurser som Frisk av Mat Sverige AB har. De kan du hitta på http://www.lchfmatkasse.se Du kan välja på Mats LCHF-utbildning eller Jennys familjeutbildning. Vänliga hälsningar från Mats

      Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: