Brödförgiftad?

augusti 24, 2012 kl. 12:47 e m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Frågan är hur konsumenterna skulle förhålla sig till varningstexter på livsmedel?

Jag blev verkligen uppskakad av inlägget på Kostdemokrati om hur mycket mer energi det finns i vete idag jämfört med 50 år sedan. Det finns 10 gånger mer energi=sockerarter i det vete vi köper från affären idag jämfört med det som vi åt för 50 år sedan. Det är kanske inte så underligt att de metabola sjukdomarna rusar i höjden på grund av att kroppen förgiftas.

Detta är ju bland det mest djävulska av allt att det som vi i allmänhet betraktar som basföda är så energirikt att vi riskerar att förstöra kroppens immunförsvar. I bönen står det att ”giv oss vårt dagliga bröd” men det får vi nog ompröva. Tydligen har vetet, och antagligen även andra sädesslag, manipulerats på ett sådant sätt att samma mängd vete kan ge oss 10 gånger mer energi än för 50 år sedan.

Det är erkänt av alla, även Livsmedelsverket, att socker är farligt för kroppens funktioner. Frågan är då hur vi kan acceptera att där finns 71 procent kolhydrater i vetemjölet. För kolhydrater är samlingsnamnet på alla sockerarter inklusive vanligt socker. I brödet räcker det oftast inte med mjölet utan där finns även annat socker.

Om vi varje dag stoppar i oss dessa mängder av sockerarter så blir de flesta av oss till slut sjuka. Det värsta av allt är förstås att våra myndigheter som finns till för att skydda oss på olika sätt inte fattar sammanhangen. De tror att bara vi undviker vanligt socker så är vi skyddade. De förstår inte eller vill inte förstå att det blir samma produkt i magen av alla kolhydrater/sockerarter; nämligen ett överskott av glukos, blodsocker, som till slut gör oss sjuka om det får härja fritt i våra blodbanor.

IGF1. Socker göder cancer!

Vi är alla inne i ekorrhjulet, även bonden som måste få avkastning på sin skörd. Men om nu brödet är så fullt av sockerarter så borde det framgå med varningstext på förpackningarna. Rökning dödar så varför kan det inte stå att socker dödar.

Varför accepterar vi att sockerarter förstör våra tänder men inte kroppen i övrigt? Hur konstigt är det?

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Fast svälten i Indien och Pakistan har minskat betydligt tack vare de nya grödorna. Det erkänner t o m G Taubes.

    Gilla

  2. Känner mig korka, men var hittar du att energiinnehållet i vetet har tiofaldigats? Jag förstår det som att det är avkastningen som tiofaldigats, och att sammansättningen förändrats. Och det är ju en läskig utveckling bara det!

    Gilla

    • Det stämmer matgiken att det är avkastningen som tiofaldigast enligt boken ”Brödberoende” som recenserats på Kostdemokrai.se. Övertolkning från min sida alltså att energiinnehållet har tio-faldigast. Nu begriper jag inte lika mycket men jag kan inte tänka mig att vetemjölet för 50-100 år sedan innehöll 71 gram kolhydrater per 100 gram vetemjöl.

      Gilla

  3. Hej, jag tror att de flesta sädesslagen är så förädlade idag att de ger mer energi än förr, dessutom så mals de med vals och siktas så att de får skyhögt GI. Förr hade de ju stenkvarnar och tog med allt i påsen. Äter inget spannmål själv (får förb….t ont i magen)

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.