Pulverdieter och cancer!

augusti 26, 2012 kl. 8:25 e m | Publicerat i Okategoriserade | 9 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

En kompis till mig har cancerformen Malignt Melanom och går just nu igenom cellgiftbehandling. Denna sjukdom är en av de allra farligaste cancerformerna och har en förmåga att sprida sig.

Min kompis har fått order av läkarna att snabbt gå ner i vikt för att cellgiftbehandlingen ska bli effektivare. Han har rekommenderats, av samma läkare, att äta Itrims pulverdieter för att gå ner i vikt. Min kompis vet inte så mycket om LCHF men har annan kunskap som påminner om våra dietisters Tallriksmodell och liknande.

Om jag har fattat saken rätt är avsikten med cellgiftbehandlingen att stimulera immunförsvaret att försvara kroppen när cancercellerna vill dela sig. Vad jag inte förstår är hur kroppen ska orka försvara sig när den går på näringsfattiga pulverdieter som är fulla med sockerarter? Det är något som inte stämmer.

Vi som har haft svåra metaboliska sjukdomar vet att sockerarter är den främsta källan för gödning av dessa sjukdomar. Tar du bort sockerarterna/kolhydraterna så försvinner också bränslet för de inflammationer som börjat angripa den egna kroppen. Cancerceller är ju kroppen egna celler som plötsligt vänder sig emot den egna kroppen. Jag tror att många sjukdomar är signaler till oss att vi har en felaktig livsstil och födan är den viktigaste. Innan vi får cancer har vi troligen fått en rad signaler om att något inte står rätt till. Problemet är att vi måste lära oss att tolka dessa signaler.

Otto Warburg fick Nobelpriset för sina teorier om cancerceller och dess beroende av socker(glukos). Jag är medveten om att när man fått malignt melanom så har det gått väldigt långt. Trots det tycker man ändå att läkarna kunde ha så pass mycket kunskap att de inte rekommenderar pulverdieter till cancerpatienter. Vill man att immunförsvaret ska få en chans att försvara sig, vid en cellgiftsbehandling, så bör man att optimera förutsättningarna med riktig mat. Det är ju ändå det som är meningen med cellgiftsbehandling att kroppens egna immunförsvar ska agera.

För att kunskapen ska öka om de metaboliska sjukdomarna tror jag att man måste tänka i helt nya banor. Hypotesen bör vara att alla dessa sjukdomar som egentligen handlar om vår ämnesomsättning, där inflammationer börjar angripa den egna kroppen, alla är besläktade med varandra och att det bör vara forskningens första punkt att utgå ifrån.

Min kompis som är inne i cellgiftsbehandling har fått ett matprogram av mig som förstås innebär att han börjar äta LCHF-kost. Detta har läkarna starkt avrått ifrån eftersom de tycker att det är farligt att förändra för mycket i matvanorna när han genomgår ett cellgiftsprogram. Men pulverdieter går tydligen bra. Han vågar naturligtvis inte pröva LCHF-kosten i nuläget när vår tids gudar, läkarna, har sagt sitt.

9 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag har läst någonstans att man visste redan på 1900-talet visste att fett dödar cancer celler. Något som man sedan helt glömde bort och cancern blommar som aldrig förr. Jag skulle definitivt använda LCHF mot detta, för att gå ner i vikt och för att bekämpa cancern på ett naturligt sätt.

  Gilla

 2. Helt rätt,sanne
  i.o.f är det kanske inte fettet i sig som dödar cancercellerna, utan mer
  detta med att uttesluta allt socker-glukos-kolhydrater ur kosten som reducerar cancerutvecklingen.
  Det är ju därför jag och många med mig blir smått skogstokiga på en gammal
  förstockad läkarkår som med gamla felaktiga kunskaper(?) / åttgärdesprogram
  vid div. olika hälsoproblem förosakar mer skada än vad de kan gå till botten med för att bota.
  Och detta kommer de alldrig att erkänna.
  Malignt Melanom är ju en mycket allvarlig och i många fall dödlig cancersjukdom.
  Gå ner i vikt på Intrims pulverdieter……
  Och ovanpå detta kemisk ? cellgiftsbehandling ?

  Vad trött jag blir…..

  Gilla

  • Jag hoppas vi snabbt får in ny tänkande läkare för med denna fart så förstör vi en hel generation. Jag gemför alltid med mina morföräldrar och deras släkt och vänner som alla var födda i början av 1900-talet. Ingen av den stora skaran led av cancer. De åt alltid fett och ordentligt kött och fisk och de fixade det mesta själv. Inga halv fabrikat och de köpte så lite som möjligt från butiken. Så kom då mina föräldrars generation och de äter allt fel, vilket de också har lärt oss. Som tur är kan jag tänka själv och när jag märkte att allt yngre människor fick cancer och dog mycket snabbt av aggressiva cancer former så kom jag fram till att det måste vara vår mat som gör oss sjuka. Min familj äter bara LCHF. Vi har gjort så sedan 2008. Ingen vill höra om hur bra vi mår eller hur många sjukdomar och krämpor vi har sluppit av med sedan 2008. Folk blir riktigt aggressiva här i Finland när vi försöker föra budskapet vidare att äta som morföräldrarna gjorde. Jag har t.o.m fått höra att jag tar livet av mina barn med detta sätt att äta. Jag hörde om ett fall där föräldrarna blev anmälda till socialen för barnmisshandel. Jag blir så trött av att höra att man misshandlar barnen och sej själv när det i själva verket är helt tvärtom. Jag skyddar mina barn mot en massa sjukdomar. Man får väl fortsätta tala till döva öron, någon dag kommer de att inse att vi hade rätt. Jag fortsätter men min site LCHF Finland – karppaajat på facebook och min blogg på google. Vi ska kämpa för ett bättre liv.

   Gilla

 3. Här kommer en länk om cancer Jo skogstokig blir man, på både läkare,skola mfl som inte förstår.
  http://blogg.passagen.se/sannaehdin/search?q=bakpulver

  Gilla

 4. Cellgift har i en ny studie visat sig kunna främja cancer då det även skadar friska celler som utsöndrar proteinet WNT16B, så försiktighet bör råda.

  Fick jag cancer skulle jag
  – fortsätta vara i ketos genom LCHF då cancercellerna behöver glukos som energikälla.
  – äta näringsrikt med regelbundet intag av alger.
  – se till att magnesiumnivån i kroppen är hög
  – försöka höja ph med bikarbonat (inte bakpulver då det även innehåller kolhydrater)
  – försöka syresätta blodet med träning, cancercellerna skiljer sig mot friska genom att klara sig utan syre, och kväver friska celler vid tillväxt. Här kan även bikarbonat NaHCO3, spela en roll.
  – kanske ta till lågdos Naltrexone för att boosta mitt immunförsvar.
  – fotsätta dagligt intag av MSM med C-vitamin.

  Ja, listan blir lång, men jag tror att det skulle vara värt det.
  Den som sätter sin tillit till dom forskare som vi öser bidrag över för att lösa cancerns gåta bör läsa här och tänka efter vad som är fel:

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/tonaring-uppfann-avancerat-cancertest_7440776.svd

  Gilla

 5. Jag har haft malignt melanom, men de opererade bort födelsemärket och sen även 2 cm åt båda hållen runt tumören, så det gick tack och lov bra. (peppar, peppar…) Hoppas att din kompis blir frisk!

  En kompis till mig opererade bort hela livmodern förra året p.g.a. livmodercancer.
  När hon vaknade upp ur narkosen fick hon lunch:
  Tomatsoppa. Till efterrätt: Nyponsoppa.
  Ska man skratta eller gråta?

  Ingen inom sjukvården verkar känna till det där med socker och cancerceller.
  Det är verkligen beklagligt.

  Gilla

 6. Hej! Halkade in här när jag googlade om cancer och socker.. Ursäkta men va fan håller läkarna på med?! Och nu är det fyra år sedan du skrev inlägget, men jag undrar hur det gick för din vän? Det är beklagligt att det går till såhär! Mvh Camilla

  Gilla

  • Hej Camilla! Min vän är död sedan ett år tillbaka tyvärr. Han vågade inte riktigt utmana sjukvården med den ketogena kosten. Det går ju inte att säga att utgången blivit en annan om han verkligen varit konsekvent med ketogen kost LCHF. Men tyvärr är nog hans fall inte ovanligt att inte våga gå emot Läkarnas ”gudomliga” råd och behandlingar. Hälsningar Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: