LCHF och idrott hör ihop!

augusti 29, 2012 kl. 9:26 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , ,

En eloge till Kostdoktorn för hans idoga arbete. Nedan har han gjort en intervju med en amerikansk läkare som har egna erfarenheter av en ketogen kost utifrån idrottsliga perspektiv.

Frågan om det går att utföra idrottsliga prestationer på LCHF-kost är intressant och alla är inte övertygade om detta. Senast förklarade Professor Tim Noakes att hans tankar om att kolhydratladda inför ett Vasalopp eller långdistanslöpning inte längre gäller. Professor Noakes hade själv fått diabetes av alla sina kolhydratladdningar och har nu börjat med LCHF-kost.

Av egen erfarenhet i mitt liv som idrottsman (fotbollsspelare) så vet jag idag att det handlar om att inte få metaboliska problem med kroppen i sitt idrottsutövande. Vad jag menar med detta är att det inte spelar någon roll hur hårt du tränar om du ständigt får infektioner och inflammationer som hindrar dina idrottsprestationer. Så var det i mitt fall. Få tränade så hårt som jag gjorde men nästan alltid så stoppades mina ambitioner av att jag blev sjuk när det var dags.

Det är dags att ta det metaboliska syndromet på allvar även när det gäller idrottsmän och kvinnor. Kolhydraterna i kosten har en inflammerande förmåga som inte erkänns än i tillräckligt hög grad. För den som har idrottsliga ambitioner idag är riktig kostmedvetenhet en enorm fördel gentemot konkurrenterna.

Jag har naturligtvis testat att träna mycket hårt, för min ålder, på en LCHF-kost. Faktum är att jag känner mig starkare, snabbare och mera alert i tanken med den ketogena kosten. Jag tränade varje dag i sex månader för att kolla hur min kropp reagerade på LCHF-kosten och träning. Det fungerar bättre än den kolhydratrika kosten, det är min bedömning. Men det allra viktigaste är ju att du håller dig frisk med LCHF-kosten och det gör att kroppen kan tillgodogöra sig träningen på ett bättre sätt.

Många har bevisat att det fungerar som Colting, Ferry och andra. Men den stora massan av idrottsutövare har ännu inte tagit till sig dessa nya rön. Den som vågar pröva LCHF-kost i sitt idrottsutövande får en stor konkurrensfördel och ett friskare liv.

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: