Odiskutabla bevis!

september 1, 2012 kl. 11:53 f m | Publicerat i Okategoriserade | 9 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Med anledning av nedanstående blodsockerkurva vill jag uppmana diabetiker och andra som lider av inflammerande sjukdomar att ändra sin kost till LCHF. Det finns inga tvivel om att vårt immunförsvar påverkas negativt av olika slags sockerarter. Eftersom vi äter för mycket sockerarter äter vi inte tillräckligt med naturligt fett som inte är inflammerande för kroppen och inte påverkar immunförsvaret negativt. Därmed riskerar vi att hamna i obalans så att kroppens försvar inte fungerar korrekt.

Min blodsockerkurva när jag startade med LCHF-kosten 2009

Ovanstående blodsockerkurva med diagram producerat av mig och Maggan våren 2009 är odiskutabelt. Det visar att kosten har en omedelbar och direkt påverkan på kroppen och dess funktioner. I takt med att blodsockret sjönk mådde jag allt bättre. Min diabetes försvann, leder gjorde mindre ont, prostatabesvären minskade, bronkiten försvann osv. Efter fyra månader var också min ”kroniska värk” väck. Vart den har tagit vägen vet jag inte men den finns i alla fall inte hos mig längre.

Detta är, för mig, ett ovedersägligt bevis och värt mer än de 200000 studier som Maj-Lis Hellenius pratar om. Denna kvinna är farlig och hindrar tusentals människor från att pröva fungerande kostalternativ som helt enkelt läker kroppen.

Kolhydraterna har en inflammerande och förgiftande inverkan på kroppens funktioner och kan hålla igång vårt immunförsvar dygnet runt. När sockerarterna försvinner ur vår kost eller minskas radikalt så repar sig immunförsvaret och blir starkt igen. Givetvis måste energin från sockerarterna (kolhydraterna) ersättas med energi från mer naturligt, gärna mättat, fett. När Maj-Lis säger att mättat fett är farligt och hänvisar till 200000 studier så ljuger hon eller också ljuger statistiken från studierna. Detta faktum gäller på min kropp. Är det någon skillnad mot din?

Som sagt, min läkare erkände utan omsvep att läkarkåren inte kan kost och ämnesomsättning. Ändå vet vi idag att livsstilen betyder mer än något annat för hälsan och välmåendet.

Våga vara lite skeptisk till dagens felaktiga kostråd, Tallriksmodellen, och våga vara skeptisk när läkaren försöker inbilla dig att du ska äta kemiska preparat istället för en naturlig kost. Våga tänk själv, läkare är bara människor, de är inte Gud Fader!

9 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Välskrivet!
  Ofta saknas ens en vilja att leta efter orsaker inom vården, man åtgärdar hellre symptom utan någon som helst tanke på orsaken, hur skulle man annars tjäna pengar?
  Follow the money så står det genast klart att diabetes, cancer och andra välfärdssjukdomar omsätter stora pengar och inte ‘bör’ botas utan att gå via läkemedelsindustrin. Därav bristfällig kunskap hos de flesta läkare, man får inte glömma att deras fortbildning till stor del sponsras av läkmedelsjättar.

  Gilla

  • LÄKEMEDELSINDUSTIN skulle det ju stå!

   Gilla

  • Hej Azin, jag ändrade livsmedelsindustri till läkemedelsindustri i din kommentar. Jag antar att det var så du ville ha det. Dock är din felskrivning inte helt fel enligt min mening. Även vete och pastaindustrin tjänar stora pengar men det är mest innan folk blir sjuka av deras produkter. /Mats

   Gilla

   • Tack och jo du har naturligtvis rätt i det också. Det finns pengar i dålig mat, sjukdomar, fetma och misär hur man än vänder och vrider på det.

    Gilla

 2. Så sant som det var sagt! Jag har aldrig känt mig så stark som sedan jag fasade ut kolhydraterna. Och då är jag ändå inte speciellt strikt. Och förkylningar, vad är det? Förekommer inte längre, och känner jag minsta lilla repar jag mig till dagen efter. Mitt immunförsvar kan jobba utan störande moment.

  Fortsätt ditt fina arbete, gillar verkligen det du förmedlar!

  Gilla

 3. […] man tittar på min blodsockerkurva från den dagen jag började med LCHF-kost så är bevisen att kolhydrater inflammerar och […]

  Gilla

 4. Reblogged this on Fet Hälsa and commented:

  Add your thoughts here… (optional)

  Gilla

 5. Att kolhydrater kräver insulin är aldrig någon som förnekat inte ens Hellenius. Vad din kurva har med dina teorier om imunförsvaret att göra är helt obegripligt

  Gilla

  • Det är synd att du tycker det är obegripligt för jag försöker verkligen vara tydlig med vad jag menar. Min blodsockerkurva visar inte bara att blodsockret har gått ner med hjälp av kosten. Jag menar dessutom att inflammationsnivån i kroppen på mig har minskat genom lägre blodsockernivå. När inflammationerna minskar så behöver inte immunförsvaret jobba lika hårt. Därmed har förutsättningarna ökat för att immunförsvaret ska orka försvara mig. Förutom alla andra hälsovinster så för att ta ett exempel så har jag inte varit förkyld på snart fyra år. Det är lika länge som jag ätit LCHF-kost. Tidigare, med mitt höga blodsocker, var jag förkyld med infektioner säkert varannan månad.
   Ha det gott!
   /Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: