Nyckelhålet och forskning!

september 20, 2012 kl. 5:42 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Intressant idag i GP om dels Nyckelhålsmärkning av mat som svenskarna inte längre bryr sig om och att Astra Zeneca, Draco och Pharmacia drar ner på sin biomedicinska forskning. Nyckelhålsmärkningen kom till från början för att hjälpa konsumenter att kunna välja näringsrik och sund mat. Tanken var ju god men det är alltid farligt att lämna över beslutsfattandet och tänkandet till någon annan. Särskilt farligt tror jag att det är att en myndighet, som Livsmedelsvärket, har ensamrätt på vad som är nyttigt för befolkningen.

Just nu har Livsmedelsverket och dess nyckelpersoner(häpp) extra jobbigt eftersom svenska folket inte verkar tro på deras uppmaningar. Det säljs mycket mindre margarin än tidigare och mycket mer smör. Även lättprodukter verkar minska trots att Livsmedelsvärket vill annorlunda.

På frågan om hur tror du det ska gå för Nyckelhålet svarar Annette Jansson, enhetschef på Livsmedelsvärket, att hon ”hoppas att fettdebatten ska klinga av och att de kan nå ut till konsumenterna med sina råd igen”.

Livsmedelsvärket är dammigt och fullt av prestige och saknar lyhördhet och ödmjukhet inför nya rön . De kommer aldrig att erkänna några brister i sitt arbete.  De förstår inte att det finns socker även i bröd, flingor och pasta. De verkar tro att det bara är strösocker som är farligt. De förstår heller inte att spannmålskosten har förändrats och blivit allt mer energirik på bekostnad av vår hälsa. Vi ska inte ha kvar en myndighet som bryr sig mer om sin egen prestige än vår hälsa.

Jag hävdar ju med envishet att sockerartsrika livsmedel förgiftar våra kroppar och försvagar vårt immunförsvar. Naturligt fett däremot skapar precis rätt balans i systemet och inget överskottsglukos vandrar ut i våra blodbanor. Detta borde vara grunden i vårt förhållningssätt till hur maten påverkar hälsan. Livsmedelsverket har motsatt uppfattning.

Nu till den biomedicinska forskningen som läggs ner lite överallt. Det är förståeligt därför att kemiska tabletter och sprutor bara hanterar symtom och angriper aldrig orsakerna. Jag bara måste berätta om en historia när vi, Jenny och jag på Frisk av Mat, var och presenterade vår idé med LCHF matkasse för ett antal investerare. Närvarande var bl.a. en hög direktör från Astra Zeneca. Han menade att vår idé låg precis rätt i tiden och att han trodde på den. – Men varför sätter ni inte igång med något liknande på Astra Zeneca frågade jag. Han menade då att företagets struktur inte hade möjlighet till en sådan verksamhet. – All vår försäljning handlar om att vi framställer kemiska mediciner och vi kan inte tjäna pengar på kunskaper om hur maten påverkar hälsan.

Alltså vi har en struktur på sjukvård och läkemedelsföretag som omöjliggör att vi angriper orsakerna till vår ohälsa. Det är inte acceptabelt. Som tur är verkar svenska folket vara mycket intelligentare än Livsmedelsvärk, sjukvård och läkemedelsföretag.

Finns det ett samband mellan att svenskarna ratar Nyckelhålet och att läkemedelsföretag lägger ner sin forskning? En stilla undran.

Vi, LCHF matkasse, fick ju en plats på Kostdoktorns blogg i förrgår. Jag kunde aldrig ana att han hade ett sådant genomslag. Vi fick nästan 100 nya intresseanmälningar och många nya beställningar från Stockholmsområdet. Vår hemsida hade nästan 4000  besökare den dagen. Just nu kan man alltså bara beställa om man bor i Stockholmsområdet men snart är det dags för Malmö och Göteborg och även andra orter i Sverige. Vi vill ju att folk ska bli friska av mat.

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag tycker att nyckelhålsmärkningen är ganska bra ändå, då ser jag ju direkt vad jag INTE vill äta, redan innan jag kikat på innehållsföteckningen! 😉

    Gilla

  2. Jag tycker att nyckelhålsmärkningen är ganska bra ändå, då ser jag ju direkt vad jag INTE vill äta, redan innan jag kikat på innehållsförteckningen! 😉

    Gilla

  3. Grattis till framgångarna med matkassen! Jag är glad att se att ni har kommit igång med det här, och hoppas att det sprider sig 🙂

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: