Volvochefen har fått en stroke!

september 24, 2012 kl. 5:33 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Idag noterar vi att Volvochefen Stefan Jacobi har fått en stroke. Det är naturligtvis inte så kul att sitta där med ett snett leende som egentligen är en grimas och bara en arm brukbar. Tidigare Volvochefer har också drabbats av metabola sjukdomar. T.ex. Sören Gyll kom själv fram till att allt för många goda desserter skapade diabetes och en tillvaro som han inte hade räknat med som pensionär.  Det är ju ingen vanlig arbetsdag dessa herrar har och middagarna är många med goda och söta desserter.

Vad är orsaken till alla dessa metabola sjukdomar? Hänger dom ihop? Vilken är den röda tråden? I forskningsstudier har man visat att Alzheimer egentligen är en variant av diabetes. Varför får man Alzheimers sjukdom? För sjukvården och läkemedelsbolagen är detta ett mysterium men för mig är det fullkomligt glasklart. Varför skulle hjärnan inte påverkas av för högt glukos i blodbanorna när den övriga kroppen påverkas.

Anledningen till att sjukvård och läkemedelsföretag står sig slätt i dessa frågor är den enkla anledningen att man aldrig forskat kring sockerarternas påverkan på kroppens funktioner. Det enda som anses som en riktig hypotes är forskningen om det mättade fettets farlighet. Alltså forskar bara läkarna kring just den frågan. Jag har själv intervjuat en läkare som forskar kring metabola sjukdomar på Karolinska och han medger att det bara forskas om fettets farlighet. Det är faktiskt inte så konstigt att vi inte får bukt med den västerländska sjukan.

Vad skulle hända om forskningen skulle komma fram till att naturliga fetter är essentiella för hälsan och att sockerarter har en inflammerande funktion i människokroppen? Ja, alltså precis tvärtemot vad sjukvården tror idag! Det skulle vända upp och ner på allt och kommer att ta många år innan något sådant händer. Det som kan öka takten på ett paradigmskifte är människors egna erfarenheter av att pröva en nygammal kost som LCHF-kosten. Riktig vetenskap är att registrera, se och uppleva saker.

Problemet är att vi blir avtrubbade av mängden sockerarter som vi sätter i oss och noterar inte kroppens signaler som hela tiden vill varna oss. Varningarna kan bestå av återkommande inflammationer i kroppen, huvudvärk, ledbesvär osv. En dag när vi står där mitt i livet som herr Stefan Jacobi, Volvo PV:s chef , så slår immunförsvaret av och stroken kommer och förlamar delar av kroppen.

Jag påstår inte att vi kan förekomma åldrandet  men vi kan ge vårt immunförsvar ultimata förutsättningar för att fungera ordentligt. Dr. Mercola har beskrivit om ny forskning i USA som indikerar att diabetes och Alzheimer är snarlika sjukdomar. Även hjärnan blir insulinresistent och fungerar inte korrekt när blodbanorna förtätas. En stroke innebär ju att blodet inte kan transportera tillräckligt med syre till hjärnan eftersom blodcirkulatioen blir för trång. Förträngningarna skapas inte av fett kan jag meddela forskarna på Karolinska sjukhuset utan av för mycket glukos från sockerarter.

Mitt förslag är att ni börjar forska på detta snarast!

Tack till Mats W. för tipset om forskningen i USA.

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag tycker om att du kallar LCHF för en ”nygammal kost” – för det är ju precis vad det är. Jag är från Danmark och närmar mig de 60. Jag minns ju, både av egen erfarenhet, men också som man fick berättat, hur man åt för årtionden sen. Inget gick till spillo. Man åt tx ärtsoppa med kokt fläsk (där det oftast var betydligt mer fett än det var kött) och man lät fettkanten på kotletterna sitta kvar. Ja, inte bara under stekningen för att ge smak, man åt ju upp det också! Man smälte ner fettet (ister) med tx lök och använde det för att bre på smörgåsar – det finns faktisk fortfarande att köpa i Danmark, och är helt suveränt på en skiva (riktig) surdegsrågbröd, som det bara fås i Danmark. Ibland bara som en ”fedtemad”, dvs. bröd, avsmältat och kyld ister och lite grovt salt. Eller i stället för smör till en sillmacka. Eller en macka med en god, vedervärdigt luktande dansk ost! Godis åt man i princip aldrig, hade jag tur fick jag kanske en 25 cl läsk på lördagen (men det var inte varje vecka!) och kakor och vitt bröd var bara (och inte i alla familjer) till söndagsfrukosten. Åtminstone om man bodde i en stad eller ett samhälle, där det fanns en bagare. Han bakar natten till söndag och söndag morgon stod man i kö i affären vid 6:30! Det var fest! – för till vardags åt man helt annorlunda!

  Gilla

  • Hej Stefan, är det många som äter enligt LCHF-modellen i Danmark? Märker du själv någon skillnad om du blev förkyld oftare när du inte åt LCHF-kost jämfört med nu?
   Vänliga hälsningar från Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: