Vaccin, piller eller ett starkt immunförsvar?

oktober 6, 2012 kl. 10:04 f m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

                   

Klicka på bilden och köp boken!     Klicka på bilden och köp boken!

Snart kommer influensan som ett brev på posten. Vissa människor drabbas varje år och medan andra har ett så bra immunförsvar att de klarar att stå emot. Många väljer att vaccinera sig varje år för att ha ett bra skydd när influensan kommer. Jag kan förstå att många väljer det alternativet men hur bra är det i längden? Att spruta in en liten mängd influensavirus i kroppen för att vi ska bilda antikroppar mot detta är tror jag ganska farligt i längden.

Det handlar om hur vi tänker. Jag skulle önska att sjukvården vågade presentera ett alternativ till dessa vaccinationer. Nämligen ett kostalternativ. Om vi vågar ifrågasätta tänkandet att bara ha ett alternativ för att bota sjukdomar, som är kemi och piller, sprutor. Om vi vågade erkänna sockerarternas inflammerande inverkan på våra kroppar så skulle vi ha ytterligare ett val.  De människor som idag väljer att förebygga influensa med vaccinationer kanske skulle välja ett kostalternativ.

Kostsamma nya läkemedel för reumatiker! 

Igår presenterade Ekot nyheten att mediciner för reumatiker är väldigt dyra och att Socialstyrelsen ska granska detta. Varför får inte reumatiker reda på att det finns alternativ till kostsamma mediciner som man blir beroende av? Alternativet är en strikt LCHF-kost. Jag vet inte hur många människor som kontaktat fet hälsa-bloggen och berättat hur de blivit av med värk i leder och att reumatismen har försvunnit. Många vittnar också om att om de slarvar med att äta för mycket sockerarter så kan värken återkomma. Jag tillhör den kategorin.

Det handlar om att kroppen inte tål den mängden sockerarter som i allmänhet anses normalt att äta. Vi blir inflammerade och utvecklar metabola sjukdomar som t.ex. reumatism. Det borde vara en rättighet för oss att få reda på kostalternativet när vi anlitar sjukvården.

Magen

Bakterier, buller och brak.

Just nu läser jag Magen, bakterier, buller och brak. En ny bok som tittar på vad som händer om bakterierna hamnar i obalans. Det är sex forskare vid Karolinska Institutet som skrivit boken. Boken kan sägas vara mycket LCHF-vänlig även om man aldrig nämner de fyra bokstäverna som verkar vara ett rött skynke för Sjukvården. Man går inte lika långt som jag gör i min bok ”Frisk av mat” i hur viss mat, sockerarter, påverkar och underblåser inflammationer i kroppen och därmed är en av de största bovarna när det gäller metabola sjukdomar.

Man vågar påstå i boken att fetma kanske inte orsakas av fett utan av sockerarter och att fett kanske inte är så farligt som vi har trott under de senaste 50 åren.

Här kommer ett litet citat ur boken; ”Numera går många av oss omkring med ett ständigt insulin-påslag på grund av vår kolhydratrika ”fabriksmat”. Under ett 30-tal år har vi levt med övertygelsen att man blir fet i första hand av fet mat (”fettskräcken”) medan bilden idag håller på att bli mer balanserad. Fett i maten är kanske inte lika farligt som man trott och den ökade mängd kolhydrater om vi ersatt fettet med kan enligt många forskare vara boven i fetmadramat”.

Alltså, de närmar sig pudelns kärna men vågar inte ta steget fullt ut. Ska bli intressant att läsa färdigt denna bok som jag upplever är bland de första böckerna, från den etablerade sjukvårdens sida, som vågar ställa avgörande frågor om hur vi verkligen påverkas av kosten.

Om du vill ha praktisk hjälp med att bli frisk av mat ska du besöka LCHF matkasse!

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. har du sett att Claude Marcus står med som författare?!!! hoppas han äntligen börjar ändra uppfattning…eller så hänger han bara med på tåget?

  Gilla

  • Nej, jag har inte sett att Claude Marcus är medförfattare. Det står sex andra författare på omslaget.

   Gilla

 2. Hej Mats!

  Jag är reumatiker sen 5 år tillbaka, är kvinna på 41 år, och skulle vilja höra din åsikt gällande ‘gifter’ som kaffe, vin, thé etc.

  Jag äter LCHF sen 3 år tillbaka och det blev ett halleluja-moment. Värkfri och mjuk i lederna, slapp äta någon form av läkemedel. Fram till för 1,5 år sen. (Fick nytt jobb och jag tror det är stressen som spökar). Jag äter inte så strikt som jag kanske borde göra, familj, jobb och stress gör att jag inte alltid gör det bästa valet. (Det handlar kanske om surdegsbröd med makrill på till middag, inte ohejdat frossande av mjöl och socker…) 🙂

  Jag älskar kaffe (varje dag). Och rött vin (nåt glas varje helg). Men vet att det är ett gift för kroppen. Tror du det kan påverka så mycket att man borde lägga av? Med tanke på att jag är sämre i kroppen? Vad är din åsikt om dessa gifter?

  Gilla

  • Hej Kajsa, Jag betraktar inte kaffe och inte heller ett glas vin på helgen som ett gift. Absolut inte, det finns andra mycket värre saker. Det är inte så lätt att göra en livsstilsförändring när man är mitt i livets alla måsten. Som du själv påpekar så blev du av med värken när du var lite noggrannare med kosten. Gå tillbaka till det och sätt en egen högsta kolhydratgräns för dig själv. Den bör inte vara högre än 10 gram kolhydrater per 100 gram livsmedel, helst lägre. Du bör komplettera din kost med kokosfett som hjälper till att hålla balansen i kroppen. När man minskar på kolhydraterna bör man alltid se till att man får tillräckligt med naturligt fett som ny energigivare. Där är naturligt, kallpressat ekologiskt kokosfett överlägset. Finns att beställa här, http://www.crearome.se eller här. lchfbutiken.se
   Vi tål alla olika men gemensamt för sockerarterna är att de är inflammerande för våra kroppar.

   Gilla

   • Tack för att du tog dig tid att svara.

    Jag äter kokosfett som kosttillskott, det som smakar kokos, omega-3 och d-vitamin så jag har nog rätt bra koll på så sätt men det är nog mest livspusslet som troligen spökar.

    Jag är så trygg med denna kost så jag vet att även fast jag har värk idag skulle jag troligen ha haft värre värk om jag ätit en kolhydratrik kost.

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: