Nötallergins gåta löst?

oktober 29, 2012 kl. 9:35 f m | Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Rapport från i morse

Idag på Rapport visades ett klipp om att forskare löst gåtan med nötallergi. Man hänvisade till att när proteinet i nöten kommer i kontakt med fettsyra så kan det bildas allergener och därmed bli giftigt för kroppen och sedan är det klippt. Nu tänker man ta fram en medicin som blockerar att fettsyran och proteinet i nöten kan gå samman och bilda en giftig enhet.

Men man är i fel ända av problemet som vanligt. Man försöker lösa problemet bakifrån så att säga. Fortfarande har man inte svarat på den viktigaste frågan; varför blir vi allergiska överhuvudtaget? Varför finns det 500 procent mer allergier i en vanlig skolklass idag än för 20 år sedan? Att ta fram ytterligare mediciner är kanske bra kortsiktigt för dom som lider av nötallergi. Men vi ska komma ihåg att dom enda som inte vill lösa gåtan med allergiproblemet är de som utvecklar mediciner. Nu när folk har genomskådat bluffen med statiner (kolesterolsänkande medicin) så finns det en gigantisk marknad för allergimediciner. Fler och fler blir allergiska men ingen är intresserad av att lösa problemet utan bara att lindra symtomen. Vår sjukvård, bekostad med skattepengar, låter sig förledas av läkemedelsföretagen och ställer sällan frågan varför?

Enligt min mening finns det ett klart samband mellan en kost som består av för mycket sockerarter och för lite naturligt fett och mellan metabola sjukdomar. Allergier (metabol sjukdom) är en signal från kroppen att den är förgiftad, inflammerad av för mycket kolhydrater i maten. Massor av människor som skrivit till fethälsa-bloggen beskriver hur de blivit friska från allergier genom att förändra sin kost.

Det skulle vara intressant att få veta vem som bekostat studien som redovisats i Rapport. Jag kan sätta min hälsa på att det är ett stort läkemedelsföretag.

Idag är var femte vuxen allergisk mot något och var tredje skolbarn är också allergisk. Dessa sjukdomar ökar lavinartat men ingen frågar sig varför utan vi uppfinner bara nya mediciner. För mig är det självklart att det handlar om ett nedsatt immunförsvar som är orsaken till att vi inte kan försvara oss mot allergen. Frågan är då varför blir immunförsvaret nedsatt? Är det luftföroreningar, tillsatser, plaster, kemiska preparat? Det kan vara ovanstående som har betydelse men den största anledningen är, tror jag, att vi inte har något försvar när vi inflammerar kroppen med sockerarter/kolhydrater. Vi är helt enkelt inte designade för den sortens föda och det skapar bl.a. allergiska reaktioner.

En del människor blir allergiska när de är 55 mot mat som de ätit under hela sitt liv. Hur kan det komma sig? Där tror jag att den allergiska reaktionen är följden av ett immunförsvar som helt enkelt fått nog. Vi har samlat på oss så mycket att det säger stopp.

För att återknyta till vad jag skrivit många gånger förut så ska läkaren, när ett barn kommer in efter en allergisk reaktion, naturligtvis skriva ut allergimedicin för att lindra symtomen.Men det allra viktigaste är ju att läkaren frågar efter hur kostvanorna är i familjen och att det finns ett kostalternativ för att stärka immunförsvaret och det är en kostomläggning till mer naturligt fett och avsevärt mindre sockerarter i maten.

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag har tidigare inte kunnat äta hasselnötter och endast ett fåtal valnötter. Efter 10 månader med lchf kan jag nu äta en hel påse valnötter utan att det kliar i halsen. Ska testa lite hasselnötter i jul 🙂

  Gilla

  • Det var ett snabbt svar på en svår fråga! Tack Daniel!
   /Mats

   Gilla

   • Provade just en hasselnöt och känner inget alls 😀

    Gilla

 2. Själv har jag varit allergisk mot vissa nötter sedan jag var liten, hade eksem och är pälsdjursallergiker med en rätt lindrig astma som jag dock medicinerar emot dagligen. Jag kan nu, efter att ha striktat till kosten betydligt sen i augusti, vara hemma hos min dotter i 1,5 timme utan besvär. Visserligen efter att ha tagit medicin förebyggande men i alla fall! Här hemma kan jag ha vovven lika länge utan att ta något extra. Hoppas bli av med mina allergier (båda döttrarna har djur) och med min kroniska nästäppa och astma. Törs väl inte hoppas för mycket.
  Nu försöker jag få min yngsta dotter som är gräsallergiker att inse att det inte är någon lysande idé att äta spannmål. Svärsonen är Typ1 diabetiker sen 10 år tillbaka och helt övertygad om att det är bara att leva som alla andra och pumpa in insulin för det säger läkare och diabetessköterskan! Suck!

  Gilla

  • Du är på väg mot något riktigt bra tror jag!
   Kämpa på!
   /Mats

   Gilla

 3. PC Jersild säger i förordet till Babels hus. 1978.
  ”Det läggs ner miljarder på att lösa cancerns gåta. Vilket är en smula paradoxalt eftersom orsaken redan är känd. Världshälsoorganisationen WHO har nyligen konstaterat att kanske uppåt 90 % procent av tumörsjukdomar med all sannolikhet beror på miljöfaktorer, på rök och damm, på radioaktivitet, bilavgaser, lösningsmedel, kemiska konstprodukter, plast, bekämpningsmedel, cigaretter, och tusen andra ting som hör det goda livet till.”

  Jersild talar om livets goda. Jag tolkar ” livets goda” som det som vi blivit hjärntvättade med som att vara nyttiga nämligen alla former av kolhydrater.

  Gilla

 4. Vilken dödande ironi att kalla detta för ”Det goda livet”.

  Scenariot måste inverteras:

  Nämligen att vi med utslaget immunförsvar p. g. a. kolhydratsinvasion i våra kroppar har blivit och är helt försvarslösa mot allt vad PC Jersild räknar upp. Och det handlar verkligen inte bara om tumörsjukdomar.

  Situationen kunde eventuellt varit annorlunda om vi varit normalt starka. Allt hänger förstås ihop. Men målet måste vara att hålla oss friska och inte ladda för att vara sjuka! Exempelvis att medicinera symtomen så sjukdomen inte tar slut…

  Det är fråga om fullständigt vansinne. Auktoritetstillit och Internetfrånvaro har varit grundfaktorer som gjort denna utveckling möjlig. Nu är det slut med detta! Må vi nu vända skutan och låta det ta den tid som behövs för det!

  Oktoberhälsningar
  Rolf Aronsson

  Gilla

 5. Jag har hört att en del allergier kan komma från vaccinationer. Vaccin odlas på jordnötsolja och kycklingembrion. Därav allergi på jordnötter och ägg. Kan det ligga något i detta?

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: