Inlägg av Björn Hammarsköld.

november 5, 2012 kl. 9:57 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Nu ska jag be att få rekommendera ett inlägg på Kostdemokrati.se. Björn Hammarsköld har på ett förtjänstfullt sätt beskrivit hur kroppens system påverkas av vilken föda vi äter. Jag skulle tro att ni, liksom jag, får läsa inlägget flera gånger för att hänga med i utläggningarna.

Dr Hammarsköld beskriver hur kolhydrater/sockerarter har en toxisk/förgiftande inverkan på våra kroppar. Allt enligt gängse vetenskapliga metoder. Här kan ni som vill ha vetenskapliga argument för LCHF-kosten få ert lystmäte. Fett och protein har däremot andra egenskaper och, enligt Björn Hammarsköld, har inga farliga egenskaper som kan påverka våra kroppsliga system.

Om ni orkar ta er igenom alla molekylkedjor så ger Björn Hammarströms essä en verkligt bra grund för att vetenskapligt förstå och bra förklaringsmodeller hur det egentligen fungerar i våra kroppar.

Vi ska komma ihåg att kunskapen om hur vår ämnesomsättning verkligen fungerar och påverkar oss är på baby-stadiet. Vad vi kan se är fantastiska hälsovinster från ”obotliga sjukdomar” med en icke förgiftande kost. Framför allt saknar vi kunskap om hur våra bakterier lever i ett slags symbios och balanserar kroppens funktioner. I detta sammanhang intar vårt immunförsvar en central roll. Det verkar som att en viss föda(kolhydrater) påverkar balansen bland kroppens bakterier på ett negativt sätt och immunförsvaret verkar ta skada av det.

Antalet bakterier i kroppen antas vara 10 gånger fler än antalet celler i kroppen. Vi borde verkligen bli kompis med våra bakterier. Idag så har begreppet bakterier en negativ klang och betraktas som farligt. Vi borde nog ompröva det synsättet. Vi försöker påverka med kemiska läkemedel istället för med födan och det kan ställa till det än värre. Hur vi än gör så får vi leva med bakterierna. Våra bakterier är livsnödvändiga för oss och om vi sköter oss med livsstil och kosthållning så är bakterierna våra kompisar.

Kunskap är makt och Björn Hammarskölds beskrivning av våra kroppsliga funktioner i förhållande till födan är en viktig del. Dessutom behöver vi skaffa oss argument för vår egen del varför vi äter en kost som i stort sett är bannlyst av våra myndigheter.

Läs Björn Hammarskölds essä här!

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Det behövs bara ett ord för att vetenskapligt krossa deras vansinniga dårskap.
  LEPTIN.

  Vikten regleras hormonellt, alla slutsatser dom drar är fullständigt felaktiga.

  Gilla

  • Vilka är dom?

   Gilla

   • Utredarna på myndigheten.

    Gilla

   • Jag måste säga att jag uppfattar att ”setpointen” har väldigt dålig attityd, efterlyser lite ödmjukhet. Leptin har troligtvis mycket med aptiten att göra, jag har inte läst på så mycket, men finns det ett samband mellan inflammationer, leptin och läkning av inflammationer, eller kan Mats ha rätt i det han skriver om inflammationer och kolhydrater, läkning o mättat fett? Det har jag upplevt att han har helt rätt i, men det är ju bara lilla jag.

    En bra dag önskar jag er!

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: