Grått hår blir brunt!

november 6, 2012 kl. 3:50 e m | Publicerat i Okategoriserade | 13 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

 

När jag träffade min hårfrisörska för ett tag sedan så sade hon att jag inte är gråhårig längre. Vad menar du sa jag, det klart att jag är gråhårig,menade jag. Nej, det är faktiskt sant, du är inte gråhårig på samma sätt som du var tidigare, fortsatte min frisör.

För att kolla detta fenomen så hittade jag en gammal bild från 2009 där jag sitter med en gitarr och två nytagna bilder från just denna dag. När jag tittar på bilderna så ser jag att det är en skillnad, jag är inte lika gråhårig idag. Min frisörska menade att jag måste ha färgat håret.

Jag har definitivt inte färgat håret. Frågan är vad som händer i kroppen och vad händer med håret? Efter fyra års strikt LCHF-kost så känns mitt hår både tjockare och mjukare. Jag har ju länge hävdat att kroppen läker ut inflammationer med hjälp av naturlig mat med naturligt fett och protein och ett minimum av sockerarter/kolhydrater. Så har det gjort överallt på min kropp från tänder till leder,diabetes, hjärta-kärlsbesvär m.m. Varför skulle håret utgöra ett undantag? Är inte håret en del av min kropp?

Någon säger att jag är mindre stressad nu kanske? Så är det inte, vi har fullt upp med LCHF matkasse och alla kunder så vi jobbar round the clock. Dessutom jagar vi nytt kapital i vårt bolag Frisk av Mat  Sverige AB för att kunna utveckla verksamheten. Det är ganska stressigt kan jag meddela.

Jag tror/vet att mitt hår blivit friskare  i samma takt som mitt immunförsvar har repat sig efter 40 år med sjukdomar. Det har infunnit sig en balans i kroppen eftersom bränslet som triggar inflammationer är puts väck. Dr Björn Hammarsköld på Kostdemokrati skulle nog kunna utveckla detta ämne än mer. Idag får ni nöja er med min förklaring.

13 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Vad roligt att läsa detta! Jag har själv märkt förändring vad gäller just grå hår! Är 33 och började få grå hår vid 18 års ålder så nu finns de överallt på huvudet. Då jag har väldigt mörkt hår och inte känner mig redo att bli grå tonar jag håret m jämna mellanrum. I somras, efter 1,5 år med LCHF noterade jag att jag inte behöver tona håret lika ofta som förut. Inte alls lika mycket ”utväxt” och det som kommer är inte lika silvergrått som förut. När du nu skriver detta tänker jag att jag kanske inte har inbillat mig förändringen i mitt hår. 🙂 Det kanske verkligen är så.

  Gilla

  • Hej Caroline, ganska fantastiskt eller hur? Men vid närmare betänkande är det ganska naturligt att även håret ”läker sig” när övriga kroppen gör det.

   Gilla

 2. Härligt Mats,
  Att bli av med en massa problem känns alltid bra,jag är glad att mitt socker går ner,
  kan man få en del av den gamla hårfärgen tillbaka så känns det ännu bättre.
  MVH Bo Eriksson

  Gilla

 3. Hysterik bra som vanligt, Mats.
  Likaledes är det för mlg. Skägget/håret i ansiktet löper amok. Jag får klippa mig
  som attans oftare idag. Tycker jag. subjetivt.
  Snacka om att Lchf har en tendes att ställa till det för oss. Hi…Hi…..

  Gilla

 4. Intressant! En sak lite på samma tema som jag har tänkt på är följande: Min pappa, nu 83 år, säger att när han var ung så var det EN person i byn (som då hade ca 3000 invånare) som var ‘kal’ på huvudet såsom många män är nu för tiden. Kanske kan det bero på kosten?? 🙂

  Gilla

 5. Jimmy Moore har gjort en intervju om just detta fenomen. Har inte lyssnat själv dock: http://livinlavidalowcarb.com/blog/dr-luan-pho-gray-hair-isnt-a-sign-of-old-age-but-a-high-carb-low-protein-diet/13437 Intressant är också att även Carls von Linné på 1700- talet observerade att Samerna inte blev gråhåriga.

  Gilla

 6. Wow, vad häftigt! Jag har ju tyvärr färgat mitt hår i åratal fram tills för några månader sedan så jag vet faktiskt inte hur grått mitt hår var och hur grått det är, nu håller det på att växa ut men dottern sa att jo, jag har vita hårstrån bland det bruna håret men jag har inte grått.
  En annan fråga: Jag håller på att utbilda mig till kock och det kanske är så att ni skulle behöva en lchf-ande kock så småningom? Jag måste också göra en praktikperiod i slutet på utbildningen.
  Mvh Maria Jallow
  http://www.startarom.blogspot.com

  Gilla

 7. Ännu en som blivit av med sina grå och en lång lista med annat med. Frisören undrade även här om jag hade färgat för hon hittade inte många grå strån längre.

  Gilla

  • Dina och mina plus alla andras hälsovinster som berättas i kommentarer på Fet Hälsa visar en tydlig tendens att kroniska inflammationer läker sig när kroppen inte belastas med sockerarter. Det är naturligtvis denna läkningsprocess som man omgående borde forska på. Å andra sidan så börjar ju fler och fler människor själva ana att något är galet med sjukvårdens nuvarande syn på hur inflammatoriska sjukdomar uppstår. Vi kanske kan göra en by-pass och gå förbi sjukvårdens kemiska lösningar och istället hitta dom själva.

   Gilla

   • Jo du tack en bypass sjukvård vore tacksamt, En listning av läkare som är positiva till att behandla med kost vore uppskattat för oss som är kostrådgivare och arbetar med människor som läker ut från det mesta men ibland inte allt. Där skulle det vara en oerhörd hjälp att få stöd för våra klienter, medicinskt stöd som kan hjälpa dem utan att övertala dem att deras nya kostval är farligt och de ska ta sina statiner och äta tallriksmodellen. Det är svårt som patient att sitta och hävda sig mot en läkare som tror att lågkolhydratskost är en modediet som kommer lägga en i graven i förtid.

    Gilla

 8. Har ju ätit LCHF i 4 år till januari och fått massor av hälsovinster. Men….jag har oxå fått PMR och TA…Polymyalgia reumatica. Äter cortison sedan 1 år tillbaka och börjar att känna mej som innan LCHF. Kan inte röra mej utan cortisonet…Mats!! Vet du något om denna sjukdom eller om det finns andra som har den och läser här inne. Vet många som har detta och de äter inte LCHF, men däremot så behandlas de med dessa hemska tabletter i flera år, Den jag vet som längst hållit på med cortison är nu uppe i 11 år…jag vägrar!!! Tack för en fin sida!!
  KRAM eva-britt

  Gilla

  • Hej Eva, kan inte säga att jag vet så mycket om din sjukdom. Däremot så har jag egna erfarenheter av ledvärk. Jag brukar alltid rekommendera alla som inte får tillräckliga resultat att ta bort mjölkprodukterna helt och hållet. Här finns tyvärr mycket som många kroppar inte tål. Det är det första jag skulle göra. Det andra är att jag skulle tillföra ekologiskt kallpressat kokosfett varje morgon eller kväll. Minst en matsked, helst två ska du ta regelbundet gärna kopplat till något som du gör varje dag. T.ex. i kaffet eller i teet.Det är regelbundenheten i att ta kokosfettet som kommer att göra susen för dig. Det gäller att du hänger i under en lång period. Här kan du beställa det, http://www.crearome.se http://www.lchfbutiken.se
   Det tredje är att du ska bli riktigt strikt med kolhydraterna. Kanske ska du pröva nolltolerans mot kolhydrater. Det kan vara så att din kropp är superkänslig för sockerarter och att det lilla du får i dig räcker för att inflammationerna inte ska upphöra.
   Lycka till!
   Mats

   Gilla

   • Tack vännen! Jag har ökat kolisarna lite det vet jag. Kokos fett tar jag men inte dagligen, skall börja med det i kaffet varje dag….Mjölkprodukter fick jag råd av en läkare att sluta med så det blir detta oxå.. Har ju diabetes typ 2 men tar ingen tablett sedan jag började med LCHF….Håller bl. sockret i fin balans…..KRAM eva-britt

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: