Cancerforskare får 14,4 miljoner!

november 8, 2012 kl. 9:05 f m | Publicerat i Okategoriserade | 12 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

Forskaren Mary Jo Wick; ”Det tar tid, men det går framåt. Om vi kan förstå hur cellen orsakar kronisk inflammation kan vi också förhindra det. Då kan vi bromsa in cancern och personen får leva ett normalt liv. Det vore drömmen” säger Mary Jo Wick.

Forskarna har under de senaste åren studerat personer med tarmsjukdomarna Crohns sjukdom och Ulcerös Kolit. Patienterna har stora problem med diarréer, blod i avföringen och många måste ständigt hålla sig i närheten av en toalett. Dessutom har de högre risk än andra att drabbas av cancer i tjock och ändtarm.

– Det finns inget botemedel. Det vill vi ändra på, säger Mary Jo Wick.

Cancerfonden har under de senaste 60 åren fått drygt 7 miljarder kronor som gått till cancerforskningen, enligt GP.

Min kommentar;

Ännu har man inte ställt de avgörande frågorna när det gäller cancerns gåta. Den avgörande frågan är varför det blir en kronisk inflammation i cellen? En inflammation är ju från början en räddningsaktion från kroppens immunförsvar för att försvara den mot infektioner och liknande.

När övergår inflammationen till att bli kronisk? Varför läker inte inflammationen ut? Varför blir vårt immunförsvar så nedsatt att det inte kan läka ut inflammationer?

Jag har själv träffat flera personer som blivit friska från Crohns sjukdom och ulcerös kollit genom att totalt förändra sin kost till LCHF-kost. Kanske borde forskarna prata med dessa personer?

Är det fettet?

Hittills har ju det mättade fettet fått skulden för det mesta och det är också den vanligaste hypotesen när man ska forska på metabola sjukdomar(Västerländska livsstilssjukdomar). Det är dags att vända på kuttingen nu! 7 miljarder senare har man fortfarande inte en aning om orsakerna till att cancer utvecklas.  Man har heller ingen aning om varför hjärt-kärlsjukdomar uppstår eller diabetes. Det är dags att byta frågeställningar och hypoteser inför kommande forskning.

1. Utgå inte ifrån att det är piller och kemiska hjälpmedel som ska vara medicinen!

2. Börja forska om kosten har betydelse för att inflammationer blir kroniska!

3. Sluta upp med hypotesen om att mättat fett bär skulden till metabola sjukdomar. Det har aldrig bevisats trots 60 års forskning på det ämnet.

4. Våga titta på och ställ hypotesen att sockerarterna kan ha en inflammerande inverkan på vårt immunförsvar.

Ur Fet hälsa biblioteket;

”Magnus Härenstam är en gammal favoritkomiker och jag blir ledsen när jag hör att han drabbats av cancer igen. Han kanske borde spela upp Verkmästaren i magen igen för sig själv för den är verkligen en rolig beskrivning på hur vi stoppar i oss skräpmat.

Magnus H. drabbades redan 2003 av prostatacancer och fick genomföra en operation. En stilla undran är mycket kostråd han fick med sig från sjukhuset den dagen han fick åka hem. Jag vet att frågan om cancer och kosten är känslig men vi måste våga diskutera frågan. Om han fick lämna sjukhuset utan några kostråd alls är det i sig en skandal. Om han fick kostråd att äta mer fiberrik mat och mera stärkelse är det också en skandal.

Det finns läkare som forskat på sambanden mellan prostatacancer och inflammerande kost som spannmål, stärkelse och andra sockerarter. Professor Jan Hammarsten, ureolog på sjukhuset i Karlstad har forskat kring dessa frågor i över tjugo år. Han menar att kosten har en avgörande påverkan och då särskilt för stor andel kolhydrater i maten. Han förespråkar att vi måste ändra våra matvanor till mindre intag av kolhydrater och större intag av fett i våra måltider för att kunna komma åt dessa sjukdomar.

Jag själv tycker det är fantastiskt att vi fortfarande kallar inflammerad proststakörtel alternativt förstorad prostatakörtel för en åldersreaterad sjukdom. Dessutom ser sjukvården inget samband mellan prostataförstoring och prostatacancer. Vi har en sjukvård som befinner sig i stenåldern när det gäller kunskap om hur kosten inflammerar vårt kroppsliga system. Magnus Härenstam borde självklart fått information om, redan när han hade prostatainflammation, att detta kan utvecklas till tumörer om man inte bryter inflammationskedjan. Att bryta inflammationskedjan gör man med kosten. Ta bort, eller minska ner ordentligt, de inflammerande sockerarterna(kolhydraterna) och ersätt med mättat fett som smör, grädde, kokosfett m.m.”

12 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Kan bara hålla med..det är fascinerande att till synes intelligenta forskare inte kan sätta upp korrekta hypoteser. Samtidigt får tex strålskyddsläkare obehindrat sprida lögner om hur farlig solen är (även i små doser enligt dem) som gör att folk än mer undviker det som skulle kunna motverka cancer. Det ser inte lovande ut för framtiden…

    Gilla

  2. Hr läst din blogg med intresse under ett bra tag, trisst att se att du tillåter pornografisk reklam

    Gilla

    • Hej Lotte, vad menar du? Jag har absolut ingen reklam alls på min blogg. Den är den renaste du kan hitta. Menar du att du sett pornografisk reklam här? I så fall har någon varit här och hackat min sida. Har någon annan sett pornografisk reklam på Fet Hälsa? Jag hoppas att du inte tycker att varumärket Frisk av mat är pornografisk reklam.

      Gilla

      • The site you just visited is part of WordPress.com. There are two reasons why you might see ads on a WordPress.com site:

        1. The site is part of the WordAds program and has elected to show ads to earn money from their site.

        2. The site is one of the sites hosted on WordPress.com that has not purchased the No Ads upgrade, and we are running ads to cover the costs of operating the site for the user. We run these types of ads sparingly in an attempt to interfere as little as possible with the experience of reading a site and for logged in users we don’t show ads at all. There’s more info about our approach to ad serving in this blog post.

        In both of the above cases, the ad you saw could be coming from a number of ad partners including Sharethrough, Federated Media, or AdSense. The ads change depending on factors like your location and the type of site you are visiting.

        If you are a WordPress.com user and you would like to permanently remove all ads from your site, please take a look at our No Ads upgrade.

        If you saw an inappropriate ad, please report it to support@wordpress.com.

        Gilla

      • Det syns ingen reklam överhuvudtaget på hemsidan.

        Lotte: Sannolikt har du virus i datorn.

        Gilla

  3. Läste i tidningen 2000-Talets Vetenskap nr.4 intervjun med den Italienska läkaren Tullio Simoncini, som botade cancer med bikarbonat. Han upptäckte nänligen att cancern var en svamp, Kandidasvampen, som botades av natriumbikarbonat.
    När han appliserade bikarbonaten på hans hudcancer patienser, försvan cancern.
    Han blev av med sin läkarleg. samt fick fängelse för det var naturligt vis kvacksalveri.

    I tidninge var också en intervju med forskaren Jure Piskur vid Lunds universitet, som hade hittat svamp hos cancerpatienter. När han skulle gå vidare med forskningen om detta, fick han avbryta på grund av PENNINGBRIST????????? Mystiskt eller hur.
    Beställ tidninge på http://www.2000tv.se

    Gilla

  4. Jag som varit drabbad av candida men bekämpat den, är HELT övertygad om att candida är ett gigantiskt ”dolt problem”.

    T.ex. är jag helt övertygad om att de positiva effekterna av lågkolhydratkost har EN förklaring i att candidan som många bär omkring på inte får någon mat när man minimerar kolhydraterna.
    Och går man ned i vikt, slopar ”kolisarna” och blir pigg av det så har man också med stor sannolikhet fått ytterligare må-bra-skjuts av att man svultit ut candidan.

    Tror också att en del som inte går ned i vikt eller som inte uppnår samma positiva effekter av lågkolhydratkost som många andra gör är så candidainfekterade så det behövs en mer riktad insats för att bli av med parasiten som sunkar ned din kropp…

    Teori som bygger på egen upplevelse.

    Gilla

    • Du har säkert rätt med ditt resonemang. Det bygger ju också på tanken att inflammationer inte läker sig därför att bränslet hela tiden återkommer. Svälta ut är en bra liknelse.
      /Mats

      Gilla

  5. Hej. Låter underbart med den forskningen. Har själv Crohn sen 25 år tillbaka. Mår mycket bättre när jag minskar intaget av kolhydrater. Från att springa ca 20 på toa är jag nere i 5 ggr per dygn. Svullo magen är också borta. Har inte tappat så mycket i vikt men magen mår bättre. Hoppas forskningen ger resultat.

    Gilla

  6. Komjölken är också inblandad i cancerutvecklingen. Män som dricker mjölk o äter mycket komjölksprodukter har högre risk få prostatacancer liksom kvinnor som får bröstcancer. Jag tog bort alla komjölksprodukter o blev av med min Rosacea, en inflammation i ansiktshuden, som jag haft i 20 år.Problemet blev bara att jag gick ner 5 kilo, vilket smala jag inte behövde. Nu kämpar jag för att få tillbaka dem å det är väldigt svårt när man inte äter så mycket kolhydrater, har lyckats gå upp 1,5kg. Fett äter jag mycket, kokosfett, olivolja mm så äter jag även fårost, vilket inte ger mej Rosacea, är en annan typ av Kasein. Skriver om denna erfarenhet på min blogg under ämnet: http://dalaglitter.com/2012/06/19/mjolk-hur-nyttigt-egentligen/

    Gilla

  7. […] Jag har tidigare skrivit om läkaren Jan Hammarsten som forskat i många år om uppkomsten av prostatacancer. Enligt honom är kosten en avgörande faktor för uppkomsten av prostatacancer och att äta LCHF-kost ett sätt att skydda sig. Läs mer här. […]

    Gilla

  8. Socker göder cancer. Trots det får cancerpatienter recept på kolhydratroka näringsdrycker under behandlingen med cellgifter. Min mamma hade cancer i en del av magsäcken, botades men två år senare fick hon bröstcancer. Botades den med, strålning i flera månader,förhoppningsvis är faran över. Mamma är överviktig o äter vanlig husmanskost, vill ha en kaka till sitt te o ”bara lite” socker i samt mjölk. Mjölk ost lite grädde å fil äter hon gärna.
    Mera grönsaker nu men annars är det ungefär som vanligt. Det är svårt att lära gamla hundar sitta säger man. Sockerberoendet sitter starkt. Starkare än den realistiska tanken att man kan må bättre o leva längre utan snabba kolhydrater/socker o gluten-giftet i vanligt bröd mm som förstör mage o tarm men som LCHF människorna slutar med o mår så mycket bättre.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.