Skräckblandad läsning!

november 19, 2012 kl. 10:37 f m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Professor Jan Nilsson till höger, ordförande för Hjärt-Lungfonden

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15792166.ab

Ordförande för Hjärt och Lungfondens forskningsråd,  professor i kardeologi Jan Nilsson, chattar med läsarna. Jag har sällan läst en mer skräckinjagande kommunikation mellan en läkare och människor som oroar sig för hjärtsjukdom. Han varnar för allt det som gör människor friskare, LCHF-kost, och uppmanar folk att äta statiner som gör människor sjukare.

Han menar t.ex. att forskarna håller på och utvecklar vaccin som ska minska risken för hjärt-kärlsjukdomar. Jag tycker att det är fruktansvärt att läsa om vilken väg sjukvården vandrar. Det går naturligtvis inte att vaccinera sig mot hjärt-kärlsjukdom genom piller eller sprutor. Det går däremot att stärka immunförsvaret genom kosten så att kroniska inflammationer, som hjärt-kärlsjukdom, inte uppstår eller alternativt läker sig.

En 30-åring frågar om man kan börja äta statiner i förebyggande syfte för att motverka hjärtsjukdom? Professorn tycker inte att det verkar meningsfullt trots allt.

Jan Nilsson påstår t.o.m., enligt ”nya studier” att folk som ätit GI-kost under lång tid har tecken på skador i kärlen. Det är bedrövlig läsning och det skulle vara intressant att läsa de ”studierna”.

Man förstår ju varför Hjärt och Lungfonden stödjer viss forskning och utesluter annan med en sådan ordförande. Jag blir upprörd och förbannad eftersom jag själv haft hjärt-kärlsjukdom liksom många andra diabetiker. Jag blev inte frisk genom att äta becel och statiner utan av en kost som består av väldigt lite kolhydrater och mycket naturligt fett. Precis den kost som människor är designad för att äta.

Okunskapen är skrämmande bland professorer och läkare och denne mans råd borde vara lagstridiga.

Läkare med mellan 1-6 dagars kostkunskap i bagaget borde vara uteslutna från att ge kostråd till människor med kroniska inflammatoriska sjukdomar.

Ingen läsare av Fet Hälsa-bloggen har hört av sig och påstått att de blivit sjuka av LCHF-kosten under de tre år som jag drivit bloggen. Däremot har hundratals människor beskrivit hur de blivit friska med hjälp av LCHF-kosten. Undrar hur Professor Jan Nilsson ställer sig till det?

Hur uppstår inflammatoriska sjukdomar och hur läker vi dom?

Lördagen den 24/ 11 har jag föreläsning i Kungälvs missionskyrka kl. 10.00-12.00. Det finns platser kvar så anmäl dig till Rolf Aronsson på en inspirerande och utmanande föreläsning om kostens påverkan på hälsan. Vägen till ett nytt friskare liv!

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Mats! En perversion av den medicinska vetenskapen. Jag saknar ord. Tur att Du har ord.

  Gilla

 2. Ja, det finns platser kvar i ABF:s lokaler i Kungälv Missionskyrkas undre lokaler. Välkomna till Kungälv.

  Budskapet om LCHF blir bara hetare och hetare. Det kan bl. a. avläsas på Mats’ inlägg ovan om Jan Nilssons prat. Allt det dessa människor inte vill veta/undersöka tränger sig på. Vi noterar att man måste agera/understryka de sista årens kostlögner för att kunna hålla sig kvar på sina poster så länge det går. För den som studerar det här (kosthistorien under 1900-talets senare hälft, evolutionen 200 000 år bakåt eller vår metabolism´etc.) är denna utveckling bland folk, som borde veta, tragisk för att inte säga löjeväckande!
  Hälsningar
  Rolf Aronsson
  Amälningsadress: flora@minpost.nu

  Gilla

 3. Jan Nilsson, professorn i hjärt-kärlsjukdomar, som figurerade i lördagens Aftonblad, är ordförande i Hjärt-Lungfondens forskningsråd och inte ordförande i Hjärt-Lungfonden, som uppges här i artikeln. Inte oväsentligt! Det betyder att han styr forskningspengarna och då går det nog inte till att bevisa att LCHF gynnar hälsan. Bra att veta om man ska skänka pengar och stimulera en bättre hjärthälsa!
  Bengt Ingerstam
  ordf i KONSUMENT-FORUM
  som just startat på bloggen kampanjen ”Goodbye till SÖTEBRÖDSDAGARNA” för allas vår hälsa!

  Gilla

  • Hej Bengt, tack för upplysningen. Tyvärr tyder nog detta på att det blir än mindre pengar till ”rätt” forskning. Hjärt-Lungfonden kommer inte att få några pengar av mig.
   Hälsningar från Mats

   Gilla

 4. Hej Mats!

  ALLA borde (få) veta att riktig kost är det överlägset bästa vaccinet….. *mot* läkare! 😉

  Kämpa på!

  Gilla

 5. Skönt att fler och fler börjar ifrågasätta och tänka själva istället för att lita på den s k vetenskapen! Vi är många som är levande bevis på att de har fel!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: