Enkla frågor?

november 30, 2012 kl. 3:30 e m | Publicerat i Okategoriserade | 12 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

images

Här är några intressanta frågor som man kan ställa till sin läkare!

Varför är jag sjuk?
Varför har jag högt blodtryck?
Varför är jag allergisk?
Varför har jag värk?
Varför är jag återkommande förkyld?
Varför ska man ha lågt kolesterol?
Varför har jag diabetes?
Varför har jag tarminflammation?
Varför får man cancer?

Andra frågor på samma tema som man kan man ställa till sin läkare!

Varför måste jag äta kolesterolsänkande medicin?
Varför måste jag äta blodtrycksmedicin?
Varför måste jag ta insulin?
Varför måste jag äta blodförtunnande medicin?
Varför måste jag operera min mage?
Varför är mitt blodtryck högt?
Varför har jag värk?
Varför ska jag äta värktabletter och inflammationsdämpande tabletter?
Varför läker sig inte mitt eksem?

Om du hittar en läkare som kan svara övertygande på ovanstående frågor så har du hittat precis rätt person. Om du inte får några bra svar så ska du definitivt överväga en kostomläggning till LCHF.

_JHE4778

12 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej har ätit lchf i 4 år har slutat med statiner och metformin för kolestrol och diabetes typ 2 men ar fått högt blodtryck 170/90 trots blodtryckssänkande medecin. Promenerar 1-1,5 timmar 2-4 ggr i vecan . Vad ska jag göra.

  Gilla

  • Varför inte pröva att ta en matsked kallpressad röd palmolja varje dag. (Beställes på LCHF-butiken). Läs även boken ”Stoppa Alzheimers nu” av Bruce Fife. Där finns ett kapitel om vinsten med den röda palmoljan.
   Läs sidorna 304 – 307 om detta fett som berättar om vinsten för hjärta och blodkärl. Boken handlar f.ö. om den nyttiga kokosoljan som är bra för hjärnan.

   Gilla

   • Tack för svaret har ekologisk cocosolja i kaffet varje dag. Men ska prova röd palmolja.

    Gilla

 2. Bästa Margaretha!

  Först är Du att gratulera till att ha fått balans på Din kropp med naturlig mat = LCHF!
  Men några saker behöver Du berätta om någon ska ska våga ge råd om blodtrycksvärdena.

  1. Hur ofta mäter Du Ditt blodtryck?
  2. Hur gör Du då?
  3. Hur gammal är Du?

  Se där tre frågor som är viktiga för att en okänd person kan ge råd. Kanske också om Du har andra sjukdomar där råd kan slå på fel sätt.

  En tanke har jag om Dina promenader: Får Du upp ”flåset” då? Är Du frisk i övrigt så är det mycket vunnet för blodtrycksvärdena om Du varje gång Du promenerar blir andfådd. Ja, faktiskt, sådant håller nere blodtrycket (när kroppen lugnat sig efteråt)!

  Men – som sagt – blodtrycksvärdena har många faktorer inblandade.

  Många decemberhälsningar

  Rolf Aronsson

  Gilla

  • Jag mäter inte blodtrycket själv utan bara hos diabetessköterskan. Jag är 61 år Mina promenader är hårda flåsar och ökar farten i uppförsbackar. Hela hösten har vi plockat svamp nästan varje dag i väldigt kuperad teräng Jag är rejält överviktig gick ner 15 kilo sedan stått still i 3 och 1 halvt år men mår jättebra annars

   Gilla

   • Hej Marghareta, ursäkta sent svar. Min kommentar är egentligen ganska lik andras. Om du har skapat förutsättningar för att blodet ska kunna cirkulera bra, dvs genom att bort överskottsglukos så att beläggningarna minskar i kärlen, så finns där nog bara ett sätt att få ner blodtrycket. Det är att träna upp själva pumpen som matar runt blodet nämligen hjärtat. För att muskeln hjärtat ska få bra träning så måste man utsätta den för påfrestningar. Då handlar det om att få upp antalet hjärtslag så att hjärtat får träning. Du verkar redan inne på rätt linje med en typ av intervallträning där du ruschar upp för backarna. Men det är skillnad på promenader och träning. Träning innebär att du får upp en rejäl puls och blir ordentligt svettig.
    Lycka till!
    /Mats

    Gilla

 3. Margareta!

  Det där med promenaderna låter perfekt men Du bör skaffa en blodtrycksmätare. Det är helt nödvändigt för att Du ska få en sann bild av Ditt blodtryck.

  Om Du vill kan vi hålla kontakten via min mailadress som Du finner på på min hemsida under mitt namn nedan.

  Hör av Dig för tankeutbyte!

  Decemberhälsningar
  Rolf Aronsson

  Gilla

 4. Tar du ansvaret för HELA min medicinering, vad händer om jag inte tar min medicin, hur vet jag att min medicin fungerar, hur interagerar mina mediciner, vad är biverkningen och riskerna. Finns det något alternativ (medicin eller livsstilsförändring) som är bättre eller likvärdiga.

  Detta brukar jag använda och ganska många läkare blir ställda för de är få patienter som överhuvudtaget ställer frågor. På vårdcentralen är det sällan någon som uppskattar att få dessa frågor de brukar stamma fram något om att jag måste kontakta PAL.

  Nu behöver jag inte springa hos läkaren så ofta men jag har ett barn med livslångt funktionshinder och specialistläkare uppskattar dessa frågor även fast de inte alltid har svar eller ens är pålästa om andra metoder än att med piller och kirurgiska ingrepp avhjälpa och dämpa.

  Gilla

 5. Jag har artropatier vid psoriasis, fibromyalgi, psoriasisartrit med entesit-tendinit och så har jag ca 30-40 kg övervikt. Är överallergisk mot sulfa – vilket gör att jag tar ingen medicinering alls mot mina sjukdomar. När jag tar medicin så blir det Ipren+Alvedon ibland ihop med diklofenac då jag gnisslar tänder så jag får var i munnen.
  Är så trött på värken och att inte må bra!
  Jag håller precis nu på att läsa din bok och funderar starkt på att byta till LCHF kost.
  Tror du LCHF skulle kunna hjälpa mig ??
  Hälsningar från en som känner sig ngt deppig
  Maria

  Gilla

  • Hej Maria, Det var ingen dålig lista på inflammationer som du visar upp. Tack för att du delar med dig för många andra kan bli hjälpta genom att du beskriver dina bekymmer. Du är på rätt väg genom att byta till en strikt LCHF-kost. Det är, vad jag vet, det enda som kan läka dina inflammationer. Du kommer att få stor hjälp av min bok ”Frisk av mat”. Jag är ganska säker på att du kan bli av med dina inflammationer. Du är inte ensam som gör den här resan. Många andra har haft liknande bekymmer som du och blivit friska med hjälp av LCHF-kost. Det viktigaste är att du ser kostbytet som en permanent livsstilsförändring utan återvändo. En mycket viktig del i livsstilsförändringen är att du skaffar dig kunskap och där är du på rätt väg. Sätt en högsta kolhydratgräns för dig själv på 5 gram kolhydrater per 100 gram livsmedel. Inte många inflammationer överlever den behandlingen. Se till att du äter mycket naturligt fett som avokado och kokosfett. Det ska vara kallpressat, ekologiskt kokosfett och du kan inte äta för mycket naturligt fett. Kokosfettet kan du köpa billigast här; http://www.crearome.se http://www.lchfbutiken.se
   Försök också med ”flåspromenader” alltså att du får upp pulsen och tränar hjärtat samtidigt. Jag gissar att det tar några månader för den kroniska värken att släppa. För mig tog det fyra månader.
   Maria, tveka inte utan byt redan i morgon. Rensa ut allt skräp(spannmål) i skafferiet så att du inte blir frestad.
   Ät ägg i alla dess former och baka gärna eget bröd av nötmjöl, recept finns i min bok.
   Vi har också en särskild utbildning hos LCHF matkasse, http://www.lchfmatkasse.se/store Där kan du t.ex. välja Mats LCHF-utbildning med praktiska råd för alla måltider och därtill goda middagsrecept.
   Lycka till och håll mig informerad!

   Bästa hälsningar,
   /Mats

   Gilla

   • Tack Mats för ditt snabba svar 🙂
    Jag ska köra rensning i skåpen imorgon och inhandling av massa nyttigt för mig 😉
    Samt beställa lite bra kokosfett
    Har redan din bok 🙂 Ska läsa ang din LCHF-utbildning (det känns som det kan behövas)
    Lovar hålla dig underrättad 🙂
    Många hälsningar
    Maria I

    Gilla

 6. Fastidious respond in return of this issue with genuine arguments and explaining everything about that.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: