Varför får vi cancer?

december 3, 2012 kl. 9:48 f m | Publicerat i Okategoriserade | 12 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

thumbs_med8

Idag ska jag skriva om ett ämne, cancer, som väcker känslor hos många. Det finns omkring 200 stycken olika cancersjukdomar som kan drabba människor. En cancertumör kan vara benign eller malign. Om den är benign är den oftast inte farlig utan kan opereras bort. Om den däremot är malign så kan cancern fortsätt att sprida sig och cancercellerna dör inte som friska celler gör.

En frisk cell skapar en kopia av sig själv innan den dör och därför har vi en ständig nyproduktion av celler vilket är helt nödvändigt. En cancercell reproducerar sig men dör inte som en frisk cell gör. Därmed kan cancern sprida sig i kroppen.

Enligt sjukvården får vi cancer på grund av genetiska förändringar och rökning, solljus, fet mat, olika tillsatser m.m. Enligt andra oberoende forskare är det det söta blodet som orsakar cancer. En cancercell påstås förbruka 20 gånger mer glukos(socker) än en frisk cell.

Problemet är att det inte forskas kring sockerarternas påverkan på våra celler. Det finns alltså ingen som vet om det är ett alltför sött blod som är själva orsaken till cancer. Det verkar som om man forskar kring allt annat utom just detta.

Jag minns vad som hände med min kropp när jag övergick från den sockerrika kolhydratfödan till en fettrik naturlig kost med ett minimum av sockerarter. Prickar och fläckar på huden försvann, tänderna blev vita och inflammationerna läkte sig.

Jag tycker att det är en stor skandal att det forskas så lite om att det kanske är det söta blodet som är grunden för att det uppstår cancersjukdomar. Vi har hundratals miljarder celler i kroppen och 10 gånger fler bakterier. Vad händer om det uppstår en obalans bland bakterierna med ett alldeles för sött blod som föda för dessa bakterier?

Cancerfonden borde se över sin verksamhet. Varför uppmuntrar ni inte forskning om hur sockret påverkar inflammationer i kroppen och därmed uppkomsten av cancerceller? Det finns en rad indicier som pekar på att det söta blodet är en mycket viktig faktor.

På något sätt verkar det vara förbjudet att ställa frågor som ligger lite utanför boxen för Cancerfonden, Hjärt & Lungfonden och Sjukvården. Då är det dags att påminna om att det är just dessa annorlunda frågor som för utvecklingen framåt. Så har det alltid varit.

Jag har tidigare skrivit om läkaren Jan Hammarsten som forskat i många år om uppkomsten av prostatacancer. Enligt honom är kosten en avgörande faktor till uppkomsten av prostatacancer och att äta LCHF-kost ett sätt att skydda sig. Läs mer här.

Mycket lidande skulle kunna minskas om man bara vågade ställa de annorlunda frågorna som finns utanför boxen.

12 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ännu värre än att det inte forskas på vad som orsakar cancer, är väl det faktum att redan befintlig forskning på vad som livnär cancerceller inte används. Upptäckaren har ju tom fått Nobelpriset: http://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Heinrich_Warburg

  Gilla

 2. Kosten är viktig men själva orsaken till cancern är i en el fall virus, kosten kan inte påverka mer än indirekt med mindre insulin och blodsocker.

  Sjukvården säger officiellt att virus är en orsak till cancer.

  Gilla

  • Nja Erik, kosten (läs sockerarter) påverkar mycket mer än vad du tror. Vi som blivit friska, och vi är många, från svåra metabola sjukdomar som diabetes, hjärt-kärl m.m. är alla förvånade över hur mycket sockerarter påverkar immunförsvaret och bildar grund för kroniska inflammationer. En kronisk inflammation är själva inkörsporten till cancer, det är min övertygelse. Om läkemedelsindustrier och Sjukvården hade haft rätt i sina antaganden hade vi löst cancerns gåta för länge sedan.
   /Mats

   Gilla

   • virus orsakar många cancerformer det då är känt sen länge 20-30% sist jag läste men det ökar hela tiden när dom lär sig detektera virus bättre.

    Gilla

   • ”Om läkemedelsindustrier och Sjukvården hade haft rätt i sina antaganden hade vi löst cancerns gåta för länge sedan.”
    Dom visste inte att virus var en så vanlig orsak till cancer.
    När cancer orsakas av virus hur ska du då kunna förhindra cancern.
    Oftast så är det är inte kostens fel att vi får cancer.

    Gilla

   • Jag tror du är ute på helt fel spår tyvärr. Om du istället pratade om bakterier så skulle jag förstå dig bättre. Bakterier lever ju i symbios med övriga kroppen och vi är beroende av att där finns en balans. Jag tror att sött blod är bränslet som gör att balansen bland kroppens bakterier förändras. Vissa bakterier får för mycket föda/bränsle och är själva grogrunden för de metabola sjukdomarna inklusive cancer. Det finns väldigt lite forskning om detta. ”Sött blod” är en ny bok skriven av vetenskapsjournalisten Ann Fernholm och hon har försökt nysta i detta. En annan nyutkommen bok är skriven av sex professorer på Karolinska institutet. Den boken heter ”Magen, bakterier, buller och brak”. Där tittar forskarna också på bakteriernas roll. Min egen bok ”Frisk av mat” beskriver hur inflammationer i kroppen blir till kroniska på grund av det söta blodet. Där spelar bakterier också en avgörande roll tror jag.
    /Mats

    Gilla

   • Virus orsakar en del sorters cancer, det är fakta.

    Gilla

 3. Läste detta citat igår och tänkte genast på det när jag läste detta inlägg;

  ” Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka.” (Albert Einstein)

  Gilla

 4. http://www.sciencedaily.com/releases/2012/12/121204112610.htm spåret finns redan, det finns anekdotiska bevis hur människor blir friska med mat, det finns studier men inte pengar och intresse.
  Tror inte vi får glömma att vi lever i en toxisk miljö där maten kanske inte alltid räcker till och sjukvården är nödvändig. En intressant studie om ketogen kost och hjärntumör där kombinationen strålning och mat ger betydligt bättre odds när man väl blivit sjuk.

  Gilla

  • Hej Sophia,
   Tack för länken. Mycket intressant även om studien gjordes på möss. Det visar att även aggressiva cancertumörer få svårt att överleva utan kolhydrater. Forskarna i studien menade även att inflammationer kunde minska och att denna metod med ketogen diet även kan användas mot andra sjukdomar. Det är som sagt fritt fram att pröva själv för alla som lider av inflammatoriska sjukdomar.
   /Mats

   Gilla

 5. […] Varför får vi cancer? […]

  Gilla

 6. Bra länk om cancer och kost – uppkomst och behandling: http://robbwolf.com/2013/09/19/origin-cancer/

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: