Gott nytt år med LCHF-kosten!

december 30, 2012 kl. 4:54 e m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n

Funderar du på att byta till en hälsosammare kost? Har du besvär av återkommande sjukdomar och inflammationer? Efter fyra år med LCHF-kosten där jag blivit frisk från diabetes 2, prostata, hjärtbesvär, ”kronisk bronkit”, ”kronisk”värk i leder och muskler m.m. vill jag gärna dela med mig av mina erfarenheter. Nedan får du min topplista för ett friskare liv med LCHF!

Hur du lyckas med LCHF!

1. Sätt ett eget högsta gränsvärde för dig själv hur många gram kolhydrater du ska äta per ett visst livsmedel. I mitt fall satte jag ett väldigt lågt värde, 5 gram kolhydrater per 100 gram livsmedel, eftersom jag hade många svåra sjukdomar. Gränsvärdet kan pendla mellan 5-20 gram kolhydrater per 100 gram livsmedel. Allt beror på din nuvarande situation. Om du vet med dig att du har kroniska inflammationer ska du sätta en så låg gräns som möjligt. Den här tabellen har du nytta av  http://www.slv.se/upload/dokument/mat/ldb/Kolhydrater.pdf

2. Det går inte att äta för mycket naturligt fett. Dels blir man mätt och dels påverkar inte fettet så att det blir insulinsvängningar. Eftersom du har bytt energislag från kolhydrater till mer fett måste du vara medveten om att tillföra en extrados med naturligt fett varje dag. Överlägset bäst är kallpressat ekologiskt kokosfett. Jag rekommenderar att du tar en sked kokosfett minst varje morgon och kväll. Försök att göra detta till en rutin. Använd kokosfettet till att steka i,i sallader, i kaffet, som fetshot m.m. Kokosfettet kan du köpa billigast på nätet här, eller här.

3. Du behöver inte avstå från brödet. Baka själv och det finns massor av recept på LCHF-bröd på nätet. Här får du mina brödrecept! Tänk på att helst avstå från mjölprodukter. Mjölet, oavsett sort, har idag en alldeles för stor andel energi och sockerarter i sig som de flesta av oss helt enkelt inte tål. Tänk också på att mjöl ingår i pasta av olika slag. Gör din egen vitkålspasta.

4. Svårast att acceptera kan vara att det som inte smakar sött ändå innehåller stora mängder sockerarter. All slags spannmål, bröd, pasta, flingor, ris, potatis innehåller mycket socker. Om du vill häva inflammationer och få ett starkt immunförsvar bör du vara extremt försiktig med dessa produkter. Andra produkter som margarin, Becel, lättprodukter av olika slag är helt enkelt farliga för hälsan. Avstå helst från dom.

5. Avstå helst från ölet. Öl innehåller stora mängder maltos som kommer från kornet. Maltos är en sockerart som inte är hälsosam i längden. Även mjölk innehåller sockerarten laktos som kan motverka ditt syfte att få ett starkt immunförsvar. Torra vita och röda viner går utmärkt att dricka liksom vatten istället för mjölk.

6.   Potatis, ris och pasta är vi vana vid att äta till köttet och fisken. Men det är just en vana och vanor kan förändras till andra vanor. Det finns massor av recept på gratänger, blomkålsmos, zuccini, grönsaker av olika slag som man kan ha istället för potatis, ris och pasta.

7. Mitt allra viktigaste råd är faktiskt att du äter och använder kokosfettet varje dag. Det kommer att underlätta läkningsprocessen i din kropp. Det kan tyckas vara ett konstigt råd eftersom Sjukvård och Livsmedelsverk hela tiden varnar för det mättade fettet. Jag kan bara säga utifrån min erfarenhet och hälsoresa att de inte vet vad de talar om.

7389807-t6MGd

Gott nytt år!

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Gott Nytt År Det är alltid lika trevligt att läsa dina inlägg. Klart och tydligt kan du förklara hur kost och hälsa hänger ihop, så att vem som helst kan förstå.

  Gilla

  • Tack Rolf, gott nytt år själv!
   /Mats

   Gilla

 2. Gott Nytt och friskt År!
  Det är bara att stå på som Du gör. Hoppas också att allt går bra med Matkassen.

  Vi hörs de första 366 dagarna… 2014 får vi hoppas på en annan gång!

  Hälsningar
  Rolf Aronsson

  Gilla

  • Tack Rolf, gott nytt år!
   /Mats

   Gilla

 3. Gott Nytt År!!!!!
  Heja på Mats. Jag önskar att jag kunde vara som du, och och i alla lägen oförtrutet bekämpa överhetens lögner och oförblommerade förakt för vanligt folk. Vi får alla göra så gott vi kan, efter vars och ens förmåga.

  Liten fundering: Hur kan det komma sig att en besparing på minst 100 miljarder kronor (minskade sjukvårdskostnader) per år inte känns intressant för skattebetalarna? Man sparar på en massa saker, men det mest uppenbara bryr man sig inte om. ??????????? Hälsan skiter man säkert i, men att betala pengar i onödan brukar ju ingen vilja göra. ”Det är dumt att betala för mycket”, sade visst någon.

  IdePer

  Gilla

  • Om en lögn upprepas tillräckligt många gånger så blir det till slut en sanning. Alla inblandade försöker hela tiden verifiera en lögn(läs Ancel Keys) för att skydda sig själva. Många kommer att stå med rumpan bar när man upptäcker att kejsaren saknar kläder.
   Gott nytt år Per!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: