Friska diabetiker!

januari 2, 2013 kl. 9:27 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Nytt år, nya möjligheter!

Välkommen till ett nytt år med nya chanser till ett friskt och bättre liv. Ett sätt att stimulera andra till att ta tag i sin situation är att berätta sin historia från sjuk till frisk. Mats Wiman har tagit ett mycket bra initiativ genom att skapa sajten friskadiabetiker.se 

Hjälp andra med din berättelse!

Här kan man, med egna inlägg, beskriva hur man gått från sjuk i diabetes till att bli frisk genom kosten. En berättelse från en levande människa  säger mer än än både studier och kliniska experiment. Jag uppmanar dig som blivit frisk att skriva ner din berättelse på den sajten. Ni kan hjälpa många andra med er historia. Om du har svårt att skriva ner din berättelse kan du kontakta mig så ska jag hjälpa till. Lägg en kommentar på Fet hälsa-bloggen om att du vill ha hjälp med att skriva din historia så kontaktar jag dig.

Jag har själv beskrivit min historia på friskadiabetiker.se 

 Sjukvården behöver hjälp!

Vi behöver alla hjälpas åt att minska trycket på Sjukvården. Under Nyårshelgen träffade jag kompisar som jobbar inom sjukvården och de berättar om ett kaos och tryck som det aldrig varit förut. Själva tanken att man kan bli frisk av mat är, än så länge, främmande för sjukvården men de är tacksamma för alla initiativ som minskar på trycket. Vårt sjukvård kostar ungefär 350 miljarder kronor om året men än så länge kan man faktiskt inte ens bota en vanlig förkylning.

Varför lyckas inte vår sjukvård?

Anledningen till att sjukvården inte lyckas beror, enligt min mening, på att man angriper problemen från fel håll. När vårdcentralerna en gång var på tal så var själva grundtanken att man skulle jobba med främst förebyggande friskvård, inte sjukvård. Så blev det som bekant inte. Vi har vant oss vid att det är piller och sprutor som ska kurera sjukdomen. Vi glömmer att det är immunförsvaret som är vår allra viktigaste bundsförvant när det gäller att hålla oss friska. Så har även sjukvården gjort.

Bästa vaccineringen!

Din allra bästa vaccinering är att byta till en icke inflammerande kost som LCHF-kosten är. Den kosten ger nämligen ett grundskydd mot inflammationer och infektioner som inga sprutor eller piller är mäktiga att göra. Vårt allt för söta blod ger näring till bakterier som i sin tur skapar en obalans i kroppen och som är grunden till återkommande eller ”kroniska” sjukdomar. Genom att du får bort insulinsvängningarna, som skapas av för mycket socker och för lite naturligt fett i maten, så ger du ditt eget immunförsvar bästa möjliga förutsättningar att orka stå emot.

10 gånger fler bakterier än celler!

Vi kan, i längden, inte slåss emot våra bakterier i kroppen med hjälp av sprutor och piller. Den kampen är vi dömda att förlora redan på förhand. Enligt modern vetenskap har vi 10 gånger fler bakterier än celler i kroppen. Alla inser förstås att vi inte kan vinna den kampen med hjälp av kemiska preparat. Vi behöver istället bli kompis med våra bakterier så att vi får en balans i kroppens system. Den balansen får vi genom en kost som vi är designade för att äta.

Praktisk hjälp!

Du som behöver praktisk hjälp med hälsan och kosten kan vända dig direkt till LCHF matkasse! Här finns både utbildningar, böcker och mat som hjälper dig att förbättra hälsan.

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej Mats!
  Jag har en svärfar som haft diabetes 2 i över 20 år. Nu har han börjat smyg-lchf-a, och justerar sitt insulin på eget bevåg. Tydligen får han såna där anfall (eller vad man nu kallar det), speciellt på natten, och hans fru får tvinga i honom någon form av socker. Vad gör han för fel egentligen? Någon idé?

  Gilla

  • Hej, smyg-lchf-a är ingen dum idé. D.v.s. börja med LCHF och fasa ut den sockerrika maten sakta men säkert mot en mera fettrik kost. Du får väl utbilda honom eller sätt en bra LCHF-bok i hans händer. Varför inte ”Frisk av mat”? Det är svårt att komma med idéer när jag inte vet mer.
   /Mats

   Gilla

   • Ja det får jag göra. Har faktiskt beställt din bok till hans dotter.. Väldigt bra och inspirerande bok!

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: