Statiner till en fyraåring!!

januari 15, 2013 kl. 10:34 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

images

Nu börjar man skriva ut statiner till barn också. Barn och ungdomar från 4-19 år har fått recept på kolesterolsänkande medicin. Det är Svenska Dagbladet som skriver om detta i en artikel. Lipitor har varit världens mest sålda läkemedel. I Sverige äter 800000 människor kolesterolsänkande medicin. Det är nära 10 procent av befolkningen.

Kolesterolmyten!

Det är som att hälla bensin på elden. Det finns inga bevis för att ett högt kolesterol skulle vara farligt för hjärt-kärlsjukdom. Det är snarare tvärtom. Det har forskaren och läkaren Uffe Ravnskov visat. Läs mer här!

Om kolesterol skulle vara farligt skulle inte våra celler och levern ständigt producera nytt kolesterol. Vi behöver kolesterolet för att det är en viktig byggsten för våra hormoner och alltså livsviktigt för oss. Jag själv har ätit mer mättat fett (kolesterolrik mat) än de flesta och jag har blivit av med alla mina inflammatoriska sjukdomar. Någonstans måste det finnas en gräns för dumheten. Idag antar läkarvetenskapen att kolesterol är farligt men man vet inte. Vi som blivit friska vet ju att vi behöver det naturliga fettet, våra kroppar består av mättat fett till största delen, och vi är designade för att äta den maten.

303362

Om man tvingar in barn på den farliga vägen med kemiska mediciner och inte tar hänsyn till kostens påverkan på hälsan så är vi verkligen snett ute. Forskare vid Karolinska Institutet har nyligen, i en ny studie, visat att kolesterolet är livsviktigt för oss, bl.a. för hjärnan.

Låt oss tänka förnuftigt! Vad är vår bäste läkare och vårt bästa skydd mot sjukdomar? Nej, det är inte Lipitor, Simvastatin, Trombyl eller liknande. Det är vårt immunförsvar som är vår bäste läkare! För att få ett bra och starkt immunförsvar är kosten den absolut viktigaste faktorn.  Spannmål och kolhydrater är en inflammerande faktor och påverkar vårt immunförsvar på ett negativt sätt. Med en sådan kost får vårt immunförsvar jobba hårdare för stå emot infektioner och inflammationer. Om vi fortsätter med den inflammatoriska kosten så kan vi på sikt utveckla metabola sjukdomar som diabetes, hjärt-kärlsjukdom och cancer. Dessutom blir vi mer sårbarare för att drabbas av förkylningar, allergier, värk, magproblem osv.

2012-06-30 13.08.49

Det är naturligtvis en skrämmande utveckling att vi låter våra barn äta statiner. Sjukvårdens kunskaper om hur kosten påverkar hälsan är miserabel i de allra flesta fall. Det finns undantag. Om dina barns läkare vill skriva ut kolesterolsänkande medicin till dom så ska du tacka nej som en ansvarstagande förälder. Sök lösningar med en förändrad kost istället.

Tack till Bo!

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. hej! Läser alltid dina kommentarer och delar det. Du skriver att vi behöver vårt kolesterol? När jag tog prover för cirka 4 månader sen så hade jag lågt kolesterol??? jag äter nästan strikt LCHF . är det farligt då att jag har lågt kolesterol?
  // Inger

  Gilla

  • Hej Inger, Jag tror att kolesterolet fungerar som en slags stötdämpare i kroppen. Ibland är det lägre och ibland högre beroende på olika faktorer, t.o.m. psykiska sådana. Vi gör felet att vi gör kolesterolet till indikator för sjukdomar. Kolesterolet är viktigt men det är absolut inte farligt för oss utan tvärtom nyttigt. Kolesterolet har inte någon betydelse för inflammatoriska sjukdomar. Där är det andra faktorer som påverkar och du vet vad. Jag tror du kan sluta att vara orolig för att du har för lågt kolesterol.
   Bäst hälsningar

   Gilla

 2. ”Jag tror du kan sluta att vara orolig för att du har för lågt kolesterol.”

  Det behöver inte vara farligt men kan vittna om att en sjukdom eller process i kroppen av någon anledning lägger beslag på kolesterolet

  En arbetskamrat till mig skröt för ett par år sen att han hade det lägsta uppmätta värdet på min arbetsplats

  Ett halvår senare visade det sig att han hade fått leukemi

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: