Pizza LCHF

januari 23, 2013 kl. 9:50 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2013-01-22 20.01.39

Ägg och tonfiskpizza

Detta är min absoluta favorit för närvarande. Pizza `a la LCHF med tomat, ost, ägg, tonfisk och dill på toppen. Vem säger att vi LCHF:are inte kan unna oss en god pizza? Pizzan är lagad på mandelmjöl blandat med sesamfrön. Andelen kolhydrater i pizzan är ungefär 4 kolhydrater per 100 gram pizza. Andelen naturligt fett är cirka 75 procent och resten är protein. Alltså en väldigt nyttig pizza och helt ofarlig för alla med metabola besvär. Tar cirka 20 minuter att laga. Alltså ungefär samma tid som det tar att beställa och hämta en pizza på hörnet. Receptet får du längre ner på sidan.

9606939-RBCbn

”Frisk av mat, LCHF från början”

Idag fick ett mail från Adlibris att Sverige dyraste LCHF-bok ”Frisk av mat” bara kostar 182 kronor i deras web-butik. Det är en avsevärd sänkning av priset jämfört med tidigare. Ett tillfälle alltså för alla som funderat på att köpa min bok. Jag vill inte påstå att det är den bästa LCHF-boken bara för att det är den dyraste. Få andra böcker tar upp dom viktigaste frågorna om varför vi blir sjuka; Varför får vi kroniska inflammationer som inte läker sig? Varför får vi ett nedsatt immunförsvar? Hur reagerar en inflammerad kropp på LCHF-kosten? Om du inte vill vänta 5-15 dagar på att få boken så kan du beställa den här men då blir det lite dyrare.

”Det finns en kunskapslucka!”

En av Sveriges främsta diabetesforskare har berättat för mig att det finns en kunskapslucka inom läkarvetenskapen om hur kosten påverkar inflammationer i kroppen. Den forskaren skulle aldrig erkänna detta offentligt utan att ha en rejäl studie bakom sig att luta sig på. Dock är det intressant att man ändå ställer sig frågan. Det är en rejäl utveckling på vägen för att hantera orsaker till metabola sjukdomar och inte bara titta på symtom. En spännande utveckling följer.

LCHF matkasse även i Göteborgsområdet!

Nu förhandlar vi om att starta upp leveranser av LCHF matkasse med LCHF-utbildning i Göteborgsområdet. Uppstart kommer att ske om någon månad. Det blir, till en början, leveranser varannan vecka och det unika med dessa matkassar, förutom god mat, är att det alltid medföljer ett utbildningsbrev om hur maten påverkar hälsan på olika sätt. Det finns två olika matkassar att välja på; Jennys familjekasse som vänder sig till familjer med barn och Mats LCHF-kasse som riktar sig till människor som har eller är på väg att få inflammatoriska sjukdomar. Om du är intresserad av denna tjänst bör du göra en intresseanmälan här! Tanken är att vi ska starta upp på många platser i Sverige så gör en intresseanmälan. När det blir tillräckligt många i ditt område så startar vi upp där. Frisk av Mat Sverige AB är ett hälsoföretag som använder sig av mat och utbildning som ett redskap för bättre hälsa. Du som bor i Stockholmsområdet kan redan nu beställa din LCHF matkasse.

Recept på ägg och tonfiskpizza!

3 ägg

2 dl mandelmjöl

1 dl skalade sesamfrön

75 gram philadelphiaost

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1 nypa brödkryddor

1 tsk salt

3 kokta ägg

1 burk tonfisk

Riven ost

1 halv burk krossade tomater

Dill, frusen eller färsk

Pizzakrydda och svartpeppar

Gör så här; sätt ugnen på 220 grader. Vispa ihop äggen med mandel och sesamfrön. Lägg i fiberhusk, bakpulver, philadelphiaost, salt, och brödkryddor. Vispa ihop till en smet. Lägg ut smörpapper på en plåt och bred ut smeten så att den nästan täcker hela plåten. Sätt in i ugnen i cirka 7 minuter. Ta ut plåten och lägg på i ordning; krossade tomater, riven ost, pizzakrydda och svartpeppar, äggen delade med äggskärare, tonfisk, dill och lite mer riven ost. Sätt in i mitten av ugnen och låt stå i 7 minuter.

Ta ut pizzan och dra hela smörpappret, med pizzan på, över till en skärbräda. Skär upp i lagom bitar, servera och njut!

Annonser

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Såg ju ut som en speciell pizza, ska allt testa påläggskombinationen nån gång. Jag gillar inte det där med mandelmjöl, så jag kör numera på med en botten på riven ost och ägg, sen kan man smaksätta det bäst man vill. Blandar det och sen in i ugnen. Det får stanna i ugnen tills det blir en god yta, tempen bör inte vara under 175, gärna höja på slutet, för att få en lite hård yta. Sen på med pålägget, ost behövs inte så mkt, med tanke på bottnen. Förr gjorde jag på fiberhusk o philadelphia, men det blev ju så svampigt. Misstänker att min variant kan bli hög i proteinet, men det blir bra ändå. 🙂

    Gilla

  2. Vore bra om det stod hur många kolhydrater pizzabotten innehöll eller hela pizzan så kan man lättare räkna ut hur mycket man kan äta

    Gilla

  3. Såg nu att det var ca 4 kh /100g pizza

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: