Läkaren som gjorde helt om!

januari 29, 2013 kl. 9:08 e m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

images

Jag kan inte undanhålla er denna historia om läkarfamiljen som började äta LCHF-kost. Det var i första hand mamman i familjen som ville förebygga sjukdomar eftersom hon visste att hon hade genetiska anlag för att få diabetes. Hennes man läkaren förfasade sig över att äta sådan fet mat. Läkarens far som även han är en gammal läkare var lika bestört. Det vet ju vi att den feta maten är farlig för hälsan var den allmänna meningen i läkarfamiljen.

Trots alla farhågor från läkarna i familjen började även den yngre läkaren att äta LCHF-kosten i rent studiesyfte. Efter någon månad började den yngre läkaren att må allt bättre och midjebältet blev allt smalare och kilona försvann. Han konstaterade förvånat att han blev piggare, lättare och gladare. Hustrun till den yngre läkaren blev allt bättre och inflammationerna i kroppen minskade.

Tre månader senare!

Idag 3 månader senare är det den yngre läkaren, som för övrigt jobbar som ortoped, den som rekommenderar LCHF-kost till sina patienter som kommer in med övervikt och som skapar ortopediska problem för patienterna. Den gamle läkaren har ännu inte vågat sig på kosten men är lika förvånad som all andra i familjen över hälsovinsterna.

Familjen har blivit en trogen kund till Frisk av Mat Sverige AB som levererar LCHF matkasse med utbildning till familjen med jämna intervaller. Idag är det läkaren som är angelägen om att det är rätt mat på bordet

Vad kan man lära sig av den här historien?  Tja, kanske att även läkare är människor som alla vi andra. Det finns nog hopp ändå!

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Som en saga!! Underbart!!!
  KRAM eva-britt

  Gilla

 2. Den läkaren skulle jag vilja ha som husläkare! Måste nog ”bryta” benet lite.. 😀
  Står högt på min önskelista: en lchf-läkare här i Gbg.

  Gilla

  • Tyvärr inte Maria, han finns i Stockholm. Det är bara där som vi levererar LCHF matkasse med utbildning. Men snart så börjar vi Göteborg också. Det finns ju fler läkare…..:-)

   Gilla

 3. Vad trevligt. Min mamma som fick diabetes II använder LCHF. Hon håller sitt långtidssocker normalt och behöver inte medicinera. Hennes läkare har flera gånger frågat hur hon bär sig åt 🙂

  Gilla

 4. Det var en solskenshistoria. Må detta ske i Göteborg, snart!

  Framtidshälsningar
  Rolf Aronsson

  Gilla

 5. Detta var roligt att höra! Hoppas de kan påverka andra kolleger osv.

  Gilla

 6. Grattis Mats! En viktig seger!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: