Jag har blivit sjuk!

februari 15, 2013 kl. 11:13 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

images

Det måste ju hända någon gång så detta har jag väntat på. Att jag ska bli sängliggande i feber. Efter fyra år så hamnade jag till slut under täcket med frysningar och lite feber. Visserligen bara en dag men ändå. Inga träd tillåts växa upp i himlen och jag kan konstatera att man blir inte osårbar av LCHF-kosten.

Dock måste jag jämföra med hur jag hade det tidigare. Motsvarande influensa som jag nu drabbats av hade tidigare däckat mig i minst en vecka, troligtvis ännu längre. Ska man deppa ihop för att LCHF-kosten inte fungerar? Nej, det är nog precis tvärtom. Immunförsvaret sätter igång direkt med försvarsåtgärder. Det är inte som tidigare att man ligger där försvarslös och väntar på att något mirakel ska hända.

Ett starkt försvar!

LCHF-kosten bildar ju inte en ogenomtränglig mur där inga infektioner eller bakterier tillåts slinka igenom. Däremot väntar ett mycket starkt offensivt immunförsvar som verkligen är på tårna inför olika faror. Ett alert immunförsvar som inte måste jobba med allehanda gamla inflammationer i kroppen är det bästa vaccinet man kan ha. Det är dessutom helt naturligt utan att man äter eller sprutar in processade kemiska preparat i kroppen.

Om man som jag levt en stor del av mitt liv med diabetes, värk, prostatabesvär och annat djävulskap så är ju denna lilla influensa ingenting. Det är istället en bekräftelse på att den anti-inflammatoriska kosten fungerar.

Min största önskan är att sjukvården tar till sig dessa erfarenheter som inte bara jag har utan tusentals andra som gått över till den naturliga maten. Sjukvårdens vårdande behandlingsåtgärder borde alltid syfta till att stärka immunförsvaret. Det borde vara grunden för alla sjukvårdande insatser. Tyvärr har man inte den profilen idag konstigt nog. Idag skrivs det ut mer läkemedel än någonsin men vi blir inte friskare för det. Ärligt talat är det alltid vårt egna immunförsvar som gör att vi till slut frisknar till.

Svenska läkare har tydligen inte svurit någon läkared sedan 1887. Det kan vara dags att börja med det nu! Här är mitt förslag till en Svensk läkared;

1. Att alla behandlingsåtgärder alltid ska syfta till att stärka patientens eget immunförsvar så långt det är möjligt.

Det behövs faktiskt inget mer. Med en sådan ed tvingas man ta hänsyn till kostens läkande alternativt inflammerande egenskaper. Dessutom måste man också ta hänsyn till eventuella läkemedels försvagande inverkan på immunförsvaret. Vid kirurgiska operationer och liknande måste man också ta i beaktande om operationen verkligen medverkar till att stärka immunförsvaret. Exempelvis vid Gastric Pass-operationer.

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ja detta är intressant, före LCHF hade jag en förkylningsvecka per år,men utan att bli däckad visserligen. 2009 gick jag över till LCHF och förkylningsveckan försvann, fram tills nu för två veckor sedan. Då fick jag min ”första” förkylningsvecka och även den var över på en vecka. Det rapporteras väldigt mycket om influensa denna vinter, kanske skvätter det då över något på oss LCHF-are. Men visst är detta intressant att följa.

  Gilla

 2. Jag har läst färdigt din bok idag o den rekomenderar jag till alla.. Mycket bra!
  Irene

  Gilla

  • Tack Irene, det känns stimulerande!
   Hälsningar från Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: