Barnen äter också LCHF-kost!

februari 18, 2013 kl. 1:40 e m | Publicerat i Okategoriserade | 9 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

LCHF

Aftonbladet har idag en artikel om familjen som ger sina barn LCHF-kost. kväll visas en TV-dokumentär i TV3 om denna familj. Aftonbladet har naturligtvis spetsat till sin rubrik, ”De har satt sina barn på LCHF-dieten”! Allt för att väcka sensation uppenbarligen och det är antagligen TV3:s avsikt också.

Det är faktiskt ganska makabert att bara för barnen äter naturlig mat utan en massa sockerarter så är detta en sensation. Det borde förstås vara helt naturligt för barnfamiljer att välja LCHF-kosten, inte LCHF-diet för det är det inte. Hela familjen mår bättre, inte så många sjukdomar och inga sockertoppar. Bättre humör hos alla med bättre blodsocker.

Ut ur sin håla kommer genast…

Skräcktanten Professor Erlandsson har krupit ur sin håla och uttalat sig om LCHF-kosten och hon tror att det är farligt för barnen att äta den fetare LCHF-maten. Hon är verkligen dåligt uppdaterad. De flesta experter vet idag att vi faktiskt behöver det mättade fettet och att det är livsnödvändigt för oss. Dessutom vet vi att mjölet i stort sett är giftigt för våra människokroppar.

Det är fantastiskt uppmuntrande att läsa om en familj som faktiskt vågar ge sina barn LCHF-kost utan alla dessa ständigt närvarande kolhydrater som förgiftar oss. När dessutom barnen och hela familjen får en bättre hälsa så kan det väl inte bli bättre. Många fler föräldrar borde följa detta exempel.

Stora bluffar!

Snart är det bara Statens Livsmedelsverk, Professor Erlansson, Professor Maj-Lis Hellenius, Claude Marcus och Stephan Rössner som fortfarande tror att LCHF-kosten är farlig. Men de har ju sin egen agenda att tänka på. Jag såg senast att professor Claude Marcus var medförfattare till ett inlägg i GP tillsammans med VD:n för Viktväktarna. De verkar passa bra ihop för de medverkar i samma stora bluff. Viktväktarna har använt Shirley Clamp som sitt stora dragplåster. Det var ju en bluff som heter duga. Läs mer här!

9 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Att det ska vara så svårt att få professorer att fatta enkla tydliga sammanhang!
  Å andra sidan, ingen biter den hand som föder en.

  Gilla

 2. Brukar inte kommentera, men har blivit förundrad många gånger då dessa dietister och professorer säger att det är farligt att äta mat som inte är halvfabrikat eller innehåller en massa konstiga konstgjorda saker. Likväl att det inte finns någon långtids forskning på att äta LCHF kost, men hur kan man säga då att det är farligt. Man bara tror och spekulerar, så igentligen kan ju ingen säga att det är farligt respektive bra. Då ingen sk långtids forskning verkar finnas, men människor som blivit friska eller bättre av att äta naturligt, tror jag struntar i om det finns sådan forskning, då går man på resultat. Och låt oss säga att det är farligt så tror jag många skulle välja att leva friska, pigga och medicinfria 10 år kortare, än sjuk, trött och medicin beroende och leva 10 år längre. Nu kanske det var lite drastiskt, men ändå…
  /Christer K

  Gilla

 3. Förutom att vi knappt varit sjuka alls den här vintern som varit den sjukligaste på länge, så tycker jag att en stor fördel med riktigt mat är att vi slipper det där med mellanmål. Våra barn får frukost, lunch och middag. Sen deras humör inte är lika explosivt längre är inte fel det heller.
  På dagis får dom ”vanlig” mat. Vi är ändå så lyckligt lottade att vi har en kommun (Trosa) som ger barnen riktigt smör och en stor del ekologiska varor.

  Gilla

 4. Kan de inte ha någon annan professor ,någon som inte talar så mycket sakfel. Erlandsson verkar inte mer påläst om Tex :kolesterol än allmän-svensson, inte heller verkar kon kunna tolka studier, det ska man väl kunna kräva av en person med professors titel.

  Gilla

 5. Hej! Jag har haft den kroniska sjukdomen Ulcerös Kolit i 14år, äter tabletter. Jag hittade din blogg när jag sökte lite om sjukdomen. När jag fick min diagnos fick jag inga kostråd av läkare. LCHF kosten verkar riktigt intressant. Jag har en fråga, är det bara kolhydrater och socker som man ska avstå ifrån? MVH

  Gilla

  • Hej, väldigt bra att du funderar om LCHF-kosten kan hjälpa dig. Det kan den! I grunden har du, med all säkerhet, drabbats av kroniska inflammationer i kroppen. Dessa inflammationer får sitt bränsle av sockerarter och de sätter ned ditt immunförsvar. Grunden i LCHF-kosten är att man minimerar bränslet för inflammationer och ersätter det med mer fett och protein. Därmed stärks ditt immunförsvar och kan börja försvara dig mot din jobbiga sjukdom. Du kan definitivt bli helt frisk. Jag tycker att du ska börja med att läsa min bok ”Frisk av mat”. Med hjälp av den får du kunskap hur du ska bli inflammationsfri med hjälp av kosten.
   Lycka till!
   /Mats

   Gilla

 6. Mats har du sett senaste debattartikeln från Livsmedelsverket om skolmat? http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Debattartiklar/Bra-skolmat-mer-an-vad-som-finns-pa-mackan/

  Kanske något att ta upp här 🙂

  Gilla

  • Hallå Lagerstedt, försöker du trigga mig eller? Jag läste just från din länk och det är ju häpnadsväckande hur Livsmedelsverket har spelat ut sin roll. Det kommer nog ett inlägg om detta.
   Tack från,
   /Mats

   Gilla

   • Japp, kom igång nu då 🙂

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: