Vilket ansvar har Rössner?

februari 22, 2013 kl. 9:48 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

images

Idag rapporterades det på Svt om att pulverdrinkar innehåller väldigt mycket socker. Enligt Svt finns det massor av människor som använder sig av dessa för att gå ner i vikt. Det blir lite som att hälla bensin på brasan. Stephan Rössner, professorn i fetmafrågor, förklarade, i en kommentar, att man använt dessa pulverdrinkar i 30 år och att man inte sett till några skador.

Man kan ju fråga sig vilket ansvar denne Rössner har efter att i 30 år ha rekommenderat direkt skadliga bantningspreparat. På Bokmässan i Göteborg hörde jag Rössner erkänna att man misslyckats i 30 år med sina rekommendationer för att människor ska bli mindre feta. Kanske har han ekonomiska intressen i vissa preparat, vad vet jag. Frågan är hur man kan fortsätta med samma mantra när man misslyckats i alla år?

Idag finns det extra tillsatt socker och kolhydrater i nästan all processad mat, t.o.m. i köttbullar. Man kan fråga sig varför? Förklaringen är antagligen att vi blir tillvänjda av sockret så att vi ska köpa ännu mer. T.o.m. i tandkräm finns det extra tillsatt kemiskt socker i form av Sorbitol och liknande. I en vanlig tandkrämstub finns det nästan inga naturliga ämnen alls. Bara tillsatta kemiska ämnen. Köp en riktig tandkrämstub i hälsokostaffären i stället eller använd vanligt vatten.

Smaken förändras när du inte äter socker eller mindre kolhydrater. Så är det för mig, det som var sött för 5 år sedan är idag oätligt och det som var surt smakar idag sött. Det är ett exempel på att vi blir sockertillvänjda men också att vi kan bryta sockertrenden.

Kunskapsluckor inom vetenskapen!

Det finns enorma kunskapsluckor i hur maten påverkar hälsan. Det har en av Sveriges främsta diabetesforskare erkänt för mig. Vetenskapen har ingen aning om hur inflammationer kan bli kroniska och vad som påverkar detta. Jag kan med 100-procentig säkerhet bevisa att på min kropp så har ett strikt LCHF-ätande medfört att inflammationerna i min kropp har försvunnit. Det är den enda livsstilsförändring som jag gjort. Om det är vetenskap kan man ju fråga sig men det är i alla fall berövad erfarenhet. När försvann begreppet beprövad erfarenhet egentligen?

Dessutom vet jag genom alla människor som läser min blogg att jag inte är ensam om att göra hälsovinster av LCHF-kosten. Vi är tusentals!

VitaePro en bluff?

Ett av de mest sökta begreppen på min blogg är ViteaPro. Massor av människor tror att detta kosttillskott kan förbättra deras hälsa. Jag tror att det är en jättebluff och att Stig Strand är att beklaga som gör reklam för dom. Faktum är att antoxidanter bara fungerar om man intar det som vanlig naturlig mat och där det ingår. Här är en artikel om detta! I jämförelse är ekologiskt kallpressat kokosfett tusen gånger bättre än VitaePro, enligt min mening. Dessutom är det helt naturligt.

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag kan bara hålla med. Jag är restriktiv och skeptisk till både sjukvården, läkemedel och kosttillskott. Har alltid satsat på så oprocessad mat, fött upp egen, odlat och hämtat från naturen. Nu äter jag D-vitamin och provar magnesium mot värk. Annars är det ekologiskt och lchf.

  Gilla

 2. Jag har slutat med tandkräm!

  Gilla

 3. Måste nästan le åt Rössners kommentar
  ”Vi har jobbat med de här pulvren i 30 år och aldrig varit med om något allvarligt”
  Är det enda kraven han har på en behandling, det gör ingenting att den inte fungerar, bara inte patienten drabbas av något allvarligt. Man förstår att den mannen kan se tillbaka på 30-års misslyckande som överviktsprofessor.

  Gilla

 4. Stephan Rössner är en mycket representativ företrädare för dagens sjukvård!!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: