Rea på LCHF matkasse! Ny träff med diabetessköterskan!

mars 1, 2013 kl. 10:21 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

Röda priser!

Just nu har vi rea på LCHF matkasse. Bl. a. har vi halva priset på Mats LCHF-utbildning 199 kr jämfört med normalpriset 399 kr. Du kan själv ladda ner gratis det första utbildningsbrevet och första veckans meny på förstasidan på LCHF matkasse. I kursen ingår 6 stycken utbildningsbrev om hur kosten påverkar hälsan och givetvis recept på 30 stycken goda middagar. Jenny och jag har lagt ner mycket jobb på våra utbildningar med middagsrecept så nu finns det klipp att göra.

249088_360358520684901_906857661_n

Ny träff med diabetessköterskan!

Än en gång har jag träffat min diabetessköterska. Nuförtiden träffar jag henne enbart för hennes övriga 600 patienters skull. Jag har någon slags idealistisk tanke att jag till slut ska lyckas omvända henne. Tyvärr verkar det inte kunna ske i brådrasket. Det var samma tugg som vi haft tidigare som t.ex. att äta mindre och springa mer. Det är hennes svar på hur diabetiker ska bli bättre.

Hon har inte en aning om eller någon förståelse för att viss mat i sig kan ha en inflammerande inverkan på kroppen. Hon började med att slänga ur sig något om att kött kan vara cancerframkallande. Det hade hon läst i någon kvällstidningsrubrik. – Det är väl inte så bra för din kost, menade hon.  Jag förklarade faktiskt för henne att enda anledningen till att jag nu besöker henne är av omsorg om hennes övriga 600 patienter. – Du verkar tyvärr inte tagit till dig något om hur diabetiker kan bli mycket bättre och medicinfria med hjälp av riktig naturlig kost, svarade jag henne.  Jag fortsatte; -nu har jag gått hos dig i 4 år och du ser fortfarande inte sambanden mellan hur LCHF-kosten har gett mitt immunförsvar en skjuts framåt så att jag har helt normala värden idag trots att jag hade mycket svår diabetes. – Du förstår fortfarande inte att det är sockerarterna som håller igång inflammationerna i kroppen.

9606939-RBCbn

Har du läst min bok ”Frisk av Mat”?

Den frågan ställer jag numera alltid till diabetessköterskan. – Jag har skummat den, säger hon. Det är samma som att hon inte läst den. Jag kan inte fatta att denna människa får lov att dag efter dag ge kostråd till människor som gör dom sjukare, inte friskare. Det är något riktigt sjukt med diabetesvården!

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag tror att de är köpta av läkemedelsföretagen. När jag blev rekomenderad (diabeteskosten) så gick mitt blodsocker upp talade om det för sköterskan fick till svar då kan du medicinera mera.

  Gilla

 2. Tycker det ar beundransvart att du orkar, man kan ju tycka att de som valt ett yrke inom sjukvarden skulle vara mer intresserad nar det numera finns sa manga som mar battre nar dom ater lchf. Jag tror att hos manga ar det lathet som stoppar, vill inte lara sig nagonting nytt.

  Gilla

 3. Kan den ”skökan” finnas på samma ställe som du gjorde ögonbottenfoto? Man kan väl påverka från två håll kanske jag har ett tioårigt sammarbete där.

  Gilla

 4. Kanske är det så att hon är rädd om sitt eget jobb? Om tillräckligt många diabetiker överger etablissemangets kostråd och istället övergår till LCHF, så är det sannolikt att antalet arbetstillfällen inom diabetesvården minskar. Sådan är tyvärr världen idag.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: