Det kom ett mail!

mars 5, 2013 kl. 10:26 f m | Publicerat i Okategoriserade | 17 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

9606939-RBCbn

”Hej Mats,
Jag lovade att skriva till dig ang min hälsa och resa i Thailand i 2 månader.
Ang mat och dryck så har detta gått bra hittade kallpressad kocosolja,har slutat med alla tabletter 2 metformin på morgonen och 3 på kvällen har inte tagit några Simvastatin på 4 månader och inga metformin,jag mår äntligen som jag förtjänar med andra ord bra.
Vill tacka dig Mats för att du skrev denna boken för den har hjälpt mig till ett bra och nyttigt liv.
Som jag mår nu har jag inte mått på 25 år nu gäller det att se om man kan lura staten på ytterligare 20 år med pension,hade man levt efter deras tallriks modell så hade man haft ett par år kvar + att man hade mått väldigt dåligt.Thailand väder 33 grader i skuggan och 30 grader i vattnet.
MVH Bo Eriksson”

Hej Bo, vi är inte alls avundsjuka på dig;-). Tack för att du berättar om dina hälsoförbättringar. Du är alltså helt medicinfri nu? Tänk om svensk diabetessjukvård hade vetat hur enkelt det är. Tänk vad många människor som skulle få uppleva det du och jag fått göra om man bara hade informationen eller? Vi är inte längre medicinberoende eller för den delen beroende av sjukvården. Vi är fria män som fått en andra chans tack vare naturlig mat.

Jag minns när du kontaktade mig första gången. Hur rädd du var för kolesterolet och din fettskräck! Hur ska man våga säga emot herrarna(damer också) i vita rockar? Jag minns när jag fick min dom och läkaren sade att det finns inget botemedel mot diabetes 2. -Du kommer att bli gradvis sämre och så småningom kommer du att dö av en hjärtsjukdom, sa läkaren. – Det är det vanligaste scenariot, förklarade läkaren och kallas för ”Naturalförloppet”.

Jag minns också hur diabetessköterskan försökte förklara för mig hur viktigt det var att äta enligt Tallriksmodellen. Tänk att hon försökte truga i en sockersjuk patient 50-60 procent socker i varje måltid. Hur dum får man bli egentligen? Hur dumma är vi som inte reagerar kraftigare på denna monstruösa felaktiga behandling?

Nyss var jag hos min diabetessköterska och kollade mina värden. De var som vanligt toppenbra och än viktigare är att jag mår bra. Trots mina hälsovinster under 4 år har denna diabetessköterska inte tagit till sig något av detta eller använder det i sin behandling av patienter. Hon har 600 patienter och de får alla rådet att äta enligt Tallriksmodellen och behandlas med statiner, metformin och insulin. Är det inte crazy?

Jag är helt säker på att om de bytte ut min diabetesklinik och diabetessköterskan mot ett litet bibliotek där bl.a. min bok ”Frisk av mat” fanns för utlåning så skulle vi få en revolution inom diabetessjukvården.

Ha det gott i värmen Bo,
/Mats

P.s. Här kan du läsa ett Utdrag ur boken Frisk av mat! 2012-12-07. D.s.

17 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jadu – när ska vi bli av med den där konstiga dieten so kallas ”tallriksmodellen”? För det är väl en diet som skadar i alla fall. Vi kan i dagens läge inte göra annat än att försöka tala om för våra medmänniskor hur det ligger till. Alltid kan vi hjälpa någon. Vi har ätit LCHF i mer än fem år nu och vi mår prima!!

  Gilla

 2. Bo Eriksson För er som vill leva längre tag inte åt er livsmedelsverkets råd eller diabetessköteskans råd då blir ni bara sjukare.Läs Mats Lindgrens bok som heter frisk av mat. Ett bra tips till er som vill leva länge.

  Gilla

 3. Historien som Bo skriver ovan, är mycket intressant och jag funderar också på att börja med LCHF samt avsluta mina Metoprolol samt Simvastatin som jag har ätit sedan 2006.

  Var bortbjuden i helgen och träffade där ett par som båda hade ätit LCHF men nu avslutat det pga att båda två fick för höga kolestrolvärden.

  KAN det även gå åt det hållet, för man blir ju orolig?

  Gilla

  • Hej Ilse, man väljer ju vad man vill tro på. Bo:s historia påminner mycket om min egen. Kolesterolrädslan kommer av fettskräcken och bägge är falska och felaktiga enligt min bedömning. Just i början i samband med en kostförändring till LCHF kan kolesterolet stiga något men går senare tillbaka till normala värden. Uffe Ravnskov har visat att rädslan för högt kolesterol är just en myt och inget annat. Det finns inget som säger att högt kolesterol skulle vara farligt. http://www.ravnskov.nu/svcholesterol.htm
   /Mats

   Gilla

  • Ja Ilse du har inget att förlora på att pröva detta med LCHF,för mig var det en riktig vinst.Börja så fort som möjligt det gjorde jag efter boken som Mats skrev blev jag väldigt inspererad av att ta tag i mina problem.
   Börja att läsa boken som Mats Lindgren har givit ut lättfattad och mycket bra,sedan finns det en uppsjö av fler böcker att läsa.
   Mina problem var ju intre enbart att jag hade diabetes 2,jag var alltid jätte dålig i magen (Diare`) tack vare alla tabletter jag åt,när jag slutade äta mina metformin och mina Simvastatin så upphörde mina problem med magen,behövde inte leta och titta efter toaletter överallt.
   Idag mår jag bättre och bättre så mitt råd till dig är,ta tag i det med en gång,jag hade mycket hjälp av min fru för hon började äta samma mat som mig,fast hon behövde det inte på grund av att hon hade problem med något.
   Lycka till/Bo

   Gilla

  • Bästa Ilse!
   Det här beskedet, som läkarna slänger omkring sig, är mycket vanligt (nonchalant av dem, tycker jag) : ”Du har för högt (även skyhögt, säger de ibland) kolesterol…”

   Nej, Ilse, ta reda på vilka värden läkaren snackar om. Sedan kan Du ta ställning till vad detta handlar om. Alltså: Hur ligger HDL, LDL, ev. också VLDL, apokvoten samt triglyceridvärdena.

   Be att få veta de siffervärdena som labbet har lämnat!

   ApoB/apoA1-provet tar inte alla vårdcentraler utan det kan man bli tvungen att be om. Det har Du rätt att få oavsett vad man försöker säga om nödvändigheten. Det är den bästa indikatorn på hur Dina kolesterolvärden ska tolkas. Det kan t.o.m. vara så att läkaren inte vill ha med denna s. k. apokvot eftersom den visar en lite annan och tydligare bild än den gängse.(”skyhögt”, ”höga” värden, även ”totalkolesterol” är en sanning med modifikation.)

   Lycka till och hör hör gärna av Dig!

   Marshälsningar
   Rolf Aronsson

   Gilla

 4. Boken ”Forsknings-Fusket!” av Ralf Sundberg är också viktig, för att förstå hur fett- och kolesterol- skräcken kommit till. Boken är en riktig ögonöppnare.

  Gilla

  • Har beställt boken nu på Bokus.se för 169 kr. Ska bli intressant att läsa. Tack för tipset!

   Gilla

 5. Hej Mats! Försökte anmäla mej till ditt föredrag den 13/3 men du har länkat till fel adress till studiefrämjandet. Det har förmodligen smugit sej in ett extra litet ”f”. Fick tillbaka mailet hela tiden, men nu gick det bra! Vi ses! Martina Härnqvist

  Gilla

  • Hej Martina, Det är ändrat nu. Tack för att du såg detta. Måste prata med Studiefrämjandet för jag har bara kopierat in deras egen länk.
   Hälsningar,

   Mats

   Gilla

   • Det är lättare att anmäla sig direkt på deras hemsida pga att de vill även ha uppgifter på adress, personuppgifter osv.

    Gilla

 6. Angående kolesterol och lchf måste jag lämna en kommentar.
  Både jag och min fru äter enligt lchf, jag är inte lika strikt som min fru, men vi har båda fått extremt höga kolesterolvärden.
  Min fru ett totalkolesterol på 15,7 hdl 3,86 tri 0,95. Jag totalkolesterol 11,1.
  Kan tillägga att min fru som är diabetiker lyckats få ner sitt HbA1c till 42 vilket är väldigt bra för en diabetiker typ 1.
  Min egen fundering om detta är att när man äter en ketogen kost så lever man på fett som energi. Detta medför självklart att stora mängder fett måste transporteras med blodet. Självklart stiger blodfettvärdena och de har inte blivit lägre efter tre år på strikt lchf kost.

  Gilla

  • Sture!
   Vet Du säkert vilket totalkolesterolvärde (och HDL, LDL, etc.) ni hade före LCHF-tiden?
   Bara en enkel fråga men ändå viktig.

   Hälsningar
   Rolf Aronsson

   Gilla

 7. 2008 utan statiner hade min fru Tk 5,1 Ldl 3,0 Hdl 1,83 Tri 0,4.
  Mina värden var Tk 9,0 Ldl 6,6 Hdl 2,04 Tri 0,75.
  Sista kollen jag gjorde var på företagshälsovården, där kollade man endast totalkolesterol och tri. Värdena var Tk 11,1 och tri 0,8.
  De hade aldrig tidigare sett så högt kolesterolvärde.
  Kan tillägga att vi gjorde båda en apo test 2012 där min apo-kvot låg på 1,27 och min frus på 0,8.
  En sak som verkar stämma dåligt är påståendet att kolesterolvärdena sjunker efter några år på lchf kost.

  Gilla

 8. Kan tillägga att vi mår alldeles utmärkt, särskilt gäller det min fru som tidigar mått dåligt och saknat ork, hon påverkades även mycket av blåst och kallt väder vilket hon inte gör idag. Kan t.o.m. åka skidor viket hon inte klarat på flera år.
  Min fru är 65 år väger 56 kilo och jag är 62 och väger 71.

  Gilla

  • Sture, jag tycker att era erfarenheter visar att farhågorna med högt kolesterol är minst sagt överdrivna. Ni mår utmärkt båda två, det är det som betyder något.
   /Mats

   Gilla

 9. […] i ett hörn med sina åsikter att det blir omöjligt för dom att ta sig ut med hedern i behåll. Här kan du läsa om en som inte är rädd om jobben i […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: