Läkare och dietist skrämde patienter!

mars 15, 2013 kl. 2:21 e m | Publicerat i Okategoriserade | 17 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

http://www.cbn.com/tv/2141846415001

Tack alla ni som kom till mitt föredrag, ”Frisk av mat”, i Göteborg. Det var väldigt många frågor som handlade om kolesterolets eventuella farlighet. Jag kan konstatera att vi människor verkligen är fettskrämda ända ner till tårna. Många har gått på den stora kolesterolbluffen och vågar inte inse att kolesterolet och det naturliga fettet är nödvändigt och livsviktigt för oss människor.

Skrämd tillbaka till inflammerande kolhydrater av läkare!

En person som deltog i föredraget berättade att hon ätit LCHF-kost i 11 månader och hon menade att hon aldrig mått så bra som under den perioden. Nu berättade hon att hon fått tillbaka sin ledvärk, hon hade fått migrän m.m. för att hon gick tillbaka till den förgiftande kolhydratkosten. Varför gjorde hon detta när hon mådde så bra? Jo, en läkare förklarade för henne att hon hade alldeles för höga kolesterolvärden och att det kunde innebära livsfara för henne. Denne Gud i vit rock brydde sig inte ett skvatt om hur hon mådde med LCHF-kosten utan hennes enda intresse var de höga kolesterolvärdena.

Deltagaren på föredraget berättade att hon inte vågade fortsätta med LCHF-kosten efter läkarens uttalande. Hon berättade att hon mådde uruselt med den nuvarande kolhydratmaten. Hon erkände att hon visste hur hon skulle må bättre medLCHF-kost men var rädd för kolesterolfrågan. Jag hoppas verkligen att hon vågar gå tillbaka till LCHF efter att hon lyssnat på mitt föredrag. Om du läser detta får du gärna höra av dig till Fet hälsa-bloggen och berätta hur du mår.

Skrämd tillbaka till mer insulinsprutor av Dietist!

En person med diabetes 1 berättade, under föreläsningen, att hon prövat LCHF-kosten under 3 månader och mådde jättebra under denna tid. Därefter berättade hon om sina hälsoförbättringar för en dietist. Diestisten skrämde upp henne ordentligt för LCHF-kosten och varnade henne att denna kost kunde vara livsfarlig. Även hon vågade inte fortsätta med LCHF-kosten och nu mår hon ju klart sämre.

Varför vågar vi inte lita på vårt eget omdöme?

Man kan ju fråga sig varför vi inte vågar lita på vårt eget omdöme? Om du mår bra trots ett eventuellt högt kolesterol så ska du naturligtvis lita på det. Det är hur vi mår som räknas. Dessutom är ju alla varningar för högt kolesterol en ren bluff som säljer Statiner och sjukvård, inget annat!

Inflammationsdrivande livsmedel är problemet!

Gör dig av med din fettskräck och glöm kolesterolet. Det handlar om andra saker. Det är alla sockerarter som vi äter som håller igång inflammationerna i kroppen som är problemet. Vi får ett alldeles för sött blod som triggar bakterier att äta sig fast i kärlväggarna och skapar artärstelhet. Det är inte naturligt fett som orsakar förträngningar i kärlen utan sockret i första hand. Dessutom ska man ju passa sig noga för alla margarinprodukter liksom kemiska lightprodukter som försöker efterlikna smör. Om inte Gud(naturen) har varit med så avstå från livsmedlet.

17 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hade varit intressant att utröna den första damens ledvärk under LCHF-tiden, vad den berodde på, vad hon ätit osv. Kanske för mycket Omega-6?

  Gilla

  • Minns att hon sa att hon hette Malin. Tyvärr inget efternamn.

   Gilla

  • Hon hade ju INTE ledvärk under LCHF-tiden om jag förstod texten rätt?

   Gilla

   • Ja, det stämmer. Malin hade inte ledvärk under sin LCHF-tid.
    /Mats

    Gilla

 2. Hej var på ultraljud av levern o de säger att jag har fett i levern hur får jag bort det utan en massa läkemedel. Väntar bara på att de sa ringa från vårdcentralen.

  Gilla

 3. har även diabetes 2 o högt blodtryck

  Gilla

  • Hej Margareta, jag tycker att du ska pröva LCHF-kosten omgående. Du har inget att förlora men massor att vinna.
   /Mats

   Gilla

 4. Du ljuger rakt av om orsaken till hjärtsjukdom
  Därför blir dina ord inte trovärdiga.
  ”Inflammationsdrivande livsmedel är problemet!”
  Sånt trams gör att folk saknar förtroende för dina ord.

  Gilla

  • Det skulle vara intressant att få veta vem du är dd. Du som kan påstå att jag ljuger måste ju i så fall veta sanningen själv. Vänligen kläm fram den i så fall.

   Gilla

 5. Jag beundrar Er, särskilt Dig Mats, som orkar gneta och gneta och förklara och förklara – tröttnar Du aldrig? Jag tycker att folk ibland faktiskt får skylla sig själv, det är som om de hellre gillar ohälsa/vill må dåligt och offerkoftan åker på med en väldig fart. Om man t o m märker att man blir bättre av LCHF, vilket jag helt håller med om att man blir, HUR kan man då gå tillbaka till det man blir dålig av? Hur är det möjligt att man hellre litar på doktorn och dietisten när man själv märker att man blir så mycket bättre? För mig är det helt ofattbart! Jag ska en dag berätta vad kosten har betytt för mig – den historien är lång – så den tar vi en annan dag 🙂 Just nu vill jag veta HUR man efter ett låååångt stillastående kan komma igång med viktminskningen igen? Det gick med en rasande bra fart från början men jag har nu stått stilla och lite upp och ned i över ett år, vad kan vara orsaken – jag tror iaf att jag gör likadant. Jag ger mig inte men nu vill jag be om en igångpuffhjälp av Er som kan bättre :-). Tips och råd emottages Tacksamt! Jag har gått ned 18 men har ca 12 kvar och det vore härligt att ta dem nu.

  Gilla

  • Hej Mette, efter LCHF-kost är ju motion och träning helt överlägset för att må bra och också gå ner några kilo. Jag vet inte om du tränar något men en viktig sak är att få igång pulsen ordentligt. Då är intervallträning en bra metod. Dvs att du går i rask takt i nedförsbackarna och sprintar i uppförsbackarna. Då får du igång pulsen och cirkulationen och tvingar hjärtat till att anstränga sig mer.
   /Mats

   Gilla

 6. Tack för ett bra föredrag! Min pappa äter statiner mot högt kolesterol och jag försöker nu läsa på för, fullt för att kunna övertyga honom att sluta med det. Men det blir inte det enklaste..

  Gilla

 7. Herr dd! (Ja,vem är herr ”drop down”?)

  Ett så svepande begrepp som hjärtsjukdom tarvar nödvändigtvis en precisering. Speciellt om det blir tal om hur den ska behandlas.

  Alltså, först premisserna, sedan diskussionen!

  Marshälsningar
  Rolf Aronson

  Gilla

 8. Läste om o rätt den här gången, hon hade ju inte fått ledvärk under LCHF-tiden utan sen när hon återgick till SLV:s rekommendationer. Sorry!, alla. Mitt ledvärk försvann nämligen sakta men säkert med just LCHF! Har förblivit borta oxå!

  Gilla

 9. Ursäkta men när jag läste detta kände jag mig mer anti mot lchf trots att jag ätit enligt det under flera år. Jag är väldigt anti all sorts religion och i denna text känns det verkligen som att du predikar som en pastor och att du sedan skriver ”Om inte gud (naturen) har varit med så avstå från livsmedlet” gör inte saken bättre. Tycker inte du ska blanda ihop religion och lchf då det inte har med varandra att göra. Skriv mer allmänt och lägg mer fakta vid dina ord istället.

  Gilla

 10. Har du sett den här bloggen? http://smartamaten.se/

  Gilla

 11. Ett inlägg av en lärare om mat och adhd. Intressant men undrar lite över källorna… http://specialpedagogen.wordpress.com/2013/03/17/kost-och-funktionsnedsattningar-en-specialpedagogs-perspekti/

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: