Läk din prostatainflammation själv!

mars 19, 2013 kl. 11:28 f m | Publicerat i Okategoriserade | 11 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Många män drabbas av prostatabesvär efter en viss ålder. Oftast blir inflammationen uppenbar efter 40-årsåldern. Jag själv tillhör undantagen eftersom jag själv drabbades redan i 20-årsåldern. Inflammation i prostatan kan innebära värk i ryggslut och pung liksom svårt att kissa. Många får springa på toaletten ofta och nattliga toalettbesök är legio.

Jag lyssnade på Tv-programmet ”Fråga Doktorn” nyligen och där diskuterade man åtgärder och behandlingar mot prostatabesvär. Enligt doktorn i TV-programmet ska man behandla med inflammationsdämpande tabletter. Dessutom är det bra att få en sädesutömning ofta enligt fråga doktorn. Jag kan inte låta bli att le en smula när jag hör dessa råd för det är precis samma råd som jag själv fick för nästan 35 år sedan för att råda bot på min prostatainflammation. Dessutom skulle jag undvika att sitta på kallt och samma råd hade doktorn i Fråga doktorn nu 35 år senare.

Frågan som uppstår är; har det verkligen inte hänt något på 35 år? Svaret på den frågan verkar vara nej. Åtminstone inte bland läkarna.

Min prostatainflammation försvann!

Jag kan garantera att det är  jobbigt att leva med prostatainflammation liksom med alla andra ”kroniska” inflammationer. Eftersom jag inte längre lider av prostatainflammation eller nattliga toalettbesök, eller ont i pungen eller ryggslutet så kanske ni vill veta hur jag blev av med inflammationen? Enligt Fråga doktorn så finns det inte någon bot mot ”kroniska inflammationer” som prostata mer än inflammationsdämpande tabletter. Alltså man vet inte vad som orsakar besvären utan har endast lindring av symtomen med värktabletter och inflammationsdämpande.

Egentligen var det inte prostatabesvären jag var ute efter i första hand utan att försöka få bukt med min diabetes 2.  Jag hade en rad kroniska inflammationer i kroppen förutom ovanstående också ”kronisk” bronkit, ledbesvär, ”kronisk” värk i axlar och nacke. Dessutom hade jag hjärtbesvär som många diabetiker har. Det som hände var att när jag lade om min kost till strikt LCHF-kost med ett minimum av kolhydrater försvann de ”kroniska inflammationerna en efter en. Mina sockervärden normaliserades och värken släppte.

Sakta upptäckte jag att värken i ryggslutet och pungen minskade och att mina nattliga toalettbesök minskade efterhand. Det blev lättare att kissa och det gjorde inte ont längre. Idag, drygt fyra år senare, har jag inga besvär alls av kroniska inflammationer och min prostatainflammaton är ett minne blott.

Är inflammationer sockerberoende?

Jag svarar ett resolut ja på den frågan. Det finns ingen annan förklaring till att alla mina ”kroniska” besvär kunde försvinna allihop och inte återkomma. Jag tog bort kolhydraterna i kosten och ersatte dom med naturligt fett och det svälte ut inflammationerna i min kropp.  Det verkar som om ett sött blod kan hålla igång kroniska inflammationer i kroppen. Detta är ett faktum åtminstone på min kropp.

”Fråga doktorn”!

Är det någon idé att fråga doktorn om prostatainflammation eller ens någon annan ”kronisk inflammation”? Nej, de råden som ges idag är de samma som läkarna gav mig för 35 år sedan och de har absolut inte hjälpt. Läkarna har inga förklaringar till hur kroniska inflammationer uppstår eller hur de kan läkas. Prostatainflammation kan utvecklas till prostatacancer och är idag den vanligaste cancerformen. Sjukvården inser inte eller ens erkänner att det finns ett samband mellan inflammation i prostatan och prostatacancer. Cancerceller frodas av ett sött blod.

Det finns undantag!

1945325_520_390

Läs om läkaren Jan Hammarstens kamp mot prostatacancer.

9606939-RBCbn

Boken Frisk av Mat!

I den här boken har jag beskrivit min hälsoresa från en inflammerad småfet diabetiker till frisk och stark med hjälp av kosten. Om du har liknande besvär som jag haft har du i denna bok ett alternativ till sjukvårdens kemi och tabletter. Dessutom kan du bli helt frisk!

11 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Klockrent! När alla män förr eller senare får problem med prostatan, är det dags att tänka om och åtminstone kanske testa en annan kost

  Gilla

 2. Världen är upp och ner

  När jag var 20 hade jag en blåsa som en 50-åring
  Idag är jag 50 och har den blåsa jag borde haft som 20-åring 🙂

  Skillnaden utgörs av att jag idag lider ”brist” på spannmål och socker och har slutat vara fettskrämd

  Gilla

 3. Reblogged this on Fet Hälsa and commented:

  Jag vill passa på och blogga om ett inlägg som jag skrev för ett tag sedan. Det handlar om prostatainflammation. Endast vi män drabbas av detta. Problemet är att sjukvården och läkarna anser att detta är en sjukdom som är direkt kopplad till ålder. Jag påstår att det är fel. Prostatainflammation är en metabol sjukdom kopplad till en felaktig kost och ett alltför sött blod. Om du lider av dessa besvär finns det stora möjligheter att du kan bota dig själv utan mediciner m.m. Många frågar mig om prostatabesvär och många har gett upp. Gör inte det, det finns alternativ.
  /Mats Lindgren

  Gilla

  • Mats Lindgren:
   Detta låter mycket intressant. Jag är 60+ och har relativt nyligen börjat läsa och söka information om alternativt leverne. Har också prostatabesvär. Tänker testa LCHF som du rekommenderar.
   Detta stämmer så bra in på t.ex. canserns uppkomst med försurat blod med för mycket socker, som en italiensk läkare sagt (canser är svamp), samt Erik Enby på Sahlgrenska i Gbg. Så även då på prostatan.
   Givetvis gäller detta hela kroppens alla organ.
   Skolmedicinen sitter i många fall fast i gamla eller styrda ideer.
   Se bara på kolloidalt silver som ett mycket bra exempel, som ”hatas” av etablisimanget.

   Gilla

   • Hej Mats Blomqvist!
    Du ska absolut börja med LCHF mot prostataproblem. Det kommer att hjälpa, det är jag säker på! Beträffande försurat blod så går tänket numera till att alla delar av kroppen blir försurad eller karamelliserad som jag vill kalla det. Inte bara blodet alltså. Då handlar det om ett försurat PH-värde som är gynnsamt för infektion och inflammation. Vi är bara i början av att förstå hur kost och hälsa hänger ihop.
    Tror Mats Lindgren

    Gilla

 4. inspirerande läsning! Har haft en bitestikelinflammation i mer än ett halvår nu och har lagt om min kost sedan ca 10 dgr. Jag började med liberal lchf men har senaste dagarna gått över till strikt lchf. Jag känner mig något bättre, men jag vet inte om det är psykologiskt. Hur lång tid tog det att bli av med prostatabesvären för dig ca? Och finns det någon som har erfarenhet av bitestikel inflammation och lchf? Jag hoppas med hela mitt hjärta att detta hjälper mig! Jag är grymt motiverad iaf! Tacksam för svar 🙂

  Gilla

  • … Hej igen. Glömde nämna att jag är 37 år och läkarna hittar inget fel på mig. Har testat antibiotika och smärtstillande tidigar.

   Gilla

  • Hej Micke! Bra beslut av dig att använda LCHF-kost till att läka dina inflammatoriska besvär. För mig tog det cirka tre-5 månader för att läka mina prostatabesvär med LCHF-kosten. Nu 6 år senare har jag inga som helst besvär av prostatan eller ont av att kissa. Jag känner igen att jag också hade ont i en testikel som du har. Häng i Micke, du kommer att bli belönad.
   Hälsningar Mats

   Gilla

 5. […] Läk din prostatainflammation själv! […]

  Gilla

 6. […] Läk din prostatainflammation själv! […]

  Gilla

 7. […] Läk din prostatainflammation själv! […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: