LCHF liknar att fasta!

mars 26, 2013 kl. 2:52 e m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Vetenskapens värld i går!

För oss som blivit friska från ”kroniska” inflammationer i kroppen vet att vi med all sannolikhet hade inte bara en utan en rad olika inflammatoriska sjukdomar i kroppen. Jag själv hade förutom diabetes 2 också hjärtbesvär, kronisk bronkit, ont i leder, värk, prostata m.fl. Idag har jag inget av det där och den gemensamma nämnaren för att de kroniska inflammationerna har läkt sig är en förändrad kost.

Sjukvården vet inget!

Tyvärr har de flesta läkare och sjukvården i allmänhet ingen aning om att viss mat i sig kan orsaka inflammationer i kroppen och att annan mat kan läka dom. Vi behandlas inte utifrån multisjuklighet som är kostrelaterad utan utifrån varje sjukdom för sig. Det betyder ett piller eller spruta för varje sjukdom eller alternativt kirurgi. Det kan innebära för den som har dessa inflammationer att man blir läkemedelsförgiftad.

Programmet som visades i går i SVT Vetenskapens Värld är/var intressant. Man gjorde analysen att fasta med jämna mellanrum kunde läka inflammationer i kroppen och minska åldersrelaterade sjukdomar. Man var väldigt nära att träffa rätt i sin analys förutom att det inte är kalorier som orsakar inflammationer utan för mycket kolhydrater/socker. Mannen i reportaget som prövade med att fasta under några dagar hade inte behövt avstå från all mat utan det hade räckt med sockret och inflammerande omega 6.

Fasta är bra men behövs inte!

Bilden som framstod av en mycket hungrig man som kände sig mycket friskare efter en fasteperiod är säkert sann men ändå falsk. Han hade inte behövt att svälta sig för att få samma resultat. Alla vi tusentals som blivit friska med LCHF-kosten känner samma hälsoförbättringar som den fastande mannen i reportaget. Skillnaden är att vi inte behöver svälta oss utan att vi kan äta oss mätta varje dag.

Frågan är när sjukvården och läkarna ska ta våra hälsovinster på allvar? Är det inte ett brott att negligera våra hälsovinster så som sker idag. Alla mina gamla inflammatoriska sjukdomar är puts väck! Borde inte sjukvården och läkarna vara intresserad av detta faktum? Tänk vad många människor som skulle kunna få en helt annan livskvalité och dessutom skulle vi spara miljarder  i skattepengar.

9606939-RBCbn

Inte ålderssjukdomar utan kostrelaterade sjukdomar!

Vi borde egentligen inte prata om ¨åldersrelaterade sjukdomar utan att dom är kostrelaterade eller ännu hellre har ett direkt samband med för mycket kolhydrater/socker i maten. Med den insikten skulle vi förstå att vi blir inflammerade i kroppen av felaktig kost och att vårt immunförsvar inte förmår hjälpa oss mot detta. Kolhydratkosten är en föda som inte är designad för människor.

Jag tror att om folk med inflammatoriska sjukdomar läste min bok ”Frisk av mat” och följde råden däri så skulle detta ge människor hundrafalt bättre resultat än läkarbesök med meningslösa piller och sprutor som följd.

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Är det samma innehåll i din bok ”Frisk av mat” som det är i dina utskick med brev och måltids-förslag?

  Gilla

  • Nja, inte riktigt. Boken är mycket mer djupgående och handlar mer om mina egna hälsovinster och framför allt om förklaringsmodeller till hur ”kroniska” inflammationer uppstår och försvinner.
   Hälsningar från,

   Mats

   Gilla

 2. Hej, Mats!
  Tack för två toppenformuleringar:
  1. Fasta är bra men behövs inte!

  Just det där att det INTE BEHÖVS är en av mina favoritsentenser. (Visst, det är gott, men det behövs inte…)

  Också begreppet ”ålderskrämpor” sitter stenhårt bland befolkningen. (Jfr fettskräcken) Begreppet hade helt annat innehåll före 1700-talet och tidigare. Men sedermera har det ivrigt påhejats från auktoritetshåll. Det är lätt att krypa bakom för att kunna medicinera hej vilt och för att fritt producera livsfarlig kost!

  Vi bland fotfolket, som förstått lite mera av detta (vi talar nu alltså inte om dem som sköter om planering och produktionen av mediciner och livsmedel!) vi inser, att kosten är det första vi ska fokusera på för hälsans skull och inte hur åren sticker iväg.

  Varför det inte sker ”uppifrån och ner” har åtminstone jag fullt fattat. Pengar, pengar, på alla nivåer – en väv som knappast kan förstöras med mindre än att just pengarna dras undan.

  Och det kan ske: Neka till farliga mediciner! Läs på. Köp inte de onödiga matvarorna! Affären kryllar av sådana. Se där de kraftfulla verktyg nämnda fotfolk faktiskt har och som kommer åt de ömma punkterna i den gigantiska väv av pengar och titlar som helt samvetslöst håller igång den farliga utvecklingen.
  (Samvete – finns det?)

  Marshälsningar 2013
  Rolf Aronsson

  Gilla

  • Tack själv Rolf för att du engagerar dig!
   /Mats

   Gilla

 3. Förstår inte hur tryckfelsnisse bar sig åt. Men han blir inte orsak till att nummer 2 i föregående kommentar ska fattas!
  Här den andra toppenformuleringen:
  2. Inte ålderssjukdomar utan kostrelaterade sjukdomar!

  Fortsättn. ovan
  Mvh
  Rolf Aronsson

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: