Läkemedel!

april 30, 2013 kl. 11:25 f m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Peter Jiehde i Tv4 morgonprogram; – Om det fungerar att ändra sin livsstil för att få ner blodtrycket varför skriver ni då ut mediciner? Läkaren;- Först borde man prova livsstilsförändringar och om det inte fungerar så bör man medicinera.

Ovanstående frågor och svar efter att tv-tittarna fått skicka in frågor om blodtryck. Denne Tv-läkare var nog sällsynt framåt som insåg att livsstilsfaktorer är viktiga för hälsan. T.o.m. viktigare än att direkt skriva ut blodtrycksmediciner.

Den avgörande frågeställningen!

Vid en diskussion om en kommande livsstilsförändring mellan läkare och patient där patienten lider av högt blodtryck, som är ett metabolt sjukdomstillstånd, inträffar något paradoxalt. Nämligen, läkaren inser att en livsstilsförändring/kostförändring skulle kunna hjälpa patienten t.o.m. utan läkemedel men det blir fel ändå. Läkaren utgår från att ett högt kolesterol är farligt för patienten och där blir det ett avgörande fel. Läkarens kostråd blir en fettsnål kost eftersom han/hon utgår från högt kolesterol är farligt. Om patienten väljer att lyda läkarens råd så blir effekten den motsatta, patienten får ett ännu högre blodtryck. Skälet är ju att mycket kolhydrater höjer glukoshalten i blodet som i sin tur orsakar artärstelhet, inte kolesterolet.

Kolesterolet har egenskaper, enligt ny forskning, som är läkande för kroppens celler och blodsystem. Så, läkarvetenskapens antagande att en anhopning av kolesterol i blodsystemet och artärväggarna skulle vara själva orsaken till metabola sjukdomar som t.ex. högt blodtryck är helt fel! Anledningen till att extra mycket kolesterol samlas skall i stället vara ett försök att läka artärväggarna som samlar på sig plack och stelhet av andra orsaker. Andra orsaker är troligtvis en obalans bland kroppens bakterier orsakade av för mycket glukos i blodet som i sin tur orsakas av ett ätande av för mycket sockerarter.

Den stora paradoxen!

I stort sett all världens sjukvård utgår ifrån att det är fett(kolesterol) som är orsaken till våra moderna inflammatoriska sjukdomar som hjärt-kärlbesvär, diabetes 2, cancer plus en 40-tal andra. I 50 år har detta varit en sanning. Läkemedel och behandlingar har utgått ifrån denna ”sanning” men sjukdomarna har trots detta ökat i katastrofal omfattning. Jag förundrar mig över hur en hel värld har låtit sig luras av denna gigantiska bluff. Professorer och läkare har satt sin heder i pant på att naturligt fett är farligt för människan när det i själva verket förhåller sig tvärtom. Tack vare denna fantastiska bluff har läkemedelsbranschen utvecklats till en av de mest lukrativa branscherna av alla. Läkemedel som inte hjälper betalas av skattebetalare och försäkringstagare.

Pillren hamnar i naturen!

Läkemedelstillverkare, läkare och myndigheter har ett ännu större ansvar än de fattar. Pillrens ändhållplats är inte hos människan utan i naturen själv. Vem vill äta fisk som innehåller psykofarmaka eller blodtryckssänkande medicin? Eftersom läkemedel skall agera utifrån ett biologiskt sätt så är de nästan omöjliga att bli av med. De anpassar sig och går vidare ut i naturen.

Fel utgångspunkt från början!

Vårt sjukvårdssystem har anpassats för läkemedel och inte för vårt immunförsvar. Enligt mig så är läkemedelsbibeln FASS rentav livsfarlig. Fokuseringen för läkarna att hitta rätt diagnos och rätt läkemedel via FASS har gjort att vårt egna immunförsvar har fått allt mindre betydelse. Detta trots att alla vet att det är immunförsvaret som ändå gör jobbet när/om vi blir friska.

Om grunden i vårt sjukvårdssystem(friskvård) istället var fokus på starkast möjliga immunförsvar som första punkt när en diagnos utförs så skulle vi få ett helt annat fokus. Då skulle  t.ex. kosten komma in som ett naturligt inslag liksom andra livsstilsfaktorer som motion och stress.

9606939-RBCbn

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. På tal om läkemedel, läs boken PILLER&PROFITER av John Virapen.
    Memoarer från en läkemedelsindustri med dödlig biverkan.
    Kan verkligen rekommenderas. Förlag bookLund.

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: