Sola ger cancer?

maj 14, 2013 kl. 9:58 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

images

Två nya studier som i sig inte verkar ha något uppenbart samband men i mina öron ringer varningsklockorna. Först det vanliga att kraftig solning kan sätta igång en tumörprocess och skapa Malignt Melagnom. Denna cancerform har ökat kraftigt. Enligt sjukvårdenvet man att det enda man behöver göra är att undvika kraftig sol för att slippa hudcancer. Jag är skeptisk minst sagt.

Nästa studie handlar om att allergier och astma återigen har ökat bland barn enligt en ny nationell rapport. Passiv rökning, luftföroreningar och fuktproblem anses vara orsaken. Enligt rapporten är ökningen störst bland barn till lågutbildade föräldrar.- Enligt Greta Smedje har medicineringen på området genom åren blivit betydligt bättre, men det som fortfarande saknas är en djup kunskap om hur astma och allergier uppstår och hur man kan påverka detta.

Finns det likheter mellan allergi och cancer?

Vad finns det då för likheter mellan dessa båda rapporter om dels hudcancer och astma/allergier? Enligt mig är bägge företeelserna inflammatoriska sjukdomar. Något håller igång inflammationerna och sätter immunförsvaret ur spel. Visst kan luftföroreningar och rökning ha stor betydelse och sätta igång infektioner och inflammationer. Men den avgörande faktorn är när vårt eget immunförsvar sätts ur spel så att vi inte kan försvara oss och inflammationerna blir ”kroniska”. Mångas alltför söta blod kan hålla igång de flesta typer av inflammationer.

Greta Smedje, ovan, sätter fingret på vad vi alla kan konstatera, att det finns för lite kunskap om hur astma och allergier uppstår.

Hudutslagen försvann!

Jag själv kommer från en släkt där det förekommer många cancersjukdomar. Min hud var tidigare full av prickar och jag hade en jämn tillväxt av dem allt eftersom åren gick. Många skulle säga att dessa prickar och utslag skulle vara grogrund för hudcancer. Något hände när jag bytte från den sockerrika tallriksmodellen till LCHF-kosten. Tillväxten av prickar och märken på huden avtog och försvann helt med tiden. Dessutom  blev huden mycket bättre, inte så torr och de befintliga prickarna på huden försvann också.

Är det förbjudet att tänka?

Enligt sjukvården så startar Malignt melagnom i dessa prickar och födelsemärken. Om de försvinner tack vare en fetare kost och minimalt med kolhydrater så borde man dra vissa slutsatser. Så sker inte! Inte i någon av ovanstående studier vågar man fundera över om en viss sorts kost kan ha en inflammerande inverkan och faktiskt hålla igång både allergier, astma och cancer. Jag tycker att detta är frustrerande och konstigt. Får man inte tänka inom sjukvården? Visst kan man bränna sig av solens strålar men om det räcker för att hålla igång cancertumörer är jag minst sagt skeptisk till!

Lasse med diabetes 2 blev frisk!

http://svenska.yle.fi/artikel/2013/05/09/lasse-tog-farval-av-diabetes

Det är ingen skillnad i Finland. Där kämpar diestister och näringsterapeuter med näbbar och klor för att försvara sina tokiga kostråd. Lasse med diabetes 2 trodde inte på dom utan valde LCHF-modellen. Visst blev han frisk, han också !

Läs Frisk av mat, LCHF från början!

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag håller med dej!! Jag tror oxå att solskydds krämarna är livsfarliga att använda! Kolla innehållet!

  Gilla

 2. Skulle varit bra om man istället lagt pengar på studier när det gäller LCHF och de förbättringar som faktiskt sker. Men man vågar inte gå emot etablissemanget. Eller vad är det egentligen det handlar om när man inte ens kikar på de fakta som finns, utan istället kör med metoder som gör att man måste öka medicineringen? Förövrigt har jag lagt upp en del tankar kring solande och cancer http://lagerstedt.wordpress.com/2013/05/14/funderingar-kring-solkram-anvanda-eller-skippa/

  Gilla

 3. Kapitalet styr hur forskningen går till. Big Pharma styr kapitalet. Det viktigaste med forskningen är att öka kapitalet för Big Pharma.
  Resultatet blir skadligt för vanliga människor.

  Tur att det finns bloggar som Fet Hälsa m.fl.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: