Tänk om allt hänger ihop!

juni 3, 2013 kl. 10:46 f m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , ,

” Eftersom jag spelar och sjunger, och har gjort så i mer än 35 år i olika sammanhang, så vet jag exakt vilka toner jag kunde sjunga både i bas och diskantregistret. Nu kan jag ta både högre och lägre toner.”

”Hej!

Jag är också musiker och har samma upplevelse av att röstens omfång har ökat! Och över huvud har taget röstens funktion blivit bättre. Min röst har en bättre klang och det känns lättare att sjunga.

Sen är det ju en enorm vinst i att jag nästan aldrig blir förkyld längre! Förr kunde jag ju få halsinfektioner som satt i flera veckor och hindrade mig från att sjunga. Nu kan jag vakna med lite halsont en morgon, men under dagen försvinner besvären igen och visar sig inte mer. (Jag äter ju även D-vitamin, så det har säkert med saken att göra.)

(Jag hann aldrig bli sjuk av mitt kolhydratintag, men när jag blivit för fet insåg jag att jag måste göra nåt åt det och då hittade jag till LCHF.)”

images

En som fått bättre sångröst!

Ovan är en kommentar till inläggen Vill du ha bättre sångröst?  och ”nyfiken på LCHF?”

Jag tror att allt hänger ihop, dvs att en inflammerad kropp påverkar de flesta organen och olika funktioner i kroppen. Ovanstående kommentar från en som också fått bättre tonomfång och att det överhuvudtaget känns lättare med rösten visar att jag inte är ensam. Det handlar alltså inte bara om diabetes eller hjärtsjukdomar utan också om så triviala saker som att luftstrupe och lungor fungerar bättre med en naturlig kost. Att man sover bättre, känner sig piggare, mer utvilad osv. Kroppen fungerar bättre helt enkelt med rätt bränsle.

Våga se sammanhangen!

På min kropp har det visat sig att det finns ett direkt samband mellan en kost rik på sockerarter och inflammatoriska sjukdomar. Dessa sjukdomar har påverkat mig i över 40 år på ett negativt sätt och hindrat mig från ett ännu mer rikt liv som jag skulle ha kunnat leva. Men jag klagar inte och är väldigt tacksam för de sista 4,5 åren som har varit inflammationsfria och gett mig en insikt i hur livet kan vara. Jag kan också kunnat konstatera, via kommentarerna på Fet Hälsa, att även andra människor har upplevt samma sak.

I den medicinska världen har man delat in alla inflammatoriska sjukdomar i olika läkemedel. Här handlar det om en spruta och ett piller för varje konstaterad sjukdom. Men sambanden verkar man inte se. Detta kan innebära att svårt inflammerande människor kan äta så mycket mediciner att de till slut motverkar varandra. För äldre kan de äta så mycket mediciner att de inte orkar äta naturlig mat som verkligen skulle motverka inflammationerna.

Forskningsprojekt!

Ett angeläget forskningsprojekt borde vara att ta reda på om det finns inflammationsmarkörer i den mat som vi normalt äter. Vi behöver se på hur maten påverkar oss på ett helt nytt sätt. Att sjukvården bara väljer symtomvägen med piller och sprutor är förkastlig, det kan nog de flesta hålla med om. Visst kan vi skära bort  också men det är väl ingen lösning. Det bästa är förstås att vi kan få så pass mycket kunskap att vi både kan förebygga och bota, helst med naturlig mat.

Vad är det för fel på potatis!

Den frågan ställde en kostvetare i en kommentar på Fet Hälsa. Tja, egentligen är det väl inte så farligt med potatis om man sköter sin mathållning i övrigt. Men, problemet är att om man som jag blivit ordentligt inflammerad en gång så kräver kroppen mycket lite sockerarter för att sätta igång inflammationerna igen. Jag kan därför inte gå tillbaka till ett liv med potatis igen. Ungefär samma situation har kanske ytterligare 2 miljoner svenskar som drabbats av diabetes, prediabetes, hjärtsjukdom eller andra inflammatoriska sjukdomar.

Det är just dessa frågor som är extra intressanta, varför drabbas vi av metabola(inflammatoriska) sjukdomar? Varför kan inte vårt immunförsvar läka dessa sjukdomar?

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag är nu i princip på noll kolhydrater. Jag kan inte äta dem över huvud taget, om jag vill hålla mig frisk och gå ner i vikt. Jag skulle naturligtvis vilja veta hur det exakt hänger ihop i just mina olika system, men jag är ganska nöjd med att ha hittat lchf och vågat gå mot strömmen. Som tur är, med lchf, så tappar maten helt den illusoriska känsla som vi växer upp med, att vi ska unna oss och att vi behöver gräddtårta och lasagne för att vara lyckliga. Mat är fortfarande gott, fettkaffe med kokos, äggröra, örter, kött och fisk, feta smörsåser, men nu räcker det att äta två gånger per dag. Hungern har sjunkit undan, jag känner aldrig den smärtsamma, rivande känslan i maggropen längre, inte heller de jobbiga blodsockerfallen, när jag skakade så att jag fick lägga mig ner. Inte har jag ont magen, den svullna illamåendekänslan efter en ”nyttig” Medelhavsmåltid. Nej, det var inte jag som var galen, lat eller glupsk. Jag arbetade mer och åt mindre än de flesta. Jag är oerhört nöjd idag. Bättre sent än aldrig. Det var ju kolhydraterna!!!!

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: