”Fettjakt kan rädda liv”!

juni 4, 2013 kl. 11:14 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Idag rapporterar många svenska tidningar om att man kan behandla en hjärtinfarkt redan innan den har hänt. Studien har genomförts på Lunds universitetssjukhus. Man ger sig ut på fettjakt helt enkelt. Studien går ut på att man har hittat ansamlingar av fett i artärer på hjärtinfarktpatienter. Tanken är att man ska kunna medicinera tidigt alternativt sätta in ballongutvidgning av kärlen redan innan hjärtinfarkten har inträffat.

Fel slutsatser!

Det hela blir väldigt konstigt, särskilt för oss som äter LCHF-kost. Vi äter ju en fetare kost och vi har upptäckt att vi blir friskare med mer naturligt fett i kosten och avsevärt mindre kolhydrater. Denna studien från Lund tror jag är helt bortkastade pengar därför att man drar helt fel slutsatser om varför det blir ansamlingar av fett i artärerna hos hjärtinfarktpatienter. Alla vi som blivit av med våra hjärtbesvär med hjälp av en naturlig fetare kost, har vi inbillat oss att vi blivit friskare?

hjarta2

Jag tror att man helt och hållet måste våga omvärdera kolesterolets nytta i kroppen. Visst är det bestickande att man hittar mer fettansamlingar på 84 av 85 hjärtinfarktpatienter. Men frågan är ju hur man tolkar varför kolesterolet ansamlas där? Den hittills rådande förklaringen är att det är kolesterolet som förtätar våra kärl. Det finns t.o.m. ett ord för detta, förfettning. Med ett sådant ord finns det ju inga tvivel om vad som är boven i dramat.

Vänd på problemet!

Anta att man vänder på problemställningen. Om fettansamlingen(kolesterol) sker hos hjärtinfarktpatienter därför att kolesterolet har en läkande och reparerande funktion. Vi vet ju att kolesterol är en viktig byggsten för hormoner, så varför är plötsligt kolesterolet farligt för oss? Kan det vara så enkelt att man inte ställt sig frågan att kolesterolet kan vara nyttigt och mycket viktigt?

Alla vi som blivit friska från hjärt-kärlsjukdom och äter LCHF-kost vet ju att vi blivit friska därför att vi tagit bort eller minskat andelen kolhydrater i kosten. Dessutom äter vi mer naturligt fett. Det blir otroligt märkligt för oss när forskare från Lund drar slutsatser att det som vi vet gjorde oss friska anser dom att det gjorde det inte alls. Vem ska man tro på sjöng Di Leva en gång och mitt svar är att ni ska tro på oss som äter LCHF-kost.

Vem betalar?

Jag är otroligt förvånad att så många tidningar publicerar helt okritiskt denna studie. Forskarna i Lund måste vara väldigt duktiga på att marknadsföra sig.  Dessutom finns det en risk att man cementerar åsikten att kolesterol är farligt. Jag har inte gjort någon koll vem som betalar denna studie men jag blir inte förvånad om beställare är ett större läkemedelsföretag som tillverkar och säljer kolesterolsänkande tabletter.

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Kanske dags att lyfta fram den här igen:

    Gilla

  2. Efter att ha läst Ann Fernholms bok ”Ett sötare blod” vet jag att det är blodsockret som är boven. Ett överskott glaserar oss invärtes och sedan kommer kolsterolet och fösröker laga, enkelt uttryckt. Snart måste galenskapen upphöra, inom sjuk- och friskvården, livsmedels- och läkemedelsindustrin.

    Gilla

  3. Ann Fernholm skriver (bl.a.) också om den studien: http://ettsotareblod.se/karlskador-orsakade-av-hoga-blodsocker-bromsade-hos-moss/

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: