Sjung ditt hjärta friskt!

juli 10, 2013 kl. 12:39 e m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

images

Körsång är bra för hjärtat!

Jag betvivlar inte att körsång är bra ur många aspekter, det är t.o.m. bra för hjärtrytmen enligt flera tidningar. Forskare på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg har mätt hjärtrytm i förhållande till körsång. Jag tror även att det är bra för hjärtat att plocka blåbär och svamp. Idrott och träning av olika slag är också definitivt bra för hjärtat. Kärlek är bra för hjärtat också!

Varför denna forskning?

Jag skulle tro att alla människor fattar att det bra för människans välmående att sjunga. Annars hade vi inte sjungit och allsång på Skansen hade aldrig blivit påtänkt. Vi vet, utan forskning, att det är bra och roligt att sjunga. Varför ska vi forska om självklarheter när det verkligen finns behov på andra plan?

Läkarna har inge aning om kostens betydelse!

Cancerpatienter ligger med kanyler rakt in i blodvägarna där glukos droppas in i blodomloppet. Detta gör man trots att det finns kunskap som säger att cancerceller förbrukar 200 gånger mer glukos än vanliga friska celler. Den kunskapen har aldrig trängt in hos sjukvårdsapparaten. Skälet det till det är att man inte har kunskap om kostens/kolhydraternas betydelse för inflammatoriska sjukdomar.

Av samma skäl berättar man för diabetespatienter att de ska äta Tallriksmodellen för att de ska må så bra som möjligt, inte för att de ska bli friska. På många diabetesavdelningar finns det en rutin att diabetes 2-patienter ska ta insulinsprutor och äta statiner. Av vilket skäl då undrar man? Eftersom Tallriksmodellen består av mellan 50-60 procent kolhydrater/socker och diabetespatienterna egentligen är sockersjuka så undrar man varför sjukvården vill att de ska äta just socker? Jo, svaret är återigen att sjukvården och läkarna har ingen aning om hur kosten och sockret påverkar hälsan.

När ska läkarna få kunskap?

Många av er har säkert träffat kaxiga läkare genom åren som vet bäst. Dessa individer med vita rockar har på något sätt hamnat på en piedestal och har blivit gudaliknande. Rostfritt är intrycket när man kommer in på sjukhus ungefär som att här finns inga bakterier och här är vi alla sterila.

Om felaktig kost är till 80 procent skäl till våra inflammatoriska och metabola sjukdomar men att de som ska bota detta inte erkänner detta, vad ska vi göra då? Idag går sjukvården på knäna och skattepengarna räcker inte till. Ungefär 350 miljarder kostar vår sjukvård varje år. Det spelar faktiskt ingen roll om vi lägger 700 miljarder kronor på sjukvården för den kommer ändå gå på knäna eftersom den är inne på helt fel spår. Det är lite som att släcka bränder med tändvätska! Först måste problemet identifieras.

Vad är problemet?

Sjukvården måste faktiskt skärpa sig och efterfråga kunskap som det numera finns gott om i landet Sverige. Jag menar kunskap om hur inflammatoriska sjukdomar som bl.a. diabetes uppstår.  Vi kan inte ha läkare som uppmanar diabetes 2 patienter att äta kolhydratrik mat och käka statiner som försämrar sjukdomsförloppet. Man påstår att det är fullkomligt naturligt genom att kalla det för ”Naturalförloppet”. Det är ju barockt!!

Vi kan inte ha en sjukvård där cancerpatienter skickas hem efter operation utan minsta tillstymmelse till kostråd. Vi kan inte ha en sjukvård som är rigid och som påminner om H.C. Andersens saga om ”Kejsarens nya kläder”.

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Bra skrivet Mats!!! Hur får vi dom att förstå då?? Allt handlar om ju om pengar! Tänk om alla typ 2 diabetiker blir friska och slipper sina mediciner.. då förlorar alla inblandade(läkemedelsföretagen,läkare,sjukvården etc) en jäkla massa pengar…och det går inte!!! Fattar inte hur vi ska få med folk att fatta hur lurade vi är! Blir så arg,ledsen och frustrerad när jag tänker på hur många människor som skulle kunna må sååååå mycket bättre vid en koständring!!!

  Gilla

 2. Ja visst, Mats och Anna;

  Krafterna som uppehåller dessa dödliga koncept har vuxit sig astronomiskt starka under de sista 60 åren. Frontalangrepp mot desamma är utplåning för angriparen. Men det finns också krafter som försöker komma åt ömma punkter i etablissemang, läkemedels- och livsmedelsindustrin. Ömma punkter finns!

  Det som producentkrafterna är dödligt känsliga för är att deras produkter inte köps. Uteblir de oändliga vinsterna, ja, de kan bara minska lite, som man nu öser ur blir det med säkerhet omedelbara reaktioner i styrelserummen. Har vi då framme att folk efterfrågar andra nyttiga varor som också kanske kan ge vinster så blir det ändring.

  I myndighetssammanhanget är ledarfrågan en öm punkt. Kan man få fram ledare där som inser kostfrågans fundamentala status för vår framtid, charmiga och starka ledare som är fria från bindningar åt höger och vänster, så är det också en möjlighet till förändring.

  Efter denna ”insikt” kommer förstås frågan hur denna konsumentreaktion och ledarfråga ska förverkligas. Varsågod Du som läser detta: Ge tankar och förslag!

  Frågan är ingalunda enkel och lösningar blir tidsödande att genomföra. Men, Mats, Du är lysande på att framhålla galenskapen som nu pågår. Det måste ske kontinuerligt så som Du gör så att fler och fler människor kommer till insikt.

  Go on, please! Och jag hoppas att besöksardiagrammet på denna Din bogg pekar uppåt!

  Rolf Aronsson

  Gilla

 3. Med tanke på det jag just läst kopierar jag det jag just skrivit på min blogg.
  Nämner inte vilket sjukhus ifall att………………ni kan tänka resten själva.

  Ibland blir man glad….
  En person i min närhet har fått besked om cancer, och även blivit opererad. Det är den tråkiga delen av historien. Det positiva, vilket även personen i min närhet är mycket positiv till, är Läkarens positiva tilltro till lite andra alternativ än massor av piller.
  Detta var de tips min vän fick.

  Starta dagen med att pressa/mixa

  2 grapefrukt
  1 citron
  1 påse babyspenat
  1 stor knippe grönkål
  2 skalade kiwi
  1/2 knippe broccoli

  späd med vatten till lämplig tjocklek.
  ha gärna ekologiska råvaror
  Dela denna mängd på 2 och drick morgon och eftermiddag
  Ät gärna mycket jordgubbar och mango
  drick pau d’arco tea
  Ät inga snabba kolhydrater
  undvik socker inklusive bars och proteindrinkar
  va försiktig med mjölk och kaffe
  Ät rejält med mat

  Min vän är fullt och fast besluten att fixa detta,
  med hjälp av vitaminer och denna dryck och den hjälp han kan få av sjukvården!

  Gilla

  • Riktigt roligt att se en läkare som ger bra kostråd till cancerpatienter. Visserligen kanske läkaren inte är helt uppdaterad när det gäller det naturliga fettet eftersom det saknas i kostråden. Läkaren har kommit så långt som till de snabba kolhydraterna men inte längre. En cancerpatient borde nolla kolhydraterna eller nästintill för att få stopp på inflammationen. Men detta är bra och ger framtidstro.
   Hälsningar från,
   Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: