Angående dieter!
augusti 31, 2013 kl. 12:30 e m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarerEtiketter: 2:5, 5:2, Fet hälsa, frisk av mat, inflammation, lchf, LCHF matkasse, mats lindgren, Nolla kolhydraterna
2-5 metoden
Här är ett litet tips för er som inte blir av med inflammationer trots att ni äter LCHF-kost. Att äta LCHF-kost innebär att man äter kött, fisk, ägg, ovanjordsgrönsaker, bär, nötter och naturliga fetter som smör och kokosfett. Men har man en allvarligt kolhydratförgiftad kropp så måste man kanske ta till lite mer drastiska åtgärder. Man kan vara så känslig att det räcker med att bara äta lite grönsaker för att inflammationerna ska hållas igång. Då kan man välja att nolla kolhydraterna ett par gånger i veckan. Därav namnet 2-5 metoden, två dagars nollning av kolhydraterna och fem dagar med ordinär LCHF-mat under veckan.
Kolla hur du mår när du nollar kolhydraterna. Jag vet att det kan vara svårt men det kan vara värt det. Hur man nollar? Ät endast ägg, smör, bacon eller liknande som inte innehåller några kolhydrater under nollar-dagarna. Fördelen med den här metoden är att du slipper vara hungrig de dagar du nollar kolhydraterna. Varför inte pröva måndag och torsdag?
4 kommentarer »
RSS feed for comments on this post. TrackBack URI
Kommentera
Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.
Ja, va bra! Tack för tipset!
GillaGilla
Comment by Lagerstedt— augusti 31, 2013 #
Jag har oerhört svårt att tåla kolhydrater, så jag gör egen paté med gräsbetad nötfärs, lika mycket leverfärs, ägg, grädde, vitlök och kryddor efter behag. Jag äter ekologisk äggröra, och äter en äggula rå varje dag. Då får jag i mig allt jag behöver utom c-vitamin, och kompletterar med nyponpulver (mot artros) eller tar citron i dricksvattnet. På helgerna äter jag en grönsallad till kött eller fisk. På den ksoten går jag sakta ner, men minsta avsteg gör att det flammar upp i kroppen. Jag åt kråkbär och blåbär i skogen, några dl bara, samt ett sommaräpple i går. Idag kan jag inte böja vänster armbåge och händerna är svullna.
GillaGilla
Comment by Ann Kristin— september 2, 2013 #
Tack för att du delar med dig Ann-Kristin. Det verkar som om du tillhör den gruppen som är oerhört kolhydratkänsliga och där minsta sockerart kan räcka för att inflammationen ska flamma upp. Det är tufft för dig och andra som har den känsligheten. Men ni behöver inte svälta och ni kan äta er mätta varje dag trots att ni inte äter kolhydrater eller minimalt av den sorten. Det andra alternativet med mycket mediciner och ständigt inflammerad kropp trots medicinerna är kanske inte att föredra.
Hälsningar,
/Mats
GillaGilla
Comment by Mats L— september 2, 2013 #
Jag mår alldeles utmärkt, och får skylla mig själv 😉 Jag experimenterar med min kropp, för att se vid vilken blodsockernivå, alt vilka särskilda näringsämnen som driver inflammationen. Just nu pluggar jag in Jonas Bergqvists kostrådgivarbok, för att om jag blir friskare vill jag jobba med sådana som jag, som har svårt med både vikt och hälsa.
GillaGilla
Comment by Ann Kristin— september 2, 2013 #