Angående dieter!

augusti 31, 2013 kl. 12:30 e m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

1238303_10151623669798511_722920653_n

2-5 metoden

Här är ett litet tips för er som inte blir av med inflammationer trots att ni äter LCHF-kost. Att äta LCHF-kost innebär att man äter kött, fisk, ägg, ovanjordsgrönsaker, bär, nötter och naturliga fetter som smör och kokosfett. Men har man en allvarligt kolhydratförgiftad kropp så måste man kanske ta till lite mer drastiska åtgärder. Man kan vara så känslig att det räcker med att bara äta lite grönsaker för att inflammationerna ska hållas igång. Då kan man välja att nolla kolhydraterna ett par gånger i veckan. Därav namnet 2-5 metoden, två dagars nollning av kolhydraterna och fem dagar med ordinär LCHF-mat under veckan.

Kolla hur du mår när du nollar kolhydraterna. Jag vet att det kan vara svårt men det kan vara värt det. Hur man nollar? Ät endast ägg, smör, bacon eller liknande  som inte innehåller några kolhydrater under nollar-dagarna. Fördelen med den här metoden är att du slipper vara hungrig de dagar du nollar kolhydraterna. Varför inte pröva måndag och torsdag?

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ja, va bra! Tack för tipset!

  Gilla

 2. Jag har oerhört svårt att tåla kolhydrater, så jag gör egen paté med gräsbetad nötfärs, lika mycket leverfärs, ägg, grädde, vitlök och kryddor efter behag. Jag äter ekologisk äggröra, och äter en äggula rå varje dag. Då får jag i mig allt jag behöver utom c-vitamin, och kompletterar med nyponpulver (mot artros) eller tar citron i dricksvattnet. På helgerna äter jag en grönsallad till kött eller fisk. På den ksoten går jag sakta ner, men minsta avsteg gör att det flammar upp i kroppen. Jag åt kråkbär och blåbär i skogen, några dl bara, samt ett sommaräpple i går. Idag kan jag inte böja vänster armbåge och händerna är svullna.

  Gilla

  • Tack för att du delar med dig Ann-Kristin. Det verkar som om du tillhör den gruppen som är oerhört kolhydratkänsliga och där minsta sockerart kan räcka för att inflammationen ska flamma upp. Det är tufft för dig och andra som har den känsligheten. Men ni behöver inte svälta och ni kan äta er mätta varje dag trots att ni inte äter kolhydrater eller minimalt av den sorten. Det andra alternativet med mycket mediciner och ständigt inflammerad kropp trots medicinerna är kanske inte att föredra.
   Hälsningar,
   /Mats

   Gilla

   • Jag mår alldeles utmärkt, och får skylla mig själv 😉 Jag experimenterar med min kropp, för att se vid vilken blodsockernivå, alt vilka särskilda näringsämnen som driver inflammationen. Just nu pluggar jag in Jonas Bergqvists kostrådgivarbok, för att om jag blir friskare vill jag jobba med sådana som jag, som har svårt med både vikt och hälsa.

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: