Det dolda sockret!

september 18, 2013 kl. 12:02 e m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

can_2674149b

Den här bilden fanns på kostdoktorns sida idag. Söta drycker tror jag att de flesta har fattat är rena giftet och kan fullständigt demolera vår hälsa. Det borde naturligtvis vara en varningstriangel på dessa drycker ungefär som på tobak.

images  images

Men, anser jag, det dolda sockret som inte smakar sött och som finns i t.ex. pasta och flingor är än mer djävulskt. Om det inte smakar sött i munnen så invaggas vi i en falsk trygghet. Både pasta och flingor ovan kan innehålla upp till 90 procent kolhydrater. Det är faktiskt mer än vad som finns i de söta dryckerna på översta bilden.

Jag är uppfödd på cornflakes, det var min normala frukost! Pasta var också normal middagsmat eftersom det var så enkelt att laga och fort gick det. Bröd innehåller något färre kolhydrater än pasta och flingor men vi pratar ändå upp till 75 procent kolhydrater i köpe-brödet. Min historia och hälsoresa talar sitt tydliga språk. Jag fick tidigt en inflammerad kropp som utmynnade i diabetes 2 och andra ”kroniska”inflammationer i kroppen. Från min tonårstid tills jag var 55 år blev det sämre och sämre

Frågan är om dagens spannmål som ingår i pasta, bröd och flingor kan vara värre än söt läsk?

Jag vill gärna uppmana alla att jämföra andelen kolhydrater som finns i t.ex. bröd, pasta och flingor med andelen kolhydrater i söt läsk. Det handlar inte om någon rangordning i farlighet utan om att vi, möjligen, omedvetet inte förstår att det som inte smakar sött kan innehålla stora mängder kolhydrater/sockerarter.

Inflammationer är boven inte kolesterol!

Karolinska Institutet har fått nya forskningsanslag från EU för att studera inflammationernas inverkan på hjärtsjukdom. Detta är ett steg i rätt riktning. Förhoppningsvis kommer man även att studera var inflammationerna får sin näring ifrån. Det naturliga fettet kan inte underhålla ”kroniska” inflammationer. Det kan jag säga med säkerhet att det gäller på min kropp eftersom jag har ätit mängder med smör och kokosfett i snart 5 år. Jag är frisk som en nötkärna idag och så var inte fallet för 5 år sedan.

Däremot har jag tagit bort spannmålen från min kost och det kan ju också ge en vägledning.

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] men smakar heller inte sött. Vi får alltså inga varningar i form av sötma. Detta gör mjölmaten extra […]

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: