Första steget är taget!

september 23, 2013 kl. 10:43 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n

http://www.sbu.se/sv/Publicerat/Gul/Mat-vid-fetma-/

SBU, Statens beredning för medicinsk utvärdering, har sammanställt moderna koststudier och kommit fram till att LCHF-kost är bäst för snabb viktnedgång.

LCHF-kosten är kontroversiell inom sjukhus och forskarvärlden. Många läkare och professorer har varnat för LCHF-kosten. Det kan vara dags att de omprövar sina åsikter och uppdaterar sina kunskaper.

– Det finns inget bra stöd för att säga att lågkolhydratkost skulle ha en dålig inverkan på blodfetter eller hjärt-kärlsjukdom. I alla fall inte om personen går ner i vikt eller är viktstabil, säger Jonas Lindblom.

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/ny-rapport-om-mat-vid-fetma

Kommer du att testa LCHF?

Mina reflektioner!

Första steget av en lång rad åtgärder är taget för att förändra sjukvårdens syn på hur kosten kan påverka hälsan hos oss människor. Det är en stor dag idag! Det är första gången som Staten går in och kullkastar en rad myter som vi levt med under en lång tid. Att lågfettskost med mycket kolhydrater skulle vara en hälsosam kost är alltså fel. T.o.m. Statens Livsmedelsverk kanske skulle ompröva en hel del kostråd.

Nästa steg!

Det är dags att starta nya moderna studier som undersöker om kolhydrat och lågfettkost kan ha en inflammerande inverkan på människors hälsa. Vi är flera tusen personer som kan verifiera att kolhydrater och lågfettkost har en inflammatorisk påverkan på vår hälsa och skadar vårt immunförsvar. När vi övergått till LCHF, Atkins, Ketogen kost så har vi blivit friska.

När människor, av läkaren, får ett kostalternativ till den kemiska tablett och sprutvärlden då har vi kommit långt. Alltså det är dags att uppdatera läkarutbildningen, dietistutbildningen m. fl.

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Nä, nästa steg måste vara att sluta demonisera det naturliga animaliska mättade fettet. SBU har fortfarande inte fattat, vilket får mig att tro att detta är ännu et beställningsarbete. Tyvärr.

  Gilla

  • Du har rätt absolut. Men innan vi kommer dit så måste det till studier, är jag rädd, som verkligen vågar undersöka detta. Vi är flera tusen som kan skriva under på att du har rätt om att mättat fett, animaliskt eller vegetabiliskt (t.ex. kokosfett) är viktigt och nyttigt för vår hälsa. Men vi måste ta oss igenom en hel del starka murar.
   Hälsningar,
   Mats

   Gilla

 2. Det finns studier! det är det som är det läskiga.
  hälsar Elisabeth

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: