En dödskyss för diabetiker typ 2

september 27, 2013 kl. 10:06 f m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

Idag var jag på vårdcentralen och träffade min läkare. Mina värden var, som vanligt, riktigt bra. Vad sägs om ett blodtryck på 125/80 för en otränad 60-åring? Inte så dåligt för en frisk diabetiker typ 2 som tidigare har haft en genominflammerad kropp.

2013-09-27 08.50.33

Dödskyss för diabetiker!

I väntrummet på vårdcentralen råkade jag få syn på en broschyr som riktar sig till personer med diabetes 2. I den står att man ska akta sig för fettrik föda och fiberfattig kost. Det innebär att en diabetiker är hänvisad till kolhydratkost. Alltså socker till en sockersjuk. När ska detta elände få ett slut? Det förhåller sig precis tvärtom, du ska äta en kost som innehåller mycket naturliga fetter och du ska inte äta fiberrik kost från spannmål. Det räcker utmärkt med fibrer man får av grönsaker.

2013-09-27 08.51.19

Motion och diabetes?

Motion är bra men hjälper inte mot diabetes 2. Motionen är bra för ditt välbefinnande men angriper inte orsakerna till diabetes. jag skäms faktiskt för råden som läkare och vården delar ut till diabetiker.

Jag konfronterade min läkare och frågade varför man sprider den här typen av broschyrer eftersom det är rent ljug? Min läkare är trevlig och försökte skoja bort mina frågor. Han kände inte till vad som stod i broschyren som fanns i väntrummet på diabetesavdelningen.

Frukt och grönt?

Inom sjukvården har man noll koll på att det finns stora skillnader mellan frukt och grönsaker. Här buntar man ständigt ihop frukt och grönt och uppmanar folk att äta detta. Frukt, apelsiner, var det som triggade igång min diabetes på allvar. Massor av fruktos finns i frukt särskilt den som kommer från medelhavet och är ympad för att bli extra söt. De äpplen som finns i våra trädgårdar är inte så farligt.

Bortse från sjukvårdens råd!

Sjukvården har inte en aning om vad som orsakar inflammatoriska tillstånd i kroppen. De har inga botemedel mot detta. De erbjuder bara kemi i form av tabletter och sprutor.  Du som anar att din kropp är inflammerad oavsett om du har eller riskerar att få diabetes eller andra inflammatoriska tillstånd ska bortse från sjukvårdens kostråd. Börja med LCHF direkt och följ råden från friska diabetiker som har erfarenhet.

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Kan inte sägas för många gånger!

  Gilla

 2. Den är ganska utbredd, skrönan om att fett ger typ2. Det finns en märklig person, en näringsfysiolog, som hävdar att diabetes beror på för mycket fett. Han vill ha ner fettintaget till 10 E%. Somliga påstår tom att fett medför insulininsöndring, en vanlig idé bland veganer, som ju gärna äter väldigt lite fett.

  Gilla

  • Hvordan kan ”de” kalle seg næringsfysiolog? Er det en utbilding for det?
   Her må de jo gå i skolan på nytt.

   Gilla

 3. Utbildningen styrs av Big-Pharma, resultatet blir en katastrof för de personer som behöver hjälp.

  Boken ”Forsknings-Fusket!” av doc Ralf Sundberg är mycket viktig för att förstå hur detta elände kommit till.

  Gilla

 4. Nåja – du har rätt i det mesta men rätt utförd motion ökar insulinkänsligheten och sänker därmed insulinhalten i kroppen – detta gör det lättare att gå ned i vikt och se då kommer fettlevern att börja bli lite friskare för varje kg nedgång,,,

  Men jag håller inte med om att det ska vara särskilt lätt träning – sök på ”hirt training diabetes” och du kommer att få många timmars trevlig läsning!

  Gilla

  • I SBU:s rapport som kom den 23/9 skriver de att motion har ingen eller ringa betydelse för viktnedgång. Som du skriver, mycket hård träning ger naturligtvis en viktnedgång, men då talar vi om träning på elitnivå, extrem träning flera timmar om dagen. Så för en vanlig dödlig är detta inte ett alternativ. Det som de flesta som säger sig motionera/träna gör är kanske 30-60 minuter om dagen i bästa fall, och då har det ingen märkbar betydelse för viktnedgången. Men det är fortfarande bra att träna, men av andra orsaker!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: