Ny syn på sjukvård!!

oktober 21, 2013 kl. 11:43 f m | Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

carl_bennet-4

Idag finns det en insändare i Göteborgsposten från en orolig läkemedelstillverkare, Carl Bennet, som menar att Sverige halkar efter i den medicinska forskningen. Han menar att andra läkemedelsföretag inte vill investera i Sverige om inte inte den medicinska forskningen ökar.

När Carl Bennet skriver att forskningen ska utökas menar han förstås att ännu fler kemiska piller ska ut på marknaden för att lindra människors symtom. Jag tror inte att Carl Bennet är särskilt angelägen om att komma åt orsaker till olika sjukdomar. Då försvinner ju marknaden för hans produkter. Hans Getinge AB värderas till 47 miljarder kronor.

Vi behöver en ny syn på sjukvård!

Sjukvården verkar inte ha en aning om vad som egentligen orsakar och underhåller inflammatoriska tillstånd i människokroppen. De har fastnat i ett FASS-tänkande där kemi och kirurgi är enda motvapnet mot de stegrande autoimmuna sjukdomarna. Detta tänkande gynnar bara aktieägare i läkemedelsföretag, inte patienterna. Vi måste börja fråga oss, vad är problemet egentligen?

Som jag ser det slås vårt immunförsvar ut, alternativt försvagas, av en felaktig kost som inte är avsedd för människor. Vi är tusentals människor som upptäckt, via observationer av våra egna kroppar, att vi blir sjuka av att äta för mycket kolhydrater och för lite naturligt fett. Därefter har vi upptäckt att vi blir blir friska när vi radikalt minskar kolhydraterna och ökar fetthalten.

Jag själv som haft både diabetes 2, hjärtsjukdom, ledvärk, prostatainflammation, kronisk bronkit m.m. vet att mitt eget immunförsvar har blivit så starkt av riktig naturlig mat att det orkar försvara mig mot infektioner och olika sorters inflammation.

Kosten borde alltid vara kanske den viktigaste faktorn när en läkare ska diagnosticera ett inflammatoriskt tillstånd i kroppen.  Sker detta idag? Inte alls, en cancerpatient t.ex. får vackert flytta hem efter en operation utan vare sig kostråd eller får veta hur livsstilen kan påverka sjukdomen. Diabetespatienter får rådet att äta mellan 40-60 procent kolhydrater på tallriken trots att kolhydrater är samlingsnamnet för alla sockerarter och är den direkta orsaken till att sockersjukan utvecklades från början. Är det inte sjukt?

Våga utmana sjukvården!

Våga tvivla på personen i den vita rocken! Idag har läkarna en slags Gud-fader-roll. De ska veta precis allting och ett läkarintyg är guld värt. Men det är bara människor som iklätt sig vita rockar och i deras utbildning finns knappt någon information alls om hur kosten påverkar hälsan. De har läst forskningsstudier som bekostats av läkemedelsindustrier som inte har något intresse av att människor kan bli friska av mat!  På Kungälvs diabetesmottagning pratade jag med en av de arrogantaste läkare som jag någonsin träffat. Där var det legio att alla diabetespatienter fick behandling med statiner och insulin. Alltså en kraftig spark rakt in i ”Naturalförloppet”  för dessa patienter.  Jag blev utslängd av läkaren när jag försökte presentera min bok ”Frisk av mat”.  Många läkare verkar uppfatta LCHF-konceptet som ett hot. Faktum är att LCHF är ett hot mot både läkare och sjukvård. Vad händer med sjukvård och läkare om man kan bli frisk av mat? Så lätt ska man inte kunna bli frisk, verkar vara uppfattningen om LCHF.

426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n

Snart kommer nya möjligheter!

Min bok ”Frisk av mat” kommer ut på nytt i en uppdaterad upplaga 2014. Det är en viktig bok för den som vill lära sig mer om hur maten kan påverka hälsan. Speciellt om du själv drabbats av inflammatoriska sjukdomar eller tillstånd. Efter ett bråk med mitt förlag väljer jag denna gång att sälja och ge ut boken själv.

LCHF matkasse med konceptet Frisk av Mat är på gång igen. Vi kommer tillbaka mycket starkare än förra gången där vi testsålde i Stockholm. LCHF matkasse med kunskapsdel kommer att starta upp i Göteborg efter årsskiftet. I Stockholm blir det nystart i mars/april och i Malmö maj/juni.

En nyhet är att livsmedelsbutiker runtom i landet kan ansluta sig till Frisk av Mat-konceptet och bli licensierade leverantörer. Om du är intresserad av LCHF matkasse med kunskapsdel gör du en intresseanmälan på LCHF matkasse. Du som redan gjort en intresseanmälan kommer att bli kontaktad när tjänsten startar i ditt område.

Det blir en spännande tid framöver!

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Läkemedelsföretag är precis som alla andra företag i första hand bara intresserade av att tjäna så mycket pengar som möjligt och sälja så mycket av företagets produkter som möjligt, det kommer aldrig att ändra sig.

  Gilla

  • Hej Per, det tråkiga är att våra politiker inte genomskådar detta. Det är ju därför vi har politiker som ska styra utifrån folkviljan. Man har lämnat ifrån sig ansvaret till giriga läkemedelsföretag tyvärr!
   /Mats

   Gilla

 2. Hej Mats!
  Är din bok översatt till tyska eller engelska och kan man i så fall köpa den på Amazon?

  Gilla

  • Hej Lena, den tyska översättningen är strax klar. Vi vet inte riktigt hur den ska distribueras i Tyskland ännu. Det går ju alltid att kontakta mig. När vi trycker den nya uppdaterade ”Frisk av mat” på svenska blir det möjligen naturligt att också trycka ett antal tyska exemplar. Det har ännu inte gjorts någon engelsk översättning. Någon som känner sig manad?
   Hälsningar från
   Mats

   Gilla

   • Amazon tar nog upp den tyska översättningen. Vet ej hur det går till men ditt förlag vet nog. .Böcker på amazon inom Tyskland är fraktfritt. Jag köper gärna din bok. Men eftersom jag bor i Tyskland är den svenska versionen pgr frakt för dyr. Jag vill ha böcker på tyska för att låna ut till bekanta som behöver. Lycka till med dina översättningar.

    Gilla

 3. Du har så rätt Per! För ett antal år sedan så bekostade ett flertal större läkemedelsbolag en stor studie om diabetes och resultatet blev att har du väl drabbats av Diabetes II så inträffar med automatik med tiden ett naturalförlopp… dvs. ett livslångt läkemedelsberoende och än me sjukdom….osv.

  Gilla

 4. Nu måste jag komma med en rättelse: Getinge AB är ett företag med verksamhet inom den medicintekniska sfären. Till deras produkter hör patientsängar, autoklaver och laboratorieutrustning.

  De är inte, och har aldrig varit, läkemedelstillverkare.

  Gilla

  • Ok, Getinge är ingen läkemedelstillverkare men en del av läkemedelsindustrin.
   /Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: