vad ska vi göra med Livsmedelsverket?

oktober 23, 2013 kl. 11:17 f m | Publicerat i Okategoriserade | 10 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Wulf Becker kopia2

” Studier visar att lågkolhydratkost är kopplat till hälsorisker på lång sikt”.  Så uttalar sig chefsnutrionisten Wulf Becker i Dagens GP. Han varnar för det mättade fettet och menar att vi ska äta enkelomättade fetter från växtriket.

Jag som ätit mängder med smör och kokosfett i snart fem år och mår bättre än nånsin ska alltså börja äta Becel, Lätta och margarin. Annars riskerar jag att bli sjuk. Saken är den att jag varit sjuk i diabetes m. fl. ”kroniska” inflammatoriska sjukdomar och blivit frisk. Min diabetes 2 plus prostatabesvär, m.m. är puts väck sedan snart 5 år tillbaka.  Då, innan jag gjorde min kostomläggning till LCHF, var jag sjuk sedan många år tillbaka. Nu när jag valt bort Livsmedelsverkets rekommendationer att äta 40-60 procent kolhydrater på tallriken och slutat både med becel och margarin är jag helt frisk med fantastiska värden för min 60-åriga kropp.

Menar Wulf Becker att jag ska tro på honom? Läs gärna om min hälsoresa här. Är det verkligen så att min diabetes som jag blivit av med med hjälp av LCHF kommer tillbaka nu när det gått 5 år av LCHF-ätande? Wulf Becker på Livsmedelsverket påstår att jag riskerar att bli sjuk igen av den kosten som gjorde mig frisk. Är herr Becker riktigt frisk själv? Är det någon av er som läser detta som tror på Wulf Becker?

Varför får LCHF-kostens läkande egenskaper inte mer uppmärksamhet?

Det förvånar mig oerhört att inte alla våra hälsovinster av LCHF-kosten uppmärksammas mer. Vi pratar om metabola sjukdomar som håller på att utbreda sig över hela världen. LCHF hjälper mot metabola sjukdomar.  Varje land forskar för kolossala summor hur de ska få bukt med diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, cancer, allergier, och kroniska inflammationer i alla dess former. Inte många lägger forskningspengar på LCHF-kost.

Oavsett vad Wulf Becker på Livsmedelsverket säger så kan han inte motsäga det faktum att jag och många andra blivit friska från kroniska inflammationer med hjälp av LCHF-kosten. Är vi undantag som bekräftar regeln? Vi var sjuka när vi följde Wulf Beckers råd att äta enligt Tallriksmodellen och vi blev friska när vi åt LCHF-mat. Hur förklarar Wulf Becker detta faktum?

Vad ska man göra med en myndighet som motarbetar folkhälsan?

Det finns bara ett svar på den frågan och det är lägg ner!! Med dagens uttalande i Göteborgsposten har Wulf Becker skrämt ytterligare ett antal människor som kanske funderade på att pröva LCHF på grund av de inte får bukt med sina sjukdomar. Anledningen till att jag skriver på den här bloggen är just att visa människor att det finns ett fantastiskt kostalternativ för den som är konstant inflammerad i kroppen. Naturligtvis gäller detta även för alla som vill förebygga metabola sjukdomar. Prova LCHF!

10 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Skulle vara spännande att se på vilka studier han stöder sin åsikt på men det lär vi nog aldrig få veta. På Livsmedelsverket kan man slänga ur sig vad som helst utan att bli ifrågasatt. Vår korkade jordbruksminister är väl högst ansvarig och därifrån lär inte komma några frågor eller direktiv!

  Gilla

 2. Kan man kommentera på GP ?Länk.. Var har han varit de senaste åren? Behöver man ingen grundkompetens för att anställas där? Snacka om att vara okunnig om ny kostvetenskap. Är det bara
  livsmedelsverket som betalar hans lön? Jag undrar därför att något så korkat kan man inte säga utan att få bra betalt .

  Gilla

 3. Men är inte W Becker vegan?? Jag har för mig att jag läst det men är inte säker, dock skulle man kunna misstänka det. Veganrörelsen är stark och inte alls så kontroversiell som LCHF-rörelsen – märkligt nog. Den har fått acceptans till och med hos Livsmedelsverket.

  Gilla

 4. Jag kan inte förstå alla dessa människor som inte vaknar upp o tar eget ansvar för sin hälsa. Jag har aldrig varit så frisk som nu efter snart 5 år på LCHF. Möter sjuka människor, människor med små problem som astma och allergi mm, men de fattar ju inte. Har de fettbrist i hjärnan eller är det bekvämt att vara sjuk? Jag tror inte de vet vad det innebär att må riktigt bra i kropp o själ.

  Gilla

  • Auktoritetstron är stor hos många människor; de litar helt enkelt blint på vad myndigheterna säger åt dem.

   Gilla

 5. Ja, lägg ner nutritionsavdelningen snarast. Kontrollen av livsmedel kan de ha kvar, men sådana som Wulf Becker bör få respass snarast möjligt.

  Gilla

 6. Wulf Becker kanske inte kan klandras. Lever han som han lär så bör han lida av fett och kolesterolbrist och det är inte bra för hjärnan och tankeverksamheten.

  Man måste också klandra dessa aningslösa journalister som så okritiskt återger allt som s.k. experter anför. Är det inte deras sak att granska makten inte bara tjäna som dess megafoner. Dessutom dåligt skrivet både form- innehåll och faktamässigt.
  Att lägga glass (= sockrat margarin) i samma kategori som skinka!

  Man måste också klandra GP som tydligen har en direktlinje med Livsmedelsverket och Sahlgrenska Akademins dietister.

  Läste en hyllande recension av en av Uffe Ravnskovs böcker i en amerikansk tidskrift, recensentens anförde just detta att vi måste ha överseende med dem som lider av ”mättatfettfobin” och ”kolesterolskräck”, eftersom det måste ha negativ effekt på deras tankeförmåga.

  Det är lite komiskt med uttrycket på lång sikt. Kan man tänka sig något mera diffust och flummigt.
  Jag har legat i ett lågintensivt krig i med mina läkare i 7 år. Läkarna har hela tiden anfört faran på lång sikt med en kost med så lite kolhydrater och så mycket animaliskt fett och att avstå från statiner. (Särskilt skrattretande är det med tanke på att jag nyss fyllt åttio år).

  På den årliga kontrollen hos en ny doktor nyligen så befanns alla värden bra utom kolesterolet som var lite ”för högt” och den betingade reflexen skriva ut statiner infann sig omedelbart.
  Kolesterolet är alltid för högt eller så kan det bli för högt enligt den av läkemedelsindustrin beroende medicinska vetenskapen. Det är hela affärsidén!

  Min reaktion på hans erbjudande gjorde att han genast tog tillbaka det.

  När jag läste upp det som stod i GP för en till mig närstående person sade hon spontant. Borde inte detta polisanmälas!

  Gilla

  • Tack Pelle för att du delar med dig! Du har helt rätt att GP borde ha med kommentarer från källor som är kritiska till Livsmedelsverkets råd. Journalister borde ha ett annat perspektiv särskilt med tanke på den debatt som pågått under många år. Jag har skrivit många insändare till GP men de hamnar aldrig i tidningen.
   Hälsningar från
   Mats

   Gilla

 7. Det handlar om stora pengar. Mycket pengar.
  Läkarna är sponsrade av läkemedelsföretagen.

  Gilla

 8. Skulle en bilverkstad eller någon hantverkare vara lika inkompetent som Livsmedelsverket skulle det hamna på löpsedlarna i flera veckors tid.

  Nu är det ju inte bilen eller ett klantigt monterat kök det handlar om utan att folk blir sjuka och dör 5 – 10 år för tidigt så man får ju förstå om inte massmedia är så intresserade av våra sjukdomsalstrande kostråd,,,

  Men visst är det lite retfullt att dessa kostskojare är betalda med våra skattemedel?

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: