Fet Hälsa i Expressens LCHF-bilaga!

oktober 28, 2013 kl. 9:13 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Visst är det trevligt att vara med i Expressens LCHF-bilaga. Den är naturligtvis jättebra med alla recept och artiklar om LCHF. Förhoppningsvis läser många och får lite nya tankegångar. Du kan läsa om 6 olika bloggare inklusive mig själv i den senaste LCHF-bilagan från Expressen.

Expressen-LCHF

Men, jag är inte förtjust i den allomfattande viktfixeringen. Stora rubriker med ”rasa i vikt” finns på många platser i tidningen. Faktum är att alla går inte ner i vikt med LCHF-kosten. De flesta går ner men definitivt inte alla. Men, och detta är viktigt, alla får hälsoförbättringar med LCHF-kosten. Jag tycker att en viktnedgång ska ses som en bonus.

Inflammation är boven!

LCHF-kosten handlar i första hand om att immunförsvaret blir mycket starkare och orkar försvara mot attacker från infektioner och inflammationer.  När man äter lite kolhydrater och mycket naturligt fett inträder den effekten. Jag har skrivit på den här bloggen i 3,5 år och jag har hittills inte hört från någon att de inte gjort hälsovinster med LCHF-kosten. Förutom bättre hälsa och starkare immunförsvar får många inklusive mig själv en mycket uppskattad viktminskning.  Men det gäller inte alla. Många kvinnor har svårare att gå ner i vikt även med LCHF än vad många män har, verkar det som.

LCHF fungerar!

LCHF-kosten är så pass revolutionerande att det är både synd och fel att den betraktas som en viktminskningsdiet. Att riktig kost kan ha så stor betydelse för vår hälsa tycker numera även Dr Oz. Han är hjärtläkare, kardiolog och kirurg och har länge varit övertygad om att kost typ Tallriksmodellen är den rätta och att fett varit farligt för oss. Men inte nu längre. I nedanstående video gör han en beundransvärd pudel och berättar i världens största hälsoprogram att han numera tror på LCHF-kost som skydd mot olika sjukdomar.

Även en video från Australien visar på hur fel vi haft under många år, nämligen att naturligt fett som smör är farligt och att kohydratmat är att föredra. Det är precis tvärtom.

http://www.doctoroz.com/episode/do-carbs-cause-alzheimers

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Här är del 2

  En genomgång av kolerterolsänkande statiner…

  http://www.abc.net.au/catalyst/stories/3881441.htm

  De var tvungna att ta med några varningar före och efter programmet för att få sända det…

  mLCHFh Cool .

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: