Fråga doktorn!

november 11, 2013 kl. 8:09 e m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

http://www.svtplay.se/video/1590755/fraga-doktorn

http://www.svtplay.se/video/1562925/fraga-doktorn-dieter-del-2

Kvällens program om dieter!

Kvällens program hade många positiva samtal från människor som blivit friska med LCHF-kosten. Läkarna i programmet var ovanligt positiva till LCHF, t.o.m. professor Maj-Lis Hellenius. Det är klart att de inte kan vara negativa när folk berättar att de blivit friska. En person berättade att han blivit frisk från diabetes 2 som han haft i 35 år. En annan var mycket bättre eller besvärsfri med sin ledsjukdom Bechterews sjukdom.

Läkarna gratulerade naturligtvis alla personer som blivit bättre av LCHF-kosten. Maj-Lis antydde förstås att man inte vet de långsiktiga effekterna.

Vad man också borde pratat om i programmet!

Man borde  pratat om det faktum att det finns en inflammerande faktor i maten och då menar jag ätandet av för mycket kolhydrater och för lite naturligt fett. Tyvärr finns det knappt någon forskning om detta ämne. Varför ställer man sig inte frågan varför folk blir friska från svåra inflammatoriska sjukdomar när man minimerar kolhydraterna och ökar det naturliga fettet? Det borde vara fullkomligt naturligt att man som läkare genast börjar fundera på den frågan.

Jag har skrivit mycket om inflammation på den här bloggen och anledningen är förstås att jag själv blivit helt frisk från svåra inflammatoriska tillstånd genom att äta LCHF. Här kan du läsa massor om inflammation och om hur maten påverkar!

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: