Mitt liv, förr och nu!

november 15, 2013 kl. 11:37 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

9606939-RBCbn

Idag: I morse vaknade jag efter en god natts sömn. Jag var rejält kissenödig men toaletten var upptagen. Inga problem att vänta en stund så jag började förbereda frukosten. Efter en stund blev toaletten ledig och jag kunde göra mina behov. Det var en kraftig stråle och ingen tillstymmelse till att det gör ont p.g.a. för trångt urinrör.

5 år tidigare: Jag har varit upp mellan 2-3 gånger på natten och kissat, sömnen har som vanligt inte varit optimal. Det är trångt och det gör ont när jag kissar. Att sömnen varit orolig beror troligen på min ledvärk som inte vill släppa. Jag känner mig verkligen inte utvilad när jag vaknar. Mina prostatabesvär underlättar inte en god sömn.

Idag: Det är snart 5 år sedan jag hade en rejäl förkylning. Ibland kan jag bli lite snuvig men det är också allt. Jag mår helt enkelt bra och är väldigt tacksam för detta.

5 år tidigare: Känslan av att gå omkring med bara lite feber i kroppen hela tiden är jobbig. Jag vet att det är min kroniska bronkit som inte vill släppa. Kanske måste ta en penicillin-kur igen?

Idag: Jag har nästan glömt hur det är att vara diabetiker typ 2! Måste påminna mig hur bra jag har det idag. Ingen malande trötthet, den galna törsten finns inte, inga motorvägsstopp för att jag bara måste kissa NU!

Mer än 5 år tidigare: På väg ner till Alperna försökte jag vrida nacken av en busschaufför som inte ville stanna för att jag behövde kissa. Vid denna tiden var jag inte medveten om att jag hade diabetes typ 2. Jag var van vid ständiga infektioner, ständig trötthet, malande problem med min prostata. Men jag var inte medveten om något annat. Jag trodde att jag var normal!

Idag: Mina tänder är vita och helt utan både karies och tandsten. Jag blir påmind om hur de såg ut förut tack vare en lagning som har samma färg, gulbrun, som tänderna hade i mitt tidigare liv. Min tandläkare är lika förvånad som jag själv. Tilläggas kan att jag inte använder vanlig tandkräm utan vatten. Ibland använder jag ekologisk tandkräm som finns i hälsokostaffären. Jag är faktiskt inte speciellt noga med tandborstning utan använder tandpetare av plast med räfflor på som inte går sönder.

Mer än fem år tidigare:  Mina tänder var gulbruna och inte i gott skick. Jag borstade tänderna frenetiskt varje morgon och kväll med tandkräm och använde tandtråd. Effekten blev att jag borstade sönder tandhalsarna. Inte blev tänderna vitare eller friskare av den behandlingen.

Idag: Det är rätt skönt att kunna se utan glasögon. Jag ser hur mina bekanta ständigt måste plocka fram läsglasögonen i alla möjliga situationer. Inte behöver jag glasögon för att se bra på långt håll heller. Ena ögat har ställt in sig för bra syn på långt håll och det andra på kort. Jag har visserligen tappat något i avståndsbedömning men det finns ju golfkikare!

5 år tidigare: Min syn blev hela tiden sämre särskilt förmågan att läsa mindre stil. Jag fick, med jämna mellanrum, öka styrkan på läsglasögonen. Mina glasögon för att se på långt håll hade jag hade fått öka styrkan på ett antal gånger under de senaste 15 åren.

Idag: Gubbmagen är borta, den försvann väldigt snabbt när jag ändrade min kost för 5 år sedan. 8-9 kilo försvann i ett huj. Det finns många situationer som man uppskattar att gubbmagen är borta, t.ex. när man ska knyta skorna, när man ska göra hum-hum, när man ska träna osv. Idag så pendlar min vikt runt 80 kilo oavsett hur mycket jag äter om jag håller mig till LCHF-kosten. Min längd är 181 cm. Jag trodde faktiskt att det var naturens gång att få gubbmage när man är 55 år. Idag är jag 60 år och gubbmage känns väldigt främmande!

5 år tidigare: En rejäl kula på magen och en mycket skröplig äldre person!

Idag: Jag upplever en märklig känsla med min sångröst och mitt tonomfång. Den blir faktiskt hela tiden bättre hur det nu är möjligt. Jag trodde att det var ett absolut faktum att förmågan till ett bra tonomfång hade med ålder att göra. Eftersom jag har spelat och sjungit sedan tonåren så är detta väldigt påtagligt. Detta inspirerar mig till att spela och skriva låtar. Har du hört Rocka fett? Här är texten med ackord till Rocka fett med ackord 2012-01-07. Spela och sjung med!

5 år tidigare: Jag har sedan länge avskrivit en eventuell artistkarriär. En alltför rosslig röst och allmän skröplighet. 

Idag: Idag märker jag ingen tillväxt av plitor och svarta prickar på huden som jag gjorde förut i mitt förra liv. Mina tidigare hjärtproblem och trånga kärl är sedan länge borta.

Sammanfattning!

Det finns igen som helst tvekan att alla mina inflammatoriska tillstånd har läkt sig enbart tack vare en annorlunda kost. En ketogen kost som inte får näring av ett alltför sött blod. Vi har 400000 diabetiker typ 2 i Sverige och kanske lika många till som har prediabetes. Ytterligare 50000 har diagnosen diabetes typ 1. Alla cirka 1 miljon diabetiker i Sverige kan få ett friskare liv med en ändrad kost. Jag önskar verkligen att den här informationen kunde nå alla diabetiker!

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Har du sett detta? http://www.vetenskaphalsa.se/dags-att-rita-om-diabeteskartan/
  Kanske att du ska skriva nåt om det? Eller mejla dem info om det du skriver?

  Gilla

  • Hej, tack för den länken. Intressant! Jag börjar tyvärr inse att alla dessa namngivningar av olika sorters diabetes och andra metabola sjukdomar snarare hindrar utvecklingen än tvärtom. Vi kommer längre bort från kärnfrågan ju mer vi delar upp metabolismen i olika sjukdomar verkar det som. Kärnfrågan är ju hur vi får ett starkt immunförsvar och hur vi ska förhindra försockringen av kroppen.
   Hälsningar,
   Mats

   Gilla

   • Japp, där håller jag med dig på pricken:-) Tänk om man kunde få dem att fatta!

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: