Sjukvården har också ansvar!

november 23, 2013 kl. 2:38 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Vad ska vi göra med sjukvården?

En betydande debatt om Livsmedelsverkets vara eller inte vara pågår på nätet. Jag håller med om att Livsmedelsverket bör läggas ner eller omorganiseras. Det finns en annan myndighet som också har ett enormt ansvar för vad som händer med människors hälsa. Sjukvården har ett stort ansvar för att människor borde ges en riktig möjlighet att bli friska.

Sanningen är att sjukvården inte kan bota metabola eller s.k. inflammatoriska sjukdomar. Man ger sken av att man kan men det mesta handlar bara om meningslösa mediciner som lindrar symptom för stunden.

De metabola sjukdomarna som diabetes, cancer och hjärt-kärlsjukdomar ökar hela tiden trots massiva forskningsinsatser. Sjukvården och läkarna har inte tagit till sig moderna forskningsrön som handlar om att inflammationer och infektioner får sin näring av allt för mycket kolhydrater i maten.

Istället hävdar man ständigt fettets farlighet och uppmanar fortfarande människor som är sockersjuka (diabetes) att äta kolhydrater och att de ska akta sig för fett.

Det går givetvis inte att lägga ner sjukvården men den bör omorganiseras i grunden. Om jag själv hade lyssnat på sjukvårdens råd hade jag, med min diabetes 2, fortsatt att vara i Naturalförloppet och haft en 50-procentig chans till att dö inom fem år. Alltså nu!

249088_360358520684901_906857661_n

Ska vi acceptera en sjukvård som inte fungerar?

Jag kan inte acceptera den typen av sjukvård. Betänk att sjukvårdsapparaten bygger också på blufforskaren Ancel Keyes teser om att fett är farligt och att kolhydrater är bra. Detta trots att den bluffen är avslöjad många gånger om. Allt detta sker idag när jag skriver detta inlägg.

Det är inte acceptabelt att mata människor med statiner och insulin när det finns alternativ som människor kan bli friska av. Läkare har hamnat på en så hög piedestal att människor inte vågar ifrågasätta deras ordinationer.

Det närmaste man kan jämföra läkare med är Gud fader själv. Inga andra har en sådan makt att påverka människors liv. Det finns bra läkare, jag har själv träffat sådana. Men de jag har träffat har redan pensionerats och kan därför tycka vad de vill. De jobbar på övertid så att säga. Läkare är styrda av läkemedelsföretag som i sin bolagsordning har som högsta mål att sälja så mycket läkemedel som möjligt.  Läkare har kanske som mål att göra människors friska men läkemedelsföretag har ett annat mål.

Det är inte lätt för en läkare att stå emot läkemedelsföretagen och därför måste våra ansvariga myndigheter vara mycket mer aktiva för att hjälpa läkarna i sin strävan att människor ska bli friska. Det är inte acceptabelt att läkemedelsföretagen får styra. Det är inte okej att nästan alla studier bekostas av läkemedelsföretag. Det finns faktiskt ingen anledning för dessa företag att forska på om människor kan bli friska av mat. Alltså sker knappast någon forskning inom detta område.

images

Nytt fokus för sjukvården!

Våra politiker måste våga sätta nya mål för sjukvården och ifrågasätta nuvarande resultat vad gäller inflammatoriska sjukdomar. Framför allt måste ansvariga politiker granska forskningen som, i stort, enbart bestäms av läkemedelsföretagen. Det går inte för politiker att vara så aningslösa att de tror att läkemedelsföretag alltid vill människors bästa. De vill sina aktieägares bästa i första hand och det stämmer inte alltid överens med människors hälsa .

Framför allt måste politiker ta tillvara erfarenheter från alla oss som blivit friska från”obotliga” sjukdomar bara genom att ändra kosten. Det borde vara självklart att prioritera forskning om varför ett sådant ”omöjligt” tillfrisknande sker. Att vi som blivit friska har gjort precis motsatt vad Livsmedelsverk och sjukvård rekommenderar borde stämma till eftertanke.

Skattepengar att tjäna!

Sverige har en sjukvårdsbudget på cirka 350 miljarder kronor varje år. Det blir ungefär 40000 kronor på varje svensk. Om man beräknar att hälften av svenskarna är skattebetalare, cirka 4,5 miljoner, så betalar varje svensk skattebetalare i genomsnitt 80000 kronor för sjukvården varje år. Enbart diabetessjukvården kostar 10-15 procent av Sveriges sjukvårdsbudget enligt DN. Därtill kommer kommer kostnader för hjärtsjukdomar, cancer, fetma, tarminflammationer m.m.

Tänk vilken potential här finns att tjäna skattepengar och tänk vilken potential här finns att minska onödigt lidande.

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Här ett mycket skrämmande exempel från svensk sjukvård. Särskilt läkarens uttalande ang sjukvårdens rutiner…

  ”Man kan inte ändra på våra riktlinjer så lätt– då skulle man ju få ändra alla böcker, läromedel och instruktioner inom sjukvården i hela landet, tycker du det är så smart?” På det svarade I J ”JAAAA det tycker jag!!!!”

  Länk till kostrådgivarna och där skrev Ingela Jönsson:

  http://www.kostradgivarna.se/2013/11/rutiner-som-dodar/#comments

  Gilla

 2. Sjukvården behöver bli mera frisk-vårdande. Ex medicin som oftas bara ger biverkningar så man får mer besvär, får du subventionerat av samhället – högkostnadsskyddet. De som tjänar på det är bara läkemedelsbranchen.
  Om kostrådgivning, stresshantering, motion & massage etc. hade ingått i högkostnadskyddet hade både patienten och staten tjänat, plus alla småföretagare som jobbar med detta. Biverkningar = Bättre hälsa mindre sjukvård.De som förlorar på detta är läkemedelsbranschen. Hur svårt kan det va för finansministern att räkna ihop denna ekvation.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: