Kokosfett, din bästa vän!

november 25, 2013 kl. 9:59 f m | Publicerat i Okategoriserade | 9 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

Jag har samlat lite info om kokosfett från ett antal inlägg på Fet Hälsa.

Kokosfett rena rama mirakelmedicinen!

februari 19, 2012 kl. 6:50 e m | Publicerat i Okategoriserade | 22 kommentarer Redigera inlägget
Taggar: 
Se filmen nedan om kokosfett/olja. Sedan beställer du ekologiskt kallpressat kokosfett på t.ex. http://www.crearome.se

Därefter gör du en Fetshot bestående av hallon, kokosfett och rysk yoghurt. Blanda till en sats som räcker för hela veckan. 200 gram kokosfett, 500 gram hallon och 500 gram rysk yoghurt. Använd en stavmixer och blanda alltsammans i en skål. Nu kan du ta en Fetshot under alla veckans dagar. Du kommer att må förträffligt och ditt immunförsvar kommer att bli starkare än någonsin.

http://www.cbn.com/media/player/index.aspx?s=/mp4/LJO190v1_WS

Det går lika bra med kokosfett!

februari 2, 2012 kl. 6:25 e m | Publicerat i Frisk av matfriskvårdLCHFMat och hälsa | 7 kommentarer Redigera inlägget
På Astra Zeneca i Södertälje försvinner en hel forskningsavdelning som enligt bolaget forskar om sjukdomar kopplade till hjärnan. Exempel på sådana sjukdomar är alzheimer och stroke enligt deras sätt att se på saken. 1200 jobb som försvinner är otroligt jobbigt för dem som drabbas när AstraZeneca omstrukturerar så att den typen av forskning försvinner till Kanada. Ett annat sätt att se på saken är helt enkelt att man inte fått fram ett tillräckligt effektivt läkemedel som så att säga skall bota alzheimer och stroke. Anledningen till det är uppenbar, tycker jag, stroke liksom alzheimer är inte en hjärnsjukdom utan en livsstilssjukdom.

Hur botar man och förebygger livsstilssjukdomar? Jo, med kosten rätt och slätt. Med LCHF helt enkelt därför att sockeröverskottet som vi får från en överkonsumtion av kolhydrater slammar igen våra kärl. När trängseln i blodbanorna blir för stor kan det uppstå en propp och händer det i hjärnan kallas det för stroke. Cirkulationen av blod och syre till hjärnan stoppas tillfälligt. Liknande händer vid alzheimer men inte i ett lika snabbt förlopp. Därför kan hjärnans funktioner som t.ex. minnet sluta att fungera korrekt.

Om AstraZeneca lagt ner lika många miljarder på att forska om kostens betydelse för  alzheimer och stroke som att ta fram ett piller som botar symtomen dag för dag så hade vi löst det metabola problemet med ett Alexanderhugg. Om direktiven om kostens betydelse för metabola sjukdomar kom från AstraZenecas allra mest betydelsefulla forskningsavdelning så hade både Livsmedelsverk och sjukvården liksom läkarna anammat detta direkt. Vi hade haft Friskhus istället för sjukhus där vi kunde få de allra bästa kostråden som finns att köpa för pengar.

Är det så att det bara handlar om pengar, varför inte lägga ner 10 miljarder för att ta reda på kostens betydelse för våra moderna metabola sjukdomar. Det är en droppe i havet mot vad sjukvården kostar oss skattebetalare per år. 2008 var budgeten för sjukvården på 250 miljarder kronor. Hur mycket av detta går åt till de metabola sjukdomarna, minst hälften är min gissning.

För mig är det fullständigt otroligt och meningslöst att lägga ner så mycket pengar på att forska om att ta fram ett läkemedel som ska bota alzheimer och stroke. Var det inte Åke Cato som sa att det går lika bra med selleri. Jag säger att det går lika bra med kokosfett.

Kokosfett är ditt bästa skydd!

september 8, 2011 kl. 3:10 e m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer Redigera inlägget
Först och främst får ni en länk där man kan köpa kokosfett på nätet.http://www.crearome.se/ Jag har ingen ekonomisk vinning av att visa deras hemsida utan det är mest av praktiska skäl eftersom jag köper där själv. Det finns säkert andra som säljer bl. a. hälsokostaffärer men då blir det dyrare.

Deras hemsida är en aning konstig men gå till webbutiken och sök på kokos. Där kommer upp kokos natur virgin eko. Det är kallpressad kokosfett och bland det allra nyttigaste som finns i naturen. Kokosfett innehåller 98 procent mättat fett men är ändå vegetabiliskt. Du kan steka, fritera, i sallader, blanda i all sorts mat. Kokosfett går direkt in i levern och ger omedelbar energi. Vi som äter minimalt med kolhydrater upplever en energikick utav kokosfettet. Jag läste nyligen om en kvinna som desperat försökte hjälpa sin man som fått Alzheimers sjukdom. Efter mycket sökande fick hon höra talas om kokosfettets läkande egenskaper.

Hon gav sin man kokosfett varje dag och från dag ett fick han i uppgift att rita en klocka.

Bilden till vänster är före det dagliga kokosfettet. Bilden i mitten är efter två veckor med dagligt kokosfett och bilden till höger är efter 37 dagar med dagligt intag av kokosfett. Det är fantastiska hälsoförbättringar som hennes make har upplevt och numera kan han fungera nästan som före Alzheimer. Vissa hjärnskador som mannen fick är bestående men han har fått tillbaka livet.

Det intressanta med detta livsöde är att Alzheimer är en av många metaboliska sjukdomar som 80 procent av oss drabbas av innan vi lägger näsan i vädret. Kokosfettet/oljan (kokosfett är flytande över 25 grader) smörjer och förbättrar cirkulationen i vårt blodomlopp. Därmed skyddas vi under förutsättning att vi minskar rejält på de skadliga kolhydraterna.

Kokosfett/olja har ätits och använts av människor i 1000-tals år. Det är först de senaste femtio åren som vi blivit fettskrämda och tror att fett och fetma hör ihop. Det är definitivt en myt. Min egen erfarenhet av kokosfett är till hundra procent positiv. Kokosfettet har definitivt hjälpt mig att bli av med min diabetes, hjärt -kärlbesvär, kronisk värk, reumatism, prostata m.m.

Fetshot!

Blanda två matskedar ekologiskt kokosfett med 1-2 deciliter frusna hallon i en kastrull på svag värme. Häll upp i fetshoten i glas och ät med sked. Hallonens smak gör det lättare att få i sig kokosfettet som är rent ut sagt läkande för våra kroppar. Det går också bra med lite yoghurt i Fetshoten, det kan slinka ner lättare då.

Kokosfett läker!

maj 12, 2011 kl. 10:08 f m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar Redigera inlägget
Kokosfett verkar ha en fantastisk läkande förmåga. Jag har själv ätit kokosfett med jämna mellanrum gärna ljummen ihop med hallon. Då blir det en Fetshot. Kokosfett innehåller 90 % mättat fett och i den officiella sjukvården anses detta vara ohälsosamt. Jag anser att kokosfettet har varit en av de viktigaste faktorerna till att jag blivit botad från mina sjukdomar. Nu kommer andra intressanta iakttagelser, bl.a. från Bo Zackrisson, som berättar en historia från ett äldreboende om att en person med Alzheimer fick tillbaka minnesfunktioner efter att ha ätit kokosfett regelbundet morgon och kväll. Vidare berättas, i artikeln, om att MS, ALS med flera hjärnrelaterade sjukdomar kan uppnå hälsoförbättringar med kokosfettet. En nära vän, med MS, har varit och rensat sina kärl och ådror i ett europeiskt land. Där anser läkarexpertisen att signaler från hjärnan inte når fram till t.ex. ben och händer beroende på förtätningar i kärlen. Trängsel i ådror och kärl beror definitivt på för mycket socker(kolhydrat)-ätande. Min vän verkar må mycket bättre efter rensningen och om han avstår från kolhydraterna och börjar äta kokosfett så kommer hans chanser till hälsoförbättringar att öka ytterligare

http://blogg.passagen.se/millimetervagor/resource/NewportAD.pdf

Kokosolja/fett hjälper mot Alzheimer!

oktober 30, 2013 kl. 7:00 e m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer Redigera inlägget
Taggar: ,
coconut_brain_alzheimers(1)

Kokosfett är fantastiskt!

Nedan har jag översatt delar av en artikel där forskare funnit att kokosolja/kokosfett hjälper nästan omgående för hjärnans och kroppens välbefinnande. Dessutom fann man, i en pilotstudie, att personer med Alzheimers sjukdom gör förbättringar redan inom 45 till 90 dagar. Mary Newports försök att rädda sin Alzheimersjuke man är en av de mest kända anekdoterna. Se gärna filmen nedan.

Filmen om Mary Newport och hennes man!

Härmed intygas att kokosfett hjälper!

Jag kan intyga att om man äter kokosfett regelbundet varje dag så ingår det i en läkande process, man mår helt enkelt bättre. Själv tar jag alltid en stor matsked kokosfett innan jag spelar hockey-bockey på morgonen. Då får jag en riktig energiboost!

Viktigt är förstås, som alltid, att det inte räcker med att äta kokosfett om man fortfarande äter mycket kolhydrater. Då förlorar man kokosfettets förmåga. Kokosfettet innehåller till cirka 94 procent av mättade fettsyror. Det mättade fettet gör underverk med kroppen. I varje fall på min kropp hur mycket Hellenius än varnar för det.  Alltså tro inte på professor Maj-Lis Hellenius. Den dagen hon ätit ekologiskt, kallpressat kokosfett varje dag i 5 år och fortfarande påstår att det är farligt då ska jag tro på henne. Men dagen kommer aldrig att komma!

En bra test, om ni vågar efter att ha ätit ekologiskt kallpressat kokosfett under några år, är att utmana en 5 och ett halvt-åring på memory. Den utmaningen är inget att rekommendera för en kolhydratätare men för en LCHF:are som äter kokosfett regelbundet finns där faktiskt segerchanser. Hur det gick? 16 par till mig, 60 år, mot 14 för Melker 5,5 år!

Nedan översatt text! Här är länken till engelsk text!

Hur kokosolja kan rädda hjärnan från att få Alzheimer sjukdom!

Forskarna drog slutsatsen, ”Resultaten av denna pilotstudie ger en grund för vidare utredning av effekterna av kokosolja, eller dess beståndsdelar, för neuronal överlevnad med fokus på mekanismer som kan vara inblandade.”

Uppenbarligen är ett av sätten att kokosolja kan ”rädda” hjärnan hos Alzheimerpatienter genom att ta itu med metabola störningar i hjärnan i samband med sjukdomen, eller vad som kallas ”typ 3-diabetes.” När hjärnan åldras, blir den mer och mer resistent mot insulin, och därför oförmögen att använda glukos effektivt för att möta dess betydande energibehov – ”.

Tack och lov, har naturen utarbetat en alternativ energikälla för hjärnan som är oberoende av glukosutnyttjande och insulinets signalsystem, nämligen användningen av ketonkroppar. Kokosolja innehåller underlaget för den omedelbara produktionen av dessa ketonkroppar, som möjliggör betydande kvantiteter som skall produceras inom loppet av bara några minuter efter intag. Denna metaboliska återställande av funktion kan förklara varför anmärkningsvärda återhämtningar i kognitiv funktion och minne har observerats, anekdotiskt.

Sätt vetenskapen åt sidan för en stund, kokosnöt och valnötter, som båda lyder under den så kallade ”läran om signaturer.” Båda dessa livsmedel är inneslutna av ett dödskalle-liknande skal, och innehåller ett fettsyre-rikt ”kött” som föder orgeln – hjärnan – som de liknar. Kan en poesi av vår direkta erfarenhet säga oss något om värdet som denna mat har till vår hjärna, eller ska vi fortsätta att spela agnostiker och utöva stor försiktighet mot en ”mat som medicin”-strategi förrän män i vita rockar, och mäktiga ekonomiska krafter bakom dem är villiga att punga ut miljoner, om inte miljarder dollar, för att ”bevisa” i randomiserade, dubbel-blinda, placebo-kontrollerat sätt något vi förmodligen redan vet är sant?

9 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag har en fråga eftersom jag använt ”vanligt” härdat kokosfett i ett antal år….
    Vad är det för skillnad på eko kallpressat och härdat, förutom priset då? 😉

    Gilla

    • Hej, jag tycker att du ska byta till kallpressat ekologiskt kokosfett omgående. Många jämför härdat kokosfett med margarintillverkning. Alltså att mycket av de viktiga fettsyrorna försvinner när det upphettas. Dessutom används en hel del obehagliga tillsatser, bl.a. nickel enligt Gunnar Lindgren.
      Hälsningar från
      Mats

      Gilla

  2. Jag köper 5-kiloshink från crearome, öser över i en mindre glasburk som jag sen har ståendes på ett element för att alltid ha flytande kokosfett. det är inte alls svårt att svälja en matsked flytande kokos, det blir två matskedar varje dag i förebyggande syfte. Nu när jag skaffat en stavmixer ska jag göra Din yogert-hallon-kokosshot också. Tack för den:

    Gilla

  3. En viktig bok att läsa för att förstå demens sjukdomar och hur man läker dom är ”Stoppa Alzheimer NU” av Bruce Fife. Han skriver att det är mycket viktigt att förebygga hjärnskador, det är svårt att bota dom när dom en gång har kommit.

    Det vill säga det spelar stor roll hur du lever som 30- 40-åring, och hur ålderns höst kommer att te sig.

    Hans råd är kokosolja och LCHF, samt grönsaker.

    Gilla

  4. Jag köper Kung Markattas ekologiska kokosolja, finns bl.a. på ICA Maxi. Den har fin smak och är prisvärd.

    Gilla

  5. Kanske dags att hamstra…

    http://www.jordbruksaktuellt.se/?p=43799&m=3433&pt=105

    mLCHFh B-) .

    Gilla

  6. Min alzheimerssjuka mor har sluppit nattlig förvirring med att ta 5 matskedar kokosolja per dag. En sked intar hon just före hon lägger sig på kvällen.

    Jag kan dessutom vittna om att ”hon är tillbaka”. Den tomma blicken är borta (för det mesta). Minnet blir trots detta dock sämre.

    Gilla

  7. […] allt från den nyttiga kokosoljan, animaliskt fett och kallpressad […]

    Gilla

  8. free keylogger

    Kokosfett, din bästa vän! | Fet Hälsa

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.