Kan man bli frisk från hjärt-kärlsjukdom?

januari 4, 2014 kl. 8:50 e m | Publicerat i Okategoriserade | 10 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

hjarta2

Vi har vant oss vid tanken att man ärver vissa sjukdomar från föräldrar eller släkten. Sjukvård och läkare har länge hävdat att våra gener är den största riskfaktorn för att vi ska få en metabolisk sjukdom som t.ex. hjärt-kärlsjukdom.

Är detta sant? På ett sätt är det sant om vi utesluter kostens påverkan på hälsan. Då menar jag inte den kost som sjukvård och läkare anser som den största riskfaktorn, nämligen att fett är farligt och att kolhydrater är nödvändigt. Eftersom den allmänna uppfattningen är att fett, som t.ex. smör och annat animaliskt fett, orsakar hjärt-kärlssjukdom och att nuvarande sjukvårdsinsatser inte hjälper de hjärtsjuka att bota orsakerna till besvären så återstår inget annat än att konstatera att hjärt-kärlsjukdom är genetiskt betingat, alltså att vi ärver sjukdomarna.

images

Fel utgångspunkt!

Anta att hela sjukvårdsapparaten har totalt fel utgångspunkt till orsakerna för hjärt-kärlsjukdom. Anta att det istället är andelen kolhydrater och brist på naturligt fett som är själva orsaken till hjärtsjukdomar. I mitt eget fall vet jag att det är så för mina hjärtbesvär har helt försvunnit med LCHF-kosten. Om sjukvård och läkare har fel utgångspunkt till orsakerna för hjärtsjukdomar faller hela teorin om att hjärtsjukdomar är genetiska och att vi ärver dom.

Med utgångspunkt från min egen sjukdomshistoria så tror jag att vi delvis är olika rustade för att tåla kolhydrater och brist på naturligt fett. Möjligen ärver vi förmågan att mer eller mindre tåla ett sött blod främst orsakat av för hög andel sockerarter. Detta kan vara en anledning till att vissa personer faktiskt kan äta nästan vad som helst och ändå inte bli sjuka. Men eftersom 80 procent av oss dör i någon metanol sjukdom istället för hög ålder så tål de flesta av oss inte den kolhydratrika maten.

Är det verkligen möjligt att en sjukvård som kostar 350 miljarder om året kan ha helt fel i orsakerna till hjärtsjukdomar? Jag tror faktiskt, hur underligt det än kan låta, att det förhåller sig på det viset. Varför tror sjukvården att fett orsakar förträngningar i blodkärlen och därmed orsakar hjärtsjukdomar? Jo, för när man obducerar en patient som dött av t.ex. en hjärtattack så finner man en ansamling av fett/kolesterol vid just den del som själva blodproppen inträffat. Enkel matematik säger då att det är fettet som är själva orsaken till proppen.

Fett/kolesterol är läkande?

Tänk om man istället antog att ansamlingen av fett istället beror på att kolesterolet har skickats ut till förträngningar i blodkärlen för att läka och rätta till sår på blodkärlen som orsakats av bakterier. Att bakterierna angriper den egna kroppen tack vare en alltför sur miljö i kroppen som orsakats av alltför sött blod kan låta konstigt. Kan det bli en sur miljö (dåligt Ph-värde) av för mycket sockerarter i kosten? Ja, det är vad jag är övertygad om. Jag har tidigare skrivit om AGE ( Advanced Glycation Endproducts) .

Frågan från rubriken om man bli frisk från hjärt-kärlsjukdom återstår? I mitt fall är svaret ett obetingat och rungande ja. Det paradoxala är att jag blev frisk från hjärt-kärlsjukdom genom att göra precis tvärtemot sjukvårdens råd. Jag skar ned kolhydraterna till ett minimum och ersatte dom med naturligt fett som smör, ekologiskt kokosfett, avokado m.m. Alltså precis tvärtom mot råden från sjukvården.

Jag är medveten om att det krävs mod och styrka för att våga trotsa sjukvårdens råd och behandlingsinsatser men tänk efter en stund? Sjukvården har två alternativ till att ”bota” hjärtsjukdomar. Det ena är att skära bort sjuka delar och det andra är tabletter och sprutor. Blir du botad eller dämpas bara dina symptom för tillfället? Sjukvården har inga botemedel idag för metabola sjukdomar helt enkelt för att man har helt fel utgångspunkt för orsaken till dem. Det är vad jag tror!

9606939-RBCbn

Boken Frisk av mat!

Om du är intresserad av min uppdaterade bok ”Frisk av mat” som kommer i slutet av januari denna månad så hittar du länkar till mailadresser till mig på denna sidan. Boken kommer inte ut i bokhandeln i första skedet utan du måste maila mig för att kunna köpa den.

10 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. En viktig roll för läkande av hjärt-kärl problem är C-vitamin. Hur och varför finns i boken ” Varför djur inte får hjärtattacker, men människor dör av dem” av dr Matthias Rath. Tyvärr är han lite fettskrämd, boken är från 2004.

  LCHF är absolut rätt för att få hälsan åter.

  Gilla

 2. Vilken funktion har blodförtunnande medicin vid förebyggande av hjärtinfarkt? Finns det något alternativ till blodförtunnande medicin?

  Gilla

  • Hej Ulf, tack för din kommentar. Blodförtunnande medicin angriper inte själva orsaken av problemet, nämligen att du fått förträngningar i blodkärlen. Att äta den typen av medicin är en typ av symptombehandling som många genomgår men som inte hanterar orsakerna till problemet. Orsaken är, enligt mitt sätt att se på problemet, att du fått en metabolisk störning i kroppen och att ditt immunförsvar hamnat i obalans. Enda sättet att angripa problemet är att svälta ut de inflammatoriska tillstånd som pågår i kroppen. Det gör man genom kosten och särskilt LCHF-kost. Genom att skära ned på kolhydraterna ordentligt och öka mängden naturligt fett som smör, kokosfett, avokado m.m. svälter man ut ut de inflammatoriska tillstånden. Eftersom du redan har högt blodtryck bör du sätta en egen högsta kolhydratgräns för dig själv. Du bör ligga på högst 5 gram kolhydrater per 100 gram livsmedel. Jag rekommenderar dig att läsa fler artiklar på Fet Hälsa och även att köpa boken ”Frisk av Mat” som kommer ut i en uppdaterad upplaga i slutet av januari. Boken kan du beställa genom att maila mig på info@lchfmatkasse.se eller lindgren.mats@comhem.se

   Bästa hälsningar,

   Mats Lindgren

   Gilla

 3. Hej Mats
  Vilka hjärt/kärlproblem hade du tidagare, före kostomläggningen?

  Gilla

  • Hej Håkan, jag hade problem med hjärtat under många år innan kostomläggningen. Det yttrade sig främst i att det kändes som kramper runt hjärttrakten. Jag har varit hos många läkare angående detta problem men jag fick aldrig något riktigt svar. En läkare hävdade att jag saknade en förbindelselänk mellan kamrarna. Jag hade ju dessutom diabetes typ 2 och då är det ju extra vanligt med hjärtproblem. Fast när jag var hos läkare för mina hjärtproblem var jag inte medveten om att jag hade diabetes och inte läkarna heller. Det var troligen prediabetes som jag hade i många år innan jag fick min diagnos. Min pappa hade problem med hjärtat också och enligt läkarna var det inte konstigt att jag också fick det.
   Nu har jag inte känt något med hjärtat faktiskt sedan några månader efter att jag bytte till LCHF-kost och det är 5 år sedan.
   Bästa hälsningar,
   Mats

   Gilla

   • Hej

    Såg du själv det som ”vanlig” kärlkramp (en ganska vanlig diagnos) eller någon annan form av kramp?

    Gilla

   • Hej Håkan, jag skulle tro att det var vanlig kärlkramp som kom med jämna och ojämna mellanrum dock inte så kraftigt men tillräckligt för att skrämma upp mig.
    Hälsningar,

    /Mats

    Gilla

 4. Hej Mats. Mycket intressant. För 4 år sedan när jag hade ätit en liberal form av LCHF i ett år, fick jag problem med mycket hög puls.
  Blev ordinerad seloken och skickad på arbets-ekg. Där konstaterades att jag hade syrebrist i hjärtat, med andra ord kärlkramp. Eftersom min pappa hade det och dog i en massiv hjärtinfarkt redan vid 64, blev jag förstås orolig och fortsatte med medicinen. Blev remitterad till isotopundersökning, men den dröjde hela 8 månader.
  Under tiden fortsatte jag med LCHF och blev även mer strikt, trodde inte på att mättat fett orsakat mina problem eftersom jag hade läst på en hel del om LCHF.

  Innan LCHF hade jag däremot ätit en väldigt kolhydratrik kost, med lite proteiner men rätt mycket smör. Det hade lett både till övervikt och ledvärk.
  När jag till slut fick göra min isotopundersökning och ultraljud av hjärtat var alla tecken på kärlkrampen borta och jag konstaterades helt frisk.
  Så jag är som du övertygad om att det är den feta, naturliga maten som gjorde mig frisk. Även symptomen från min Fibromyalgi är nästan helt borta och jag är idag normalviktig.

  Att kunna äta sig frisk är en fantastisk metod som jag hoppas både du och jag kan sprida till många.
  Lycka till med boksläppet 🙂

  Gilla

  • Hej Birgitta, härligt att höra din historia. Frisk av mat är ett enkelt och lättförståeligt begrepp och det fantastiska är att det fungerar. Många av våra s.k. sjukdomar dom t.ex. diabetes, olika slags hjärtsjukdomar, demens, cancer, allergi!!!, ständiga förkylningar osv är egentligen olika uttryck för samma orsak. En sur miljö blir det i våra kroppar tack vare ett överflöd av sockerarter i födan. Frågan är om vi inte alla är rejält lurade, inklusive läkarna, eftersom indelningen med namn på alla dessa sjukdomar hindrar oss från att se helheten, Vi ser inte skogen för alla träd.
   Bästa hälsningar,

   Mats

   Gilla

   • Visst har vi alla blivit lurade… Tänk om en del av pengarna som går till läkemedelsforskningen kunde sättas av till forskning på matens hälsoeffekter. Kunskaper som funnits med sen urminnes tider om vilken ört, växt eller råvara som fungerar mot olika åkommor har glömts bort, alla köper ett piller istället. Gick själv många år med allergi och ständiga bihåleinflammationer, det är också borta nu med riktig mat. Ätit kokosolja varje dag senaste månaden, kommer att öka det ännu mer nu sen vi igår läste igenom dina inlägg om alla hälsoeffekter vi kan få den vägen 🙂

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: