Min vän tandläkaren från England!

januari 13, 2014 kl. 11:29 f m | Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

För ett år sedan ringde en tandläkare upp mig från England och han ville veta mer om hur LCHF-kosten fungerar och var intresserad av min bok ”Frisk av mat”! Det var tur att han ringde upp mig för vi pratade i en och en halv timma. Det blev ganska dyrt för honom gissar jag.

Men ur ett annat perspektiv blev det väldigt billigt för honom. Här är hans mail till mig ett år efter vårt samtal;

Hej  Mats!

Vi talades vid per telefon  for precis ett ar sedan. du vet tandläkaren fran England. Jag har nu  kort LCHF kosten
i ett ar . Jag mar battre an nansin!!!  Att det skulle ta 55 ar innan jag begrep SAMBANDEN!!- tack vare din bok . Everything make sense  now. Helt fantastiskt. Min psoriasis borta / urinbesvaren likaså\ ledvark  borta \förkylningar  lindrigare etc etc

listan kan goras lang!!  JAG VILL HARMED BESTALLA SENASTE UPPLAGAN AV DIN BOK!!
TACKAR PA FORHAND!

9606939-RBCbn

Maila mig om du är intresserad av min uppdaterade bok ”Frisk av mat”! Kostar cirka 149 kronor plus frakt och är en hårdpärmsbok denna gång! lindgren.mats@comhem.se info@lchfmatkasse.se

Hur lurade är vi?

Min vän tandläkarens glädje över sina hälsovinster med hjälp av LCHF-kosten och min bok gör mig otroligt glad men också rejält upprörd över att vi blivit så in i vassen lurade. Min vän från England hade en rad olika sjukdomar och han tog givetvis sprutor och piller för varje sjukdom allt enligt anvisningar från sjukvård och läkare. Det verkar som att sjukvården inte inser att alla dessa besvär som min vän hade har ett samband med varandra. Alla sjukdomar lever sitt eget liv utan relation till varandra och läkemedelsbolagen firar stora vinster med hjälp av recept utskrivna av vår skattefinansierade sjukvård.

Är sjukvården totalt okunnig när det gäller inflammatoriska tillstånd och hur de ska botas? Frågan är verkligen berättigad. Mina egna hälsovinster med hjälp av LCHF-kosten liknar verkligen min vän tandläkarens från England. Det var ju inte bara min diabetes typ 2 som blev botad med hjälp av LCHF-kosten utan också hjärtbesvär, kronisk bronkit, prostatainflammation, ledbesvär m.m.

Jag har t.o.m. lagt mina glasögon i en byrålåda eftersom jag inte behöver dom längre.

Inflammatoriska sjukdomar har samma ursprung!

Vad vi och sjukvården måste beakta är att ett 40-tal inflammatoriska sjukdomar har ett och samma ursprung, nämligen en sur miljö i kroppen som främjar tillväxt av infektioner och inflammatoriska tillstånd. Våra bakterier löper amok och hamnar i obalans liksom vårt immunförsvar. Detta orsakas av för mycket tillförsel av sockerarter i födan och för lite naturliga fetter.

T.o.m. enkla återkommande förkylningar kan bero på  ett nedsatt immunförsvar som inte förmår att försvara oss. Anledningen är förstås att vårt försvagade immunförsvar är upptaget med att försöka försvara oss mot infektioner och inflammatoriska tillstånd orsakat av den felaktiga balansen i kroppen.

426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n

Alla dessa piller!

Var skeptisk mot pillertrillarna för de löser inte problemen utan ger bara en eventuell lindring mot symtomen. Orsakerna finns i födan. En bil kräver rätt bränsle för att fungera optimalt och så gör även vi. Det är givetvis lätt att vara efterklok. Liksom för min vän tandläkaren från England tog det 55 år för mig att fatta hur vi fungerar optimalt med ett starkt immunförsvar som verkligen orkar försvara oss. Jag har under alla år litat på sjukvården och läkarna men inte längre. De har tyvärr inte kunskapen som krävs!

FASS-katalogen är i många stycken ett otyg som hindrar utvecklingen och kunskapinhämtandet. Läkarna fastnar i denna katalog och dess förslag på olika mediciner. Det blir ett slags rutin att slå i FASS och skriva ut anti-inflammatoriska tabletter. Men kan dessa tabletter ersätta eller hjälpa vårt egna immunförsvar? Jag tror inte på detta. Snarare är det antagligen så att dessa tabletter ytterligare försvagar immunförsvaret och kan t.o.m. göra oss beroende av dem.

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ja, läkarna har det inte lätt med dessa patienter som tar in den principiellt enkla kunskap som de själva inte fokuserar på. Jag har själv råkat ut för en överläkare som insinuerade att jag var dement (faktiskt sant!) när jag sade saker vid konsultationen som han inte kunde acceptera. Det handlade förstås om kostfrågor..

  Men Du Mats, och alla här på bloggen: Har vi någon läkare på västkusten, göteborgsområdet, som är uppdaterad i kostfrågorna och som man kunde få lite mer än pillerråd av?? Det är en viktig fråga. Det är många numera som ropar efter sådana uppdaterade läkare.

  En LCHF-are går inte alltid fri från sviter av stora intag av socker och litet/inget intag av mättat fett under kanske 50, ja 60, års tid!

  Vi som började vår bana på 40-talet har vräkt i oss kopiösa mängder av kolhydrater genom åren. Sockerberoendet har härjat. Stackars våra kroppar! Gratulerar Dig, Mats, som kommit igång i tid!

  God Fortsättning på 2014, Mats, och till alla här på Mats blogg!

  Rolf Aronsson

  Gilla

  • Hej Rolf, det är märkligt men jag känner ännu inte till någon läkare som är positiv till LCHF-kosten mer än Åsa Larsson i Trollhättan. Jag antar att hon är pensionerad nu. Men ring och kolla; Stavre Vårdcentral. 0520 – 49 01 01
   Hälsningar,
   /Mats

   Gilla

 2. Får man inte en sur miljö i kroppen av att äta fett och protein? Jag vill minnas att det är frukt och grösaker som gör kroppen basisk?

  Gilla

  • Hej Sture, vetenskapen om försockringen (glykering) är ännu så länge relativt ny. Vi kan betrakta våra kroppar som vandrande sjöar(70 procent vatten i kroppen) som vill slippa att kalkas. Naturligt fett bidrar definitivt inte till en sur miljö i kroppen. Möjligen för mycket proteinätande. Frukt och grönsaker är två olika ting som påverkar oss olika. I dagens frukt från de stora producenterna från Medelhavet finns massor av fruktos som är en sockerart som bidrar till försurningen av kroppen. Grönsaker och särskilt ovanjord:s innehåller mycket lite av kolhydrater jämfört med frukten och påverkar vårt PH-värde i positiv riktning. Man har nyligen börjat forska kring AGE, Advanced Glycation End-products. Där har man börjat titta på karamelliseringen av våra kroppar och hur det påverkar vår kroppsmiljö. Mycket återstår att upptäcka hur våra kroppar reagerar på födan!

   Hälsningar från
   Mats

   Gilla

 3. Menar du verkligen att ovanjordsgrönsaker påverkar vårt ph i negativ riktning, vi skulle allså bli surare av grönsaker? Ägg, fisk och kött anses mig veterligt däremot vara starkt försurande i kroppen.

  Gilla

  • Sorry Sture, jag skrev fel i hastigheten. Grönsaker påverkar naturligtvis vårt PH-värde i positiv riktning. Tack för att du reagerade. Kött, fisk och ägg har en positiv påverkan på PH-värdet, alltså mindre surt. Att jag påstår detta grundar sig till stor del på att jag själv har blivit helt frisk av LCHF-kosten och att mina värden numera är perfekta. Det finns även en hel del forskning som är publicerad på nätet som stöder mina tankegångar. Det är en viktig fråga för forskningen att undersöka hur vår kroppsmiljö påverkas av kosten. Jag har pratat med några av Sveriges främsta forskare när det gäller t.ex. diabetes och numera erkänner man att där finns en stor kunskapslucka i dessa frågor. Glädjande nog är det på gång en stor undersökning av kostens påverkan på diabetes typ 2-patienter i Göteborg. Förhoppningsvis kommer det en hel del svar där.
   Hälsningar,

   Mats Lindgren

   Gilla

 4. Kan man vänta sig något av framtiden när det efter, säg, 70 års forskning kring diabetes 2 finns kunskapsluckor???

  Min förväntan är inte stor!

  Januarihälsningar 2014
  Rolf Afronsson

  Gilla

 5. […] Första brevet! […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: