Tillsatt socker i brödet!

januari 15, 2014 kl. 10:24 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

I både dagens och gårdagens Göteborgspost kom det  artiklar om tillsatt socker i bröd.

Många matbröd är riktiga sockerfällor!  14/1

Svårt att hitta osötat bröd i hyllorna!  15/1

Det är bra att GP uppmärksammar frågan om att bröd är rena sockerfällan. Men man skjuter över målet för det är mycket värre än så. Man glömmer att socker är bara en i raden av kolhydrater/sockerarter som finns i brödet. Vanligt vetemjöl innehåller 71 procent kolhydrater. Inget mjöl kommer under 60 procent kolhydrater utom möjligtvis surdegsbröd som har cirka 40 procent.

Om man dessutom tillsätter socker i brödet så blir sockerfällan än värre. Problemet är att man bara diskuterar tillsatt socker i brödet när man även borde prata om övriga sockerarter/kolhydrater.

Kolhydrater är samlingsnamnet för alla sockerarter, alltså inte bara socker, utan en hel rad andra sockerarter som påverkar vårt immunförsvar. Socker och kolhydrater är beroendeframkallande och hjärnan suktar efter socker när den väl fått smak för det.

Jag anser att bröd, pasta och frukostflingor är våra allra farligaste livsmedel. Pasta innehåller ofta över 80 procent kolhydrater och man kan nästan lika gärna köpa en påse godis i samma mängd. Anledningen till att dessa livsmedel är extra farliga är att de inte smakar sött men ändå innehåller så mycket kolhydrater. Om det inte smakar sött kan det inte vara farligt är resonemanget.

Många som funderar på att börja med LCHF-kosten menar att de kanske inte klarar det för de kan inte vara utan brödet. Men jag och min sambo har bakat LCHF-bröd i 5 år utan vanligt mjöl men istället använder vi nötmjöl av olika slag eller linfrön. Vi tycker det är gott och våra gäster likaså och det tar bara 15 minuter så är det färdigt.

20110507219

Mats LCHF-bröd! I denna länk får du också receptet på en Fetshot!

Cancerrisk ökar med åldern!

Ovanstående rubrik fanns också i dagens GP. Det handlar om kvinnor som blivit behandlade för cellförändringar att de löper större risk för livmodercancer när de blir äldre.

Cancer är ett känsligt ämne och jag får många reaktioner när jag skriver om den sjukdomen. Cancer är en metabol sjukdom oftast orsakad av störningar i ämnesomsättningen. Den sjukdomen är kanske den allvarligaste av alla de sjukdomar som orsakas av försockringen av kroppen. I snart 50 år har man forskat intensivt om hur cancer uppstår och varför. Miljarder kronor i forskningsinsatser under många år har inte fört oss närmare ett svar. All forskning har, i stort sett, uteslutande grundat sig på hypotesen att cancer är genetiskt betingat. Dvs att vi ärver sjukdomen av våra anförvanter.

Cancerceller kräver 200 gånger mer socker!

Att en cancercell kräver 200 gånger mer glukos (kroppens eget bränsle) än en vanlig cell visste man redan 1931. Herr Otto Warburg fick också ett Nobelpris delvis pga av den upptäckten. Vår kropp utvinner glukos av födan vi stoppar i oss och transporteras som bränsle till våra celler. Vad händer med en cancercell om den inte får tillräckligt med glukos, jo risken är väl att den svälter ihjäl antar jag? Vi vet inte detta och anledningen är förstås att vi inte forskat kring kostens betydelse för utveckling av olika cancerformer.

Vad händer sedan?

Jag har ett antal bekanta som drabbats av cancer i olika former och det gemensamma för alla dessa är att de aldrig fått med sig några kostråd från sjukhuset. Inte ens om man har skurit bort delar av kroppen!

Sjukvårdens behandling är kniven eller strålning eller bådadera. Men vad händer sedan? Varför fick man cancer från början? Ska man gå tillbaka och leva samma livsstil och äta samma kost som tidigare?

9606939-RBCbn

Frisk av mat!

Min uppdaterade bok ”Frisk av mat” kan du beställa genom att maila mig. Boken kostar 149 kr plus frakt. lindgren.mats@comhem.se info@lchfmatkasse.se Boken finns inte att köpa i bokhandeln.

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: