Tandläkaren från UK ryter till!
januari 20, 2014 kl. 2:37 e m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarerEtiketter: frisk av mat, glukos, infektion, inflammation, karies, kolhydrater, läkare, lchf, LCHF matkasse, sött blod, sockerarter, tandläkare
Tandläkaren Rolf Mjörnstedt, som jobbar i England sedan många år, berättar här om sina hälsoförbättringar med LCHF-kosten. Jag väljer att publicera hans brev i klartext utan ändringar. Å ä och ö får ni lägga in själva.
Detta brev borde vara obligatorisk läsning i tandläkarutbildningen och läkarutbildningen!
Andra brevet!
”Hej igen Mats!
Tack for bekraftelsen pa min beställning av din nya uppdaterade bok.
Du far absolut skriva pa bloggen om mina halsoforbattringar aven mitt namn far du andvanda.
Den stora forandringen var ju givetvis viktminskningen jag tror 12 kg vid det har laget . Har nog planat ut nu och upplever en schysst trivselvikt numera(.2 byxstorlekar mindre!)
Min handpsoriasis som jag dragits med sedan 1992 har försvunnit. Alla lakare har sagt att det varit stressrelaterat och autoimmunt. Toalett besöken ar mindre akuta. etc . Ledbesvaren likaså. Kanner mig starkare och friskare an pa lange
Vi som tandläkare med den utbildningen bakom oss borde veta battre. Kost o karies sambandet har vi inpräntat i oss. Sackaros och for mycket kolhydrater ger hoga streptococcus mutans varden i saliven och lactobacill antalet
stiger också. socker tiden , kritiskt ph . intracellulara polysackarider okar vid hogt sackaros intag etc . Det var da själva fan att vi som nosat pa dessa samband inte forstatt battre. jag vet inte hur manga kariesutredningar man gjorde pa kaftis i Goteborg , dar vi bollade med alla parametrar for att hjälpa patienter med karies problematik.
Vi sade det som ar bra for tanderna ar också bra for kroppen . Lagt ph ger syra frätning. Ja Ja vi visste sa bra sa vad det handlade om. men resten av kroppen da? den kopplingen gjorde vi aldrig fullt ut. Man maste varit totalt slut i huvet som vi sa i Uddevalla pa 70talet.
Formodligen var vi sa upptagna med borrandet o lagandet. Antagligen var
vi lite latt insnöade också. Det bli sa i den sk akademiska världen dar var och en blir duktig pa sitt gebit i kampen efter forkningsanslag fran olika sponsorer, oftast driven av personlig vinning , ryggdunkande och kanske ibland också av akademiskt snobberi.
Detta ar for mig ett uppvaknande! Jag lovar sa ar det!
Min fru Anna kanner en engelsk kille som har en skandinavisk oversattarbyra. Vi kan snacka med honom om du vill.
Till sist Stefan ar min brorsa . Som också borjat intressera sig for LCHF !
Med vanlig halsning Rolf”
Rolf har läst boken ”Frisk av mat”. Andra uppdaterade upplagan av ”Frisk av mat” kan du endast beställa via mail till info@lchfmatkasse.se eller lindgren.mats@comhem.se Kostar 149 kr. plus frakt. Blir tillgänglig i andra veckan av februari.
7 kommentarer »
RSS feed for comments on this post. TrackBack URI
Kommentera
Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.
[…] https://fethalsa.wordpress.com/2014/01/20/tandlakaren-fran-uk-ryter-till/ […]
GillaGilla
Pingback by Tandläkaren om plus för LCHF mot karies | Runda hörnan— januari 20, 2014 #
Det här är ju kanon! Tror jag skickar en länk till min tandläkare! 🙂
GillaGilla
Comment by Lennart N.— januari 21, 2014 #
När blir den tillgänglig i iBooks Store?
GillaGilla
Comment by Steffen— januari 22, 2014 #
Hej, det är nära förestående med ”Frisk av mat” som e-bok, jag jobbar med det just nu. Det är första gången jag publicerar en e-bok så jag har en del att lära fortfarande. Det ska bli spännande. Någon som har några tips?
Hälsningar,
Mats
GillaGilla
Comment by Mats L— januari 22, 2014 #
Tips i vilken riktning? Att skapa själva boken i ePub-format eller att ge ut den via iBook Store?
GillaGilla
Comment by Steffen— januari 22, 2014 #
Hej, jag kommer att ge ut den via e-book store så tips i den riktningen är jag tacksam för.
/Mats
GillaGilla
Comment by Mats L— januari 22, 2014 #
Själva utgivandet har jag tyvärr ingen erfarenhet av. Jag pysslar lite med att lära mig att skapa böcker i ePub-formatet, som ju är det suveränt bästa formatet att läsa e-böcker i. PDF är värdelöst i sammanhanget. Men ingenting som ska ges ut på Apples iBook Store (f.n. i alla fall), så just där kan jag inte vara till hjälp. Men ser fram emot att din bok kommer. Är nog spekulant på att skaffa den då.
GillaGilla
Comment by Steffen— januari 22, 2014 #