Livsmedelsverkets fettskäck får kritik i Svenska Dagbladet!
februari 1, 2014 kl. 5:29 e m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentarEtiketter: bakterier, celler, diabetes 2, frisk av mat, Hjärt-kärlsjukdomar, inflammation, kolesterol, kolhydrater, lchf, LCHF matkasse, livsmedelsverket, mats lindgren, metabola sjukdomar, naturligt fett, sockerarter, Svenska Dabladet
Svenska Dagbladet!
Reportern Henrik Ennart SD kritiserar SLV:s hysteriska rädsla för mättat fett som t.ex. smör. Han menar att det inte finns några bevis för att smör och annat naturligt mättat fett skulle vara farligt. Allt fler svenskar byter ut diffusa kemiska produkter som Margarin, Lätta, Becel m.m. mot Smör och Bregott. Han menar att Livsmedelsverkets lågfettstrategi inte fått oss att bli friskare eller gå ner i vikt.
Myndigheternas lågfettstrategi blev på sätt och vis startskottet för mer tillsatser i maten och mer kolhydrater.
Mina kommentarer!
Inget har förvärrat de metabola sjukdomarna mer än myndigheternas fetträdsla. Detta har skapat både en matindustri och en läkemedelsindustri som fokuserar på helt fel orsaker till hur inflammatoriska tillstånd i kroppen uppstår. Dessutom har man dragit med sig sjukvårdsindustrin i dessa tankar. Det är faktiskt pinsamt att man bygger upp industrier inom läkemedel, livsmedel och sjukvård med tanken att man blir fet och sjuk av fett. Det är generande uselt att så få studier har forskat på sockerarternas påverkan på hälsan. Som någon en gång vitsigt påstod ”man blir inte röd av tomater eller grön av grönsaker heller”.
Det är pinsamt hur fördomsfulla tankar kan utvecklas och bli rätt trots brist på bevis. I 50 år har man forskat på fettets eventuella farlighet men ännu har det inte kommit några bevis. Under dessa 50 år har man negligerat kolhydraternas påverkan på vår hälsa eftersom knappast någon forskning alls inom detta ämne har förekommit.
Fett ger fetma och skapar förträngningar i kärlen är en pinsamt enkel tanke. Med dessa hypoteser har man inte tänkt på att våra kroppar till stor del betsår av just mättat fett. Varför skulle vi bli sjuka och feta av det vi består av? När läkare obducerar patienter som dött av exempelvis hjärtinfarkter så gör man även där ett enkelt tankefel. Visst ser man att där finns en ansamling av kolesterol (fett) där proppen satt och därmed konstaterar man att det är fett (kolesterol) som är boven. Jag anser att det är en lika felaktig tanke som att man blir fet av fett.
Om man hade vidgat tankegången något så skulle man fråga sig varför fettet är ansamlat där blodproppen satt? Idag vet vi att kolesterol produceras av alla våra celler och vi vet dessutom att levern producerar fyra femtedelar av vårt kolesterolbehov. Varför skulle kolesterol vara farligt för oss när hela vår kropp ständigt producerar nytt kolesterol? Vi vet dessutom att kolesterolet är en viktig byggsten för våra hormoner. Hur enkel är denna tanke att kolesterolet är boven i dramat bara för att det befinner sig på brottsplatsen. Med detta tankesätt skulle man kunna påstå att poliser är bovar eftersom de ofta finns på brottsplatser.
Antag att fettet (kolesterolet) har en läkande, lindrande och smörjande förmåga. Då är det inte lika konstigt att det finns en ansamling av kolesterol där förträngningen och proppen finns.
Om inte fettet är orsaken vad är det då?
Jag kan göra det enkelt för mig och titta på min egen kropp. För drygt fem år sedan var jag riktigt sjuk och läkarna hade, i stort sett, gett mig en dödsdom. Jag hade diabetes 2, hjärtproblem med kramper, kronisk bronkit, ledbesvär, prostatainflammation osv. Med andra ord var min kropp inflammerad från topp till tå. Mina tänder var bruna och risiga och min syn försämrades allt snabbare.
På den tiden åt jag en vanlig kost som de flesta äter men jag var också en godisgris men inte värre än andra tror jag. När man ser döden i vitögat är man beredd att prova vad som helst. Efter att ha lyssnat på en föreläsning av Annika Dahlqvist, där jag var rejält skeptisk till hennes metoder, valde jag trots allt att börja med LCHF-kosten. Idag, drygt fem år senare, är jag fullständigt frisk från alla besvär utan några som helst mediciner. Jag har verkligen, till min egen stora förundran, kunnat se hur min kropp läkt sig bit för bit. Hur är detta möjligt? Jag har ju ätit mer mättat fett än de flesta och mycket mindre kolhydrater än de flesta. Det är ju precis tvärtemot vad sjukvården, läkemedelsindustrin och Livsmedelsverket propagerar för.
Mina tankar snurrar kring vilken jättebluff vi enkla människor har gått på. I mitt fall har jag gjort tvärtemot Livsmedelsverkets råd, struntat i sjukvårdens behandlingstänkande, och valt bort läkemedelsindustrins tabletter och sprutor. Ändå har jag blivit helt frisk. Om jag skulle följt sjukvårdens behandling skulle jag, enligt sjukvården själva, aldrig bli frisk, hamna i naturalförloppet och så småningom dö i någon hjärtåkomma. Men det är fullständigt naturligt, enligt sjukvården själva.
Bakterier
Orsaken är inflammation, inte fett!
Jag är övertygad om att vårt överätande av kolhydrater och vårt lågfettstänkande skapar inflammatoriska tillstånd i kroppen. Vi får ett försvagat immunförsvar därför att det är ständigt upptaget med att bekämpa inflammatoriska tillstånd orsakat av en allt för kolhydratrik kost och allt för lite naturligt fett. Detta i sin tur skapar en obalans bland våra bakterier i kroppen . Denna obalans leder till att kroppen utvecklar aggressiva bakterier som börjar angripa den egna kroppen (läs kärlväggarna) . När sjukvården och läkarna påstår att våra kärl och ådror drabbats av förfettning så är det en sanning med modifikation. Visst rusar kolesterolet till drabbade delar av blodsystemet men inte för att skapa proppar utan för att försöka reparera och läka det som aggressiva bakterier ställer till med. Enligt experterna har vi 10 gånger fler bakterier än celler i kroppen. Vem som helst fattar ju att en obalans bland alla dessa inte är bra. En bra föda ger gott ph-värde i kroppen och balans och ordning bland bakterierna.
Min teori fungerar i alla fall utmärkt på min kropp. Säkert också på din! Jag kan berätta att jag slängt mina glasögon för fyra år sedan för nu ser jag bra på både kort och långt håll. Mina tänder är vita och friska och något karies har inte förekommit på fem år. Dessutom har jag fått bättre omfång på sångrösten. Inte illa för en som gjort precis tvärtemot vad myndigheterna anbefaller.
Läs min bok ”Frisk av mat”. Den är nu uppdaterad och släpps i andra veckan i februari. Den kan endast beställas via mail till lindgren.mats@comhem.se eller info@lchfmatkasse.se
Kommentera »
RSS feed for comments on this post. TrackBack URI
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.
Blogroll
- Diabetes En riktig beskrivning hur diabetes ska behandlas
- Dr. Annika dahlqvist
- http://www.jennyelwe.se
- Kostdoktorn
- LCHF matkasse Matkasse med hälsosam mat, LCHF, och utbildning direkt hem till dörren
- WordPress.com
- WordPress.org
-
Gör som 1 783 andra, prenumerera du med.
LCHF matkasse
-
Senaste inläggen
Arkiv
Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.
Kommentera